Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

[ANALÝZA] Čína s Indií „nulují“ ropné sankce proti Rusku. A budou brát víc!

28. 06. 2022
1
7
225

Sorry, no gas!

Stejnojmenný článek v českém tisku mě dnes pobavil téměř až k slzám. Konečně si Češi začínají uvědomovat stupiditu takzvaných "sankcí", do kterých Německo dotlačili ideologičtí fanatici, kteří mají plná ústa demokracie a vznešených ideálů, ale ve skutečnosti nic nenamítají proti tomu, aby za jejich blahobyt bojovali a umírali Ukrajinci, Iráčané, nebo příslušníci různých afrických etnik, jejichž jména nikdy neslyšeli a neuslyší.

Vznešení západní ideologové outsourcovali všechno, co jim nevoní, do zemí třetího světa - znečištění a tovární dřinu do Číny, ale to jim nebrání kárat Čínu za znečišťování a špatné pracovní podmínky, outsourcovalo se i otrokářství a krvavá, nechutná řezničina, kterou za americkou armádu dělají "private military and security companies" jako Blackwater, kteří napáchali jen v Iráku tolik svinstev, že se pak museli přejmenovat na Academi. Američtí idealisté pak mohli klidně spát, protože neviděli krev na vlastních rukou, protože jak zaznělo v starém ale výborném filmu jménem Tři dny kondora - "vaše pravda nikoho nezajímá, protože lid chce svůj blahobyt, a je jim jedno, jak jim ho obstaráme". 

Ergo se stává jasným to, o čem si vrabci štěbetali na světě už od začátku otevřeného konfliktu - puč na Majdanu v roce 2014, který organizovala CIA (on nebyl v té době její šéf Brannan v té době v Kyjevě na dovolené, že), a který měl za cíl narušit spolupráci mezi Německem a Ruskem (USA vždycky bojuje proti každé mocnosti, která by mohla ohrozit americkou mocenskou hegemonii, ale do otevřeného boje se chytře pouští jen s dostatečně slabými soupeři), tak tento puč, který nakonec vyprovokoval otevřeno válku s Ruskem sice nakonec uspěl ve svém strategickém cíli, ale v důsledku vedl k daleko těsnější spolupráci Ruska, Indie, Iránu a Číny, kterým nechybí nic - zdroje, výrobní kapacity, pracovní síly ani spotřebitelský trh - protože co čínské továrny vyrobí, to asijské obyvatelstvo také rádo a ochotně spotřebuje - a Evropa s Amerikou ochutnají trochu té asijské bídy - ono jim to prospěje, a vrátí to jejich z řetězu utržené idealisty zpět na zem. 

Dnes je evropský průmysl v nelehké situaci - buď zavře své továrny a pošle zaměstnance domů, což vyústí pravděpodobně v politické zemětřesení, proti kterému byla Velká říjnová revoluce čajovým dýchánkem, a nebo si ruskou ropu a plyn koupí od Indie a dalších prostředníků - to se rozumí, s pořádným příplatkem, protože transport potrubím je řádově levnější než tankery. Tento příplatek se promítne do inflace hned několikrát, a zaplatí ho místo ukřičených evropských idealistů opět ti méně majetní, kteří dřou od rána do večera, a do žádné nesmyslné války se zatáhnout nechat nechtěli. 

Ať tak nebo tak, loučím se s vámi, daragíje druzjá, pozdravem z populárního seriálu HBO Hra o trůny - "The winter is coming!"


7 názorů

Aru
28. 06. 2022
Dát tip

bude zajímavé sledovat v nasledujících letech klesající konkurenceschopnost evropských podniků, vůči asijským.

na druhou stranu, pokud bychom si svítili např. loučema, svíčkama a jezdili opět na koních a používali místo tankerů lodě s plachtami, tak by EU mohla skutečně rychle "zezelenat" :D:D


Aru
28. 06. 2022
Dát tip Lerak12

popsal jsi to přesně, už na začátku jsem psal, že je konflikt co nejdřív diplomaticky ukončit, i kdyby válka EU nijak nepoškodila, což je nesmysl. čím delší je konflikt, tím je dané území, kde konflikt probíhá zničené a tím více tam umře lidí, kterým západ dodává zbraně, kterými se válka prodlužuje, kdo tohle nechápe, ať nebrečí, nad utrpením tamních lidí, jelikož válka je vždy o utrpení, které narůstá s délkou války. stačí se podívat na 10 let občanske války v Sýrii, jak to tam vypadá.

s pragmatismem člověk nejdál dojde, zatímco idealista jednou narazí obličejem do zdi, to se stane celé EU, nejvíce těm co nejvíce ideologicky křičeli. za Ruskem nyní stojí skoro 3 miliardy lidí, tudíž že by Rusko padlo a západ chytře vycucnul Rusko je nereálné, naopak Indie a Čína bude mít zájem o to, aby přesměrování Ruska do Asie bylo dlouhodobé. nyní se Evropa zmenšuje, už nesahá k Uralu, ale končí Polskem. EU aspiruje úporně na to aby se stala jakýmsi zaostalým uskupením na jakémsi zapomenutém poloostrově kdesi u Atlantiku, kde bude vanout studený vítr a kvést hloupost


Norsko - ty asi moc nečteš světový tisk, že ne? 

Jinak se energetičtí analytici shodují, že globální produkční kapacity energetického sektoru jsou vyčerpány.

To bude mít dalekosáhlé důsledky nejen co se společenských paradigmat týče ("trvalý růst" letí definitivně na smetiště, "bez práce nejsou koláče" nahradí "rozmysleme si dobře, na co mrháme energií", a podobně), ale hlavně to také znamená, že ruský plyn a ropu někdo beze zbytku spotřebuje. Jestli to bude zrovna Německo je celkem vedlejší.

Sankce jsou směšné, protože vyjadřují odtrženost západních elit od reality - ke škodě obyvatel Západu, kterým tyto elity vládnou, přesněji řečeno - k naší škodě. 


podle německých zdrojů skončí dodávky ruského plynu do Německa 11.7.2022. Uvidíme, co bude pak.


Norsko 1
28. 06. 2022
Dát tip

Samé lži. 100%-tní Kreml


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru