Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Severská kýla

10. 07. 2022
0
0
144

 NATO získá členy se strategickou polohou a totální obranou.

No je vidět, že psychopati v Pentagonu a Bruselu pořád ještě sní své deluzorní sny o světovládě, a že se najdou lidé, kteří pořád ještě věří, že britské a americké impérium nepatří do starého železa. Inu - kdo se z historie nepoučí, musí si ji zřejmě zopakovat - znovu a znovu, stále dokola. Jedniné, co podobné slimáčí rozšiřování NATO přinese, bude ještě těsnější spojení asijských mocností - Rusko, Vietnam, Čína, Indie (kašlou vám na embargo, protože chtějí jíst, co?), Turecko, a určitě i Japonsko, které nezapomnělo na Hirošimu a Nagasaki - to všichni už mají západní arogance plné zuby. 

A vy, starobylí a vznešení Evropané, kteří jste svého času zotročovali a drancovali celý svět, uvědomujete si vůbec, že hnojiva se vyrábějí ze zemního plynu, takže jste až dosud ten ruský plyn vlastně jedli, a že jste ve svých autech s nádržemi plnými ruského benzínu, a počítači a vůbec vším, co k životu potřebujete, tak trochu směšní? Vždyť i tibetské vlaječky pro demonstranty se vyrábějí v Číně! Peak Oil je za námi - marně americký prezident volá svému dobrému příteli Salmánovi ze Saúdské Arábie (že zamordoval novináře, to se celkem hladce zametlo pod koberec, že?), marně Joe Biden žhaví telefon - Saúdská Arábie produkci ropy nezvýší, protože nemůže. Nikdo už nemůže. Celý svět se nachází ve stejné situaci, jako Texas v roce 1973 - vrchol vytěžených objemů je už v minulosti, a čeká nás jen sestup do globální chudoby, případny masivní poklesy světové populace. 

A nemůžu se zbavit dojmu, že evropané rozehráli tu koncovku naprosto idiotsky. Možná pustit ke kormidlu někoho mladšího, z mozkem nezkaženým propagandou a rétorikou studené války?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru