Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Český homo, rekreuj se radši domo! (Cikády řvoucí do noci,…, v zátoce samí žraloci..), a taky pakt „Molotov -Ribbentrop“

10. 07. 2022
8
16
388

 

 

 

 

 

 

 

 

Mravnosti v politice/ možno lze

najít spíše méně, než-li více..

(Příklady ad roky 1939, …, 1998)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Fakt, jak v politice udělat lze ze

dne na den „velký hop“ (ne

všechno se pak/ však vstřebá!) -

 

ukazuje nám tu třeba /tzv. Oposmlouva

(klausovsko-zemanovská), nebo

pakt „Molotov -Ribbentrop“.. .

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Český homo, rekreuj se radši domo!

(reflekse na žraločí žravost, td.)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Egypt, Hurghada? - To se mi snad něco zlého zdá!

Cikády řvoucí do noci,…, v zátoce samí žraloci,

 

velbloudi, smrdící pod nosem – no to je hezký; človíčku

český, neopouštěj v létě (po zemi či letem) svoji zem!

 

U českého rybníka/ je

to pravé pro český lid; -

 

bezpečí a klid/ se tu

až z mezí vymyká, ...,

 

je tu jen přesně správně živo,…, u

stánku lákavě orosené (české) pivo,

 

jen správně baculaté (české) krásky,…, a

kamkoliv tam tedy ťápneš (cíleně, či

 

náhodně), žádná rozhodně ,

žádná, ŽÁDNÁ/ ŠKODA LÁSKY!

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::..

 


16 názorů

Zeanddrich E.
05. 08. 2022
Dát tip blacksabbath

To Iva: ..no já se relativně často nacházím i v Praze :),..., tak to někdy můžeme snad i naplánovat (bývají snad i hromadné písmácké srazy(?), zachytil jsem zde někde..) .. :) ((ale teď již nejméně půl roku mám dost hektické období, snad to časově zase bude lepší.. )).


8hanka
13. 07. 2022
Dát tip blacksabbath

"Cikády řvoucí do noci" mám na ne celkom  iný pohľad a asi aj sluch:) Jedny z najkrajších spomienok mám na Provence,  cvrlikajúce cikády v korunách platanov...a nekonečné lány levandule...

neláka ma praženie sa na slnku (aj tak sadlo neubudne) ani trápenie tiav, netúžim sa na nich voziť, keby bolo na mne, nechala by som ich niekde v chládku   oázy... a chodila pešo kam sa dá...

 


Evženie Brambůrková
13. 07. 2022
Dát tip blacksabbath

České vzdálenosti nejsou zase až tak nepřekonatelné. Mně na cestování stačí, pořád je co objevovat.

A pivo U dvou lip je pořád dobré a basa Svijan na sedmém schodu nechybí nikdy. 

Večerní posezení s přáteli je hned hezčí :-)))


dáme - dáme, ale kde....máme to asi tak 244 km....po D1/E55/E65:-)))))

Obec Starovičky se nachází v okrese Břeclav v Jihomoravském kraji asi 5 km jihovýchodně od Hustopečí. Leží v mělkém údolí na silnici II/425 z Brna do Břeclavi. Větší část katastru obce tvoří Hustopečská pahorkatina, jež v jižní části přechází do nížin Dolnomoravského úvalu. Žije zde 904 obyvatel.


Zeanddrich E.
12. 07. 2022
Dát tip blacksabbath

Díky, Ivi : )

Jednou snad někde dáme :) (nebo i vícekrát :) )


blacksabbath
11. 07. 2022
Dát tip Zeanddrich E., Alegna

dáme lákavě orosené pivo...


Andreina
11. 07. 2022
Dát tip

Zeanddrichu, jaký je můj podíl na politice nemám nejmenší tušení. U voleb jsem v životě nebyla, protože čtyři měsíce před devatenáctými narozeninami jsem odjela do Astrálie a po dvou měsících nastoupila jako potápěč do posádky francouzské lodi mořských biologů (NE  ekologů). No, a od té doby jsem v průměru jedenáct měsíců v roce na moři. 

Co se týká politických stran, uznáváme jen jednu - náš mořský národ, který žije podle kapku jiných zákonů a morálních pravidel.

Pokud máš na mysli politiku, jako vztah k okolnímu světu, i tady je to jednoduché. Moje osobní krédo je, že kopu za všechny tvory krom jediného druhu, lidí. Lidská rasa se považuje za rozumově vyspělejší, proto jsem k ní přísná a k ostatním tvorům schovívavá, i když je také lovím, ale výhradně pro vlastní spotřebu.


Ale holki :)

Vždyť tzv. politika (náš podíl, naše  účast na politice) je základ (dobře; pouze jeden ze základů :) ) našeho odpovědného pozemského pobytu :)  

((...)).

((aby nedošlo k nějakému omylu,..., podotknu raději rovnou, že já osobně jsem teď členem KDU-ČSL (po ..zlotřilé Oposmlouvě ovšem několik let byl členem US-DEU),..., a i na M. Zemanovi   a V. Klausovi (potažmo na jejich politice :) ) jsem schopen najít (i)  některé kladné prvky; k relativně prudké, u mne snad ne příliš obvyklé  reakci zde mne vyprovokoval UL v jiné (souběžné) diskuzi, vedené zde na Písmáku :)  ))

((....)).


Andreina
11. 07. 2022
Dát tip Gora

A já myslela, že jsou tady rozumní lidé, co politiku přenechávají dekadentním bulvárním plátkům.  Písmáku, Pán Bůh s tebou.


To UL:

Nevím, jestli vím něco „o vládnutí",..., zato ale vím, že V. Klaus nejpodstatnějším dílem přispěl k devastaci snad všeho zdravého, co v duši (ale spíše duchu) národa  zbývalo ještě z masarykovské éry (a k děsivé polistopadové karmě tohoto národa),..., a poté, co ta lidsky hodnotnější část členstva konečně odešla z jeho  ODS, tak druhý veliký darebák z té dvojky odhalil svou pravou tvář, a přistoupil, proti vůli většiny svých voličů (o zbytku národa nemluvě) s právě odhaleným prvým individuemďábelské dohodě o rozdělení moci ve státě (což, až do příští revoluce zřejmě, vedlo přinejmenším k zabetonování neblahého  stavu r. 1997).

((...)).

Celé toto bude asi muset být právě nastupující (jak se zdá) jakž tak  zdravou generací svrženo, včetně nástaveb -  na prohnilém základě nelze dlouhodobě stavět.


Benetka
10. 07. 2022
Dát tip

...toš...asi chodíme po inších cestičkách... ;) :D


Krajane, to mi neříkej; já jsem s tímto (myslím s těmi pohledy přinejmenším :) ) na Břeclavsku rozhodně problém neměl (a tady v Praze už vůbec ne :) )


Krajane, to mi neříkej; já jsem s tímto (myslím s těmi pohledy přinejmenším :) ) na Břeclavsku rozhodně problém neměl (a tady v Praze už vůbec ne :) )


Benetka
10. 07. 2022
Dát tip Evženie Brambůrková

Vskutku mne zaujal termín SPRÁVNĚ BACULATÉ. To je asi docela dost zásadní problém neboť jak tak koukám kolem sebe tak je to buď vychrtlina a nebo naopak stopadesátikilová machna... :o


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru