Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Finanční upíři

18. 07. 2022
0
3
215
Autor
Ozzozorba

Život je jen jeden a doba je rychlá a je toho třeba stihnout co možná nejvíce. Nikdo z nás není nesmrtelný. Stres a spěch je moderní. Kdo je IN má svého psychiatra a prášky na předpis. Nikdy nebylo líp! 

Pro finanční upíry je dnešní doba rohem hojnosti. Přelétávají z jedné finanční transakce na druhou a sají a sají, až jsou z toho rozradostněně opilí. Už nelétají jen v noci, ale krouží jako supi celý den a hledají další příležitosti jak se zakousnout a sát. Nebojí se ani světla ani kříže. Politici a zákony je přece ochraňují. Upíři 21. století mají bazény krve, ve kterých se koupou a kolem kterých pořádají bizarní orgie. Vlastní krevní banky, ze kterých půjčují na krvavý úrok. Za dvě kapky krve mi zaplatíš čtyři kapky. Lidé si půjčují a slepě utrácejí za drahé dovolené nebo za pěkná autíčka, které k životu AKUTNĚ NEPOTŘEBUJÍ.

Finanční upíři kácí zdravé stromy a vyrábí papír, který lidé po užití vyhazují na smetiště. Na smetišti se kupí starý papír, ale stromy které mohli zestárnout a dávat život půdě, hmyzu a třeba veverkám už neexistují. Zbyl jen strašidelný odpad.

Univerzity chrlí každým pulsujícím rokem učené hlupáky. Ti se učí jak ještě více ždímat planetu Zemi. Jak se ještě více zakousnout. Epidemie učených hlupáku vše umocňuje marketingem. Z JEDNÉ STRANY MARKETING, KTERÝ HAJCUJE TOUHY CO VŠECHNO MUSÍ ČLOVĚK VLASTNIT, ABY BYL ŠŤASTNÝ A Z DRUHÉ STRANY PRŮMYSL, KTERÝ TO VŠE NEPOTŘEBNÉ VYRÁBÍ.

Reklamní kampaně jsou od toho, aby lidé konečně pochopili, proč si TO ZBYTEČNÉ mají koupit. A všechno to nepotřebné i potřebné se vyrábí z hlíny této jediné planety. Materiál nedovážíme ani z Marsu ani z měsíce.

A tak den po dni proměňujeme naši planetu v obrovské smetiště. Ze zdravé půdy děláme půdu toxickou. A co na to lidé? Jsou usazeni v pohodlných technologiích, nehýbou se a tloustnou. Jsou přežraní a nemocní a umírají za živa. Říká se, že v těch nejbohatších státech světa žije nejvíce nemocných lidí a že 70 % pracující populace svou práci nenávidí. Tak jak to asi všechno dopadne pro budoucí generaci? Asi nám pěkně poděkuje.


3 názory

Ozzozorba
18. 07. 2022
Dát tip

váš komentář nestoji ani za komentář, sorry ale je to tak


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru