Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zábava pro paničku, level 2

24. 07. 2022
7
31
585
Autor
LSDnaLDN

 

 

Jsou zkušenosti,

po kterejch si už rozmyslíš i přiznat,

jestli máš radši maliny nebo borůvky.

Čučorjetky, víš? Sladký čučorjetky.

 

//

 

Všechno se ti může tak nějak vrátit.

Jen čas, o který si okradl sám sebe,

nikdy.

 

//

 

Když se neumim domluvit s lidma, tak neumim.

Snad jen nebejt příště upřimnej. Tak poučim se?

Ne. Díky bohu. A že to bude zas bolet? Ať. Ať!

 

//

 

Kdo si umí správně počkat,

svého dosáhne nejrozumněji?

Jo, věřil sem tomu, věřil. Já

kokot nefunkční,

hovádko perverzní,

loudil nejubožejší.

 

//

 

Moje budoucnost nastane za hodinu, minulost za půl.

 

//

 

S nikym já se nedomluvim.

Ale s kurvama přeci trochu.

Jenže - ty zas nelze mít rád.

A to by se mi hodně chtělo.

Už ale neni kam ustoupit.

 

//

 

A teď opět přijde řev pekla nejhorší, demonstrativní mlčení.

Holt zlý jsem prosil, ať TOHLE JEDINÝ mi boha nedělaj.

Takže jedem? Vaše zábava, začínáme. Poslušte si prosím.

 

 


31 názorů

Alegna
02. 08. 2022
Dát tip

Dobře jsi to, oceňuju,  ač jsem jen hovádko boží co čeká i přes marnost nedokončeného zdvihu ruky



Philogyny
25. 07. 2022
Dát tip Silene

Včera zrovna odsekávala zahradnickou lopatkou další sršní hnízdo na posedu. Jo, říkají mi vrahounku...


Silene
25. 07. 2022
Dát tip

To je rozumné řešení. V lese je Philogyny.


LSDnaLDN
25. 07. 2022
Dát tip

Je zlá. Uteču do lesa, řikala moje máma, když jsme zlobili. Sbohem.


Merxanta
25. 07. 2022
Dát tip

LDN, tam se naučíš psát i palcem u nohy, ale kresbu mistra Hokusaje na rýžovém zrnku, to tam už bez lupy nedáš. Tu ale můžeš držet zubama, jenže budeš je ještě mít? Ach, tolik  otázek. Kde brát stále ty odpovědi? LDN nikde a já jdu na tramvaj. I když teda vím, že mne nelze mít rád, i kdyby chtěl.


Silene
24. 07. 2022
Dát tip

Jinak jak na to koukám, ta annnie je fakt nebezpečná. Ještě, že se dá psát štětcem a nohou. No, anebo koštětem, jako malíř a mistr Hokusaj. 


Silene
24. 07. 2022
Dát tip

Merx, co mé osoby se týče, již na ní asi není víc co přerazit, krom toho uživatel nicku co chvíli vysílá velmi příznivé signály v rámci projektu mého... rozpylu. Ano, rád by mě viděl rozptýlenou, je to dobrý muž. Ostatně také bych se tak ráda viděla, ale to mi asi nevyjde. Nedokáži svou dalekozrakost až tak zužitkovat. No, básně se samozřejmě dají rovněž diktovat, osobně žebry ani tak nepíši, daleko častěji o žebrech. Takže asi, no, aby nám zůstala jedna ruka nebo přední zuby? Člověk by se měl umět uskromnit. Za snímky dlažby budu samozřejmě ráda, u nás na fakultě nějaké tedy máme, ale nechtějí mi je půjčovat domů, škrti hnusní. 


Merxanta
24. 07. 2022
Dát tip

Já vím, že máš pro LDN slabost, ale uvědomuješ si, že příště to mohu být já? Nebo ty? A co když mě místo žeber zlomí ruce? Čím budu psát své krásné básně? Šteklema to nedokážu. Až budu mít cestu vyfotím ti tam ten chodník ale v nočních hodinách to bude asi naprd.


Silene
24. 07. 2022
Dát tip

Merx: No, já tomu samozřejmě vůbec nerozumím, jen jsem tak odváděla pozornost a balamutila. Stále je zde šance, v niž musíme doufat, že se snad přece jen jedná – u toho světlého šutru o chodníkovou mozaiku z paleozoických kosovských či sliveneckých vápenců, neboť většinou býval na dlažbu používán přírodní materiál ze zdrojů, které nabízí regionálně geologická stavba místa a nejbližšího okolí. Je opravdu nestoudná škoda, že kamery nezabírají pochozí plochy nějak detailněji, takto se to bohužel vůbec nedá zodpovědně určit. 


Merxanta
24. 07. 2022
Dát tip

Koukni na záznam kamery! Ani to, že si tu kštici obarvil, ho nezachrání. Leda, že by to  chytře navlík na Anču. Ta už rozklepává  lidem kladivem prsty, tak proč ne žebra. O orgánech uživatele nemám povědomost, ale adept by být mohl.


Silene
24. 07. 2022
Dát tip

Phil: Jsou pěknej sajrajt, souhlasím. Snad z ledničky zbyde aspoň freon. 

Merx: Nejsem ani jeho pes před uspáním. Každý muž, co zvládne přehopkat na šteklích nepůvodní dláždění bílým slezským vápencem, si ale zasluhuje uznalé zacházení. Ech, orgány činné v kterém řízení? Uživatel je zapsán v pořadníku na transplantaci? 


Merxanta
24. 07. 2022
Dát tip

Hohó, Silene, myslím, že uživatele nicku LDN obhajuješ zbytečně, protože alibi od rodinných příslušníků má nulovou hodnotu.

Jelikož LDN ví dost o ženských svršcích (včetně močení na šteklích) a přes Hlávkův most by to do Orebitský12 lehce dal, bude patrně brzo tázán orgány.


Philogyny
24. 07. 2022
Dát tip

Teď jsem se rozesmála. Kupovala jsem pro vnučku kočárek. A pán mi psal, ať na čištění nepoužívám vlhčené ubrousky, že je to pomalu žíravina a mohla bych poškodit barvu potahu. Zkusila jsem tedy jeden z Tesca a přejela ušpiněnou podšívku v kabelce. A ejhle, prokoukla.  :)


Philogyny
24. 07. 2022
Dát tip

Borůvky měly málo vláhy, hodně slunce.  Maliny pomalu končí, ale mám na chvíli červené rty. Dozrávají ostružiny, nakonec vítězí moje oblíbená barva. 

S nikym já se nedomluvim.

Ale s kurvama přeci trochu.

Jenže - ty zas nelze mít rád.

A to by se mi hodně chtělo.

Už ale neni kam ustoupit.

Tenhle kousek se mi moc líbí. 

 


Silene
24. 07. 2022
Dát tip

Ad útok výše: To je v pořádku, uživatel nicku LSDnaLDN se od roku 2007 nehnul z bytu, nebyl ani v kině, mohu dosvědčit. 

Phil: hlavně nějakou pěknou ledničku pro tak skvělou myšlenku. Koupila jsem vlhčené ubrousky, přeleštím aspoň tu současnou.


Philogyny
24. 07. 2022
Dát tip

upřímně nadchlo

To je lepší než Coelhovy žvásty, to si opíšu na ledničku.

Někdy se mi svět ještě zdá normální. 



Silene
24. 07. 2022
Dát tip

Luzz, kterak dobře víš, kolébání a hojdání není rolí Múzy. Natož Múzy Lúzzy! Múza přijde, toho zlenivělýho rozespalýho parchanta autorskýho pořádně líbne políčkem a zase jde si po svém vlastním psaní. Tak, tak. 


LSDnaLDN
24. 07. 2022
Dát tip

Asi tak. A hlavně - má se psát. Jestli pak o tom mluvit, tak až u-psán, odpočívající v náruči své milé. Mám rád pohádky, jsou to tak dobří lidé.


Luzz
24. 07. 2022
Dát tip

no přiznávám, že jsem z tvé odpovědi zmatena, jako bys neodpověděl na mou otázku... anebo v tomto případě "reálně psát" rovná se "brát psaní vážně"?


LSDnaLDN
24. 07. 2022
Dát tip Narriel

to Luzz: Abych mohl reálně psát pořádně, musím mít posmák, kde si beze všeho ulevuju. Ale komu přijde normální pojem reálně psát, už je psanim šibnutej, takže kdo ví, jak to je.

 


Luzz
24. 07. 2022
Dát tip

hele, bereš to svoje psaní vůbec vážně?


Janina6
24. 07. 2022
Dát tip

Ty tvoje sondy do pekel. To se mi dnes dobře rýmuje s mojí bolestí. Víc neřeknu, už tak ti budu za blbce.


Marcela.K.
24. 07. 2022
Dát tip

kdo si počká, ten se dočká... /a nebo taky ne/


annnie
24. 07. 2022
Dát tip

Č.2 mi dnes velmi pěkně sedlo: čas, o který jsi okradl sám sebe...


LSDnaLDN
24. 07. 2022
Dát tip

Se mi líbí to ticho. Neděle, chlapi ještě spí, jejich ženám vrcholí přípravy na nedělní oběd... no a pak pár lidí. Ty pohodičku na pláži, z bezpečí středem pozornosti. Žít se musí umět.


LSDnaLDN
24. 07. 2022
Dát tip

Hmm. Přeju hezkej den.


Silene
24. 07. 2022
Dát tip

LSDnaLDN: jsem jen chudý čtenář, co navíc projevil svůj dys- sklon a napsal blbě zaparazitovat, hm, koukej, nedodávám ti tu nic než svou opelichanou fantazii, jako taková si můžu představovat zase jen svůj svět, co mě zrovna napadl; podstatný je, že jsou fňuky dobře sepsaný, tím vzniká dojem umění, i kdyby to umění nebylo, múza Lúzza je boží, jestli se staví, přerazí mě. 

Jsem suchar a nefetuju. Dějou se mi ale jiný stavy. 


LSDnaLDN
24. 07. 2022
Dát tip

Klíd, jen sem si poplakal. Všechno je to osobní, něco jinýho z toho vyvozovat je dost mimo. I když musím uznat... prostě múza Lúzza;). Ale fakt nevim, jestli jí se to bude líbit. Myslim tvoje dosazení do role, protože jinak si taky drobánko vedle. Ale mně je to jedno. Prostě je to tak jak to je, já s tim už nic nedám dělat. A jak má jasno Benny, drogy přátelé, všechno je to jen a jen o drogách ten muj život. No.  


Silene
24. 07. 2022
Dát tip

Hmmmmm.... určitě pro Luzz. Ale když tu takhle veřejně, přečetla jsem si a zašmírovala ráda. Hned mám lepší ráno, konečně poezie a navíc s krásnými lomítky. // Vidím čučorjetky, to bude úplatek. Nebo odměna za aport? // Myšlenka s časem úplně geniální, jako bych ji už bývala... někde zaslechla. // Čím víc aťů, tím víc báseň, schází už jen Karel, ale ten by text jen zacláněl, Karel je pěknej zmetek totiž. Ne, bez něj je to rozhodně výborný čtivo. // Sloka s kletbami a klevetami je tahem na čtenáře, čtenář se cítí doslova zdrcen, až rozdrcen jak Fürstova cukrovinka. Je mu zle, myslím čtenáři, ne Karlovi. A připadá si jako zmetek. Čtenář, ne Karel. // Rozvaha o budoucnosti a minulosti je těžištěm textu. To je lepší než Coelhovy žvásty, to si opíšu na ledničku. Žádnej oblbovák instantního moudra, v těžišti bude nejspíš vyvážena pravda. // Není kam ustoupit? To je potom lyrický subjekt v koutě. Snad ne na hrachu. // Závěr je přímo ďábelskej, struktura, optickej fígl od Eschera. A toho cituje i Pick! Panečku. Čtenář to musí nutně zvorat, jak bude držet klapačku, je za šmejda tyjícího na lyrickém subjektu, jak si pustí mordu na špacír, půjde o řev pekla nejhorší (včetně dramatické inverze). Nebo se naopak spustí řev pekla? Pýthiino proroctví. Jakož i konstatování holt zlý funguje na obdobném syntaktickém pokoření desambiguace lemmy/lemmatu. Tak byl jako lyrický subjekt zlej, kdy prosil, no anebo prosil ty zlý čtenářský, cynický, háravý čtenářský šmejdy?? TOHLE JEDINÝ mi není jasný už vůbec. // Safryš, takový napínavý čtení i doják v jednom, normálně Luzz tu báseň závidím. Ještě, že jsem si mohla zašmírovat a zaparatizovat. (cyklický návrat na začátek, tradiční forma výstavby poetického textu i umělecké kritiky) // 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru