Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

.

25. 07. 2022
15
92
1278
Autor
dajakbol

Slunily se slonice,

navzájem si cloníce.


92 názorů

Ijáček
12. 08. 2022
Dát tip

Jen jediná ze slonic

stála, jiné necloníc.

(Nepočítám-li koně,

jenž stál, rovněž necloně.)


atkij
31. 07. 2022
Dát tip

Má to logiku?...když si ji vytvořím, tak ano...pokud budou přibližně stejně vzrostlé, celý den postojí na jednom místě a pozice slunce se po obloze posune od východu k západu, teoreticky to možné je. Pokud tedy slonice jsou slonice a nejedná se o monstrózní metaforu:)

Hlubší kritiky nejsem dnes schopná, za což se autorovi omlouvám


Marcela.K.
28. 07. 2022
Dát tip

Janino, vždyť mě znáš - asi nejlíp tady -  z té gardy

Alespoň někdo mi rozumí ;-)


Janina6
28. 07. 2022
Dát tip

Marcelo, jsi fakt vtipná. Někdy ti to až závidím .-)


Silene
28. 07. 2022
Dát tip

S díky za redakční koncept. Konečně upřímnost v stěžejním bodě. 

cit.

28.07.2022 09:16:13dát kritice tipGoraredaktor poezie a prózy

Písmák je stále dobrý projekt, tak proč si pobyt zde znepříjemňovat?

Písmák by býval měl udržet svou kontinuitu v tom ohledu, že se z něj nestane zaměnitelný web. 


Silene
28. 07. 2022
Dát tip

Osobně potom doporučuji poslat k šípku ještě třeba Oťase (Březinů) či Míru (Červenků). Snad se jedná o dost jasné příklady jinak nastavených preferencí.

Autor dajakbol např. může pivní společnost libovolně vyhledávat či odmítat, přesto to nijak jinak než motivicky neovlivní vysoký standard jeho tvorby. Doražení k čepu opravdu není vhodným měřítkem tvůrčích kompetencí. (což je záměrný kalambúr) 

Ba ani osobní známost s těmi správnými výčepáky. 


yss
28. 07. 2022
Dát tip

"Jaký signál vysílají podobné hádky okolojdoucím, veřejnosti, kolegům?"

 A aký signál vysiela okoloidúcim, verejnosti a kolegom tipovanie priemerných textov a komentár, ktorého hlavným obsahom je nejaký sociálny aspekt ? 

A aký signál vysiela redaktor, ktorý v rámci "kritiky" odpovedá katastrofálnym pokusom o dvojveršie. Vtip? Toto je celý prínos redaktorskej práce ? Byť vtipný? To akože fakt ? 


Marcela.K.
28. 07. 2022
Dát tip Janina6

"slunily se slonice

navzájem si cloníce"

když dorazil slon

zaclonil je on


Silene
28. 07. 2022
Dát tip

err. absurdní


Silene
28. 07. 2022
Dát tip

Theo, díky ti za pohled. Je to asi otázkou percepce, tento odlišný náhled, nebos neměla tu čest se s určitými typovými reakcemi RJV ve zdejším prostoru dost obeznámit. 

Rozumím, že máš jiný program, naprosto ti rozumím. Ale proč jsi tedy redaktorem? 

Bonusem ještě stran internetového prostředí opět rychlá vysvětlivka paralelou: Vláďo (Holane), Bóžo (Reynku), Honzo (ne Zbořile, ale Zahradníčku), jak nedorazíš na pivko, radši do tý poezie moc nekafrej. Je tak zobrazitelné, kterak absurní je příslušné měřítko?


Luzz
28. 07. 2022
Dát tip

aha, tak jo, dáme pivko a všechno bude v pohodě. 

je hezké, jak v redakci držíte při sobě.

no nic, mizím odsud. nemá to cenu.


Holky já teda nevím, ale co jsem si tak zběžně četla reakce Radovana, tak tady hulvátství nenacházím. Vrtáte do sebe, to je fakt, ale četla jsem už vyhrocenější diskuze. Pokud se mám nějak vymezit, říci jak to vidím a podpořit jednu či druhou stranu, tak na to mám asi málo informací. Přijeďte do OV na pivo... můžeme to probrat. Ale teď ne! Zrovna se balím na 3týdny "do pryč" :)

Pěkný den všem.


Gora
28. 07. 2022
Dát tip

Avi přijato. Jen tu přes den nebudu, takže odpovím stručně a bez dalších mých komentářů, promiňte.

Důvodů, proč lidé odcházejí, a vesměs ze všech litwebů, je spousta. Ovšem jen na Písmáku se zřejmě odchází kvůli Goře, hm.

Debata je debata, urážení, napadání do ní podle mě nepatří. Kdo na Písmáku chce být, ten tu je, kdo chce psát, píše... ale diskutovat se v současných poměrech lidem moc nechce.

O příčinách úbytku uživatelů se vedou diskuse i na jiných webech, kam občas nakouknu. Odtud vím, že dost jich odešlo po hádkách, kterých tam byli svědky, kvůli proměně tvořivé a třeba i komunitní atmosféry virtuálního i skutečného přátelství v nesnášenlivý ring. Je to i celospolečenský rys, jak všichni víme.

Písmák je stále dobrý projekt, tak proč si pobyt zde znepříjemňovat?


Silene
28. 07. 2022
Dát tip

Goro, souhlas s Luzz. Doslovně ti tedy děkuji, že za tvého působení v redakci se ti podařilo vyklidit písmák prakticky kompletně od zbytků literárního talentu, který se zde dal potkat. On je to jeden ze stěžejních důvodů, víš. Písmák byl svou podstatou tradičně debatním prostorem. A tedy otázka přímo na tebe: za tvého konceptu nekonceptu již písmák debatním prostorem být nesmí?

Avízo posílám, odpověď neodpověď je potom na tvé osobní cti. 


Luzz
28. 07. 2022
Dát tip

goro, mně sice od tebe avízo nedošlo, takže děkovat nebudu, ale i tak si cením té nesmírné odvahy, kterou jsi prokázala svým vstupem zde.

jen je škoda, že jsi zase začala kličkovat a ohánět se jakýmsi hnidopišstvím a bezohledností, prostě tvoje klasika, odvést řeč jinam - a nesebrala jsi odvahu k tomu, aby ses vyjádřila k chování redaktora voříška. ok, taky odpověď.

co se týče onoho "o důvod méně, proč navštěvovat prostor písmáku" - domnívám se, že tyto debaty opravdu nejsou důvodem hlavním. stačí si třeba jen vzpomenout, kdo sem přestal chodit. a ty důvody ti pak snad dojdou.


Gora
28. 07. 2022
Dát tip

Díky za avi.

Zvedavec výborně vystihla pocit, který mám ze zdejší "debaty"... a jistě nejen ona a já. Jaký signál vysílají podobné hádky okolojdoucím, veřejnosti, kolegům? Znechucení, agrese, pinožení, hnidopišství, bezohlednost - a /možná/ i o důvod méně, proč navštěvovat prostor Písmáku.

Ode mě vše.


Luzz
28. 07. 2022
Dát tip

voříšku, ukaž mi prosím konkrétní situace/komentáře, kde jsem se dle tebe uchýlila k hulvátství. píšeš, že ho používám hojně, tak předpokládám, že nějaké najdeš.

 

 


Silene
28. 07. 2022
Dát tip

RJV: Ano, autorsky, jakož i v podání mnoha uznávaných i méně uznávaných spisovatelů především, včetně určitých nuancí i významů v jednotlivých literaturách (románská, anglosaská, slovanská atp.) symbolického, avšak přenositelného klíče této hojně variované pohádky. Přiléhavé, žes ji připomněl zrovna ty. 


Silene: A tu o Karkulce znáš taky?


Luzz: O použití hulvátství jsem chvíli uvažoval, že by ti bylo srozumitelné, když už to hojně používáš, ale byla to blbost. 


Luzz
28. 07. 2022
Dát tip

hm, teď ses tady hezky odkopal, voříšku. 

jinak opět skvělá ukázka redakční sounáležitosti, je to skoro až dojemné - současní redaktoři svým mlčením schvalují voříškovo hulvátství a zřejmě jim jeho chování připadne úplně ok.

(avi goře, voř., thei)

- ale klidně se dál vymlouvejte, že tady nestíháte všechno číst...


Silene
28. 07. 2022
Dát tip

RJV: rozhodně ne. Disponuji totiž obstojnou schopností i zkušeností rozeznat míru literárního talentu. Do nikoho takového jsem tu nezaťala. Navíc se u toho neoháním silovými nástroji redaktorského statusu a parodiemi na institut tzv. vážné kritiky v písmáckých intencích, tj. zneužíváním příslušné funkcionality, natož funkce. Dva podstatné rozdíly, jež tvé mantinely nedokázaly za celý čas správným způsobem ohraničit. 


Silene: V mantinelech tvé logiky a z reakcí zde se dá se vyrozumět, že bys byla skvělým katem jmenovaných.


Silene
28. 07. 2022
Dát tip

RJV: Nevím, Radovane, kam míříš ve své pseudorafinovanosti. Vyrozuměla jsem však z tvých reakcí jinde, že bys byl skvělým žalářníkem pro Jana Zahradníčka, mizerným editorem pro Vladimíra Holana a Bohuslav Reynek by s tebou svou úrodu jen těžko sdílel. 


Silene - že tady řvu na Luzz, dá se to eliminovat tak, že když to budeš číst, vypni si repráky


Luzz: to se omlouvám, že si nepíšu s někým z nízkoprahu, to je mi třeba napsat, z tvých komentářů jsem to nepoznal


Silene: a taky Kábrt a Fafejt jsou příjemnější společníci


Orin
28. 07. 2022
Dát tip

Tady se to řádně vzteklo

Slonice rozpoutaly peklo

Taková hádka a pro nic

Je mi líto těch slonic

 

(Byly to nejpíš albíni)

Jeden čte, druhý míní

Vezměte zlá slova zpátky

Utlumte už všechny hádky


Silene
27. 07. 2022
Dát tip

RJV: Pan Suchomel nebo Doležel jsou tuším adekvátnější společnost než tvé obrázkové písmo. Přeji ti příjemnou opici. (mem)



Silene
27. 07. 2022
Dát tip

RJV: Případně ti nikdo nebrání reagovat VEŘEJNĚ zpod stránek klubu Redakce poezie. Budeš se tam vyjímat. Daňový doklad za poradenství ti pro tentokrát nevystavím. 


Silene
27. 07. 2022
Dát tip

RJV: (Avízo nepřišlo, ale dívám se prevenivně, co řveš na Luzz.) Opravdu potřebuješ tolik otazníků? Ano, hrubián tvého ražení nemá nikoho v SZ obtěžovat. Mohl sis založit veřejnou diskusi a poslat uživatelce Luzz avízo.

Ano, též je mi trochu mrzutě, že tu pod uživatelem dajakbol plevelíme diskuzí s tvou entitou, obávám se, že ho to může obtěžovat, leč dajakbol je skutečně maximálně profesionální v přístupu, v jeho velkorysosti se opravdu cítit lépe a bezpečněji než před tvou soudností. Už mě neobtěžuj. Je dobře, že ti Luzz odpověděla veřejně. 


Luzz
27. 07. 2022
Dát tip Silene

voříšku, slovo "troufl" je zcela trefně užito. nevyžádaná pošta JE obtěžování. o tom žádná.

a nenařizuj mi, prosím, o co se mám starat. tady nejsi v nízkoprahu a uživatelé bez hodnosti redaktora nejsou tvými pacienty. pardon, klienty.

 


Luzz - ok, tak tedy sem - starej se o své tipování

Silene - Troufl? to, že už nechtěl obtěžovat pod dílem autora, který tady s tím nemá nic společného je troufl??? nemáš ždibec soudnosti.


Silene
27. 07. 2022
Dát tip

Luzz: Co to čtu, další, na koho si RJV troufl přes SZ? (Netýká se mé osoby.)


Luzz
27. 07. 2022
Dát tip

voříšku, díky za sz, ale tímto způsobem s tebou opravdu nechci komunikovat. co se týče oněch "blábolů" - měla jsem na mysli to, že jsi tipl komentář uživatele utgard-loki (což je kamamurův nick) - 25.07.2022 18:57:39 - nikoliv nějaký jeho dílo.

a mimochodem, i jeho "díla" jsou ve většině případů bláboly. to, že ty to nedokážeš rozpoznat, je věc jiná. ale máš pravdu, to už je věc osobního vkusu a mimo tuto diskuzi.

poslední věc: prosím, buď tak laskav a už mě neobtěžuj v sz. tyto věci chci řešit na skle.

 

věřím, že dajakbol je svým způsobem velkorysý a promine.

 

 


Silene
27. 07. 2022
Dát tip

RJV: V pořádku, Radovane. Akutní neshoda je z tvůrčího hlediska nutnost. Jinak já to nechám na kánonu, kdo z nás dvou měl pravdu. 


to zní až analyticky

ani mě už nemusíš přesvědčovat ...


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

RJV: Klidně již můžeš přestat. Ano, co tě tu znám, mám oprávněné pochyby o tvých chabých percepčních schopnostech. Muž na svém místě rozhodně nejsi. Potřebuješ to zopakovat ještě několikrát? 


ááále, o chápání, že je nedostatek času? to mám sežrat, že tomuto věříš?

nebo si myslíš, že nepoznám tvoje komunikační fauly? to snad ne!


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

RJV: Nepatříš k lidem, jejichž doporučení bych mohla vyhodnotit jako hodnověrná či důvěryhodná. O schopnostech je umět pochopit, které kategorie se podřazují titulní straně. To nic, Radovane, zkus potrénovat... vlastní pomlčení. 


yss - no konečně


Silene, mám na práci i jiné věci. Sledovat cosi tady není o schopnostech. O sebereflexi raději pomlč. 


yss
26. 07. 2022
Dát tip

RJV - prečo sa skupinkuješ nechápem, bolo to čisto o tebe, o tvojich "výkonoch". Po tých "opiciach " už fakt irelevantné. Všetko od mňa.

 

 


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

RJV: Už tu byla diskuse, kde dost lidí vyjádřilo pochyby o tvé redaktorské entitě. Jediná reflexe, jíž ses tehdy dopustil, bylo vyvádět kvůli avízu. Redaktor bez schopnosti sledovat titulní stranu. Sebereflexe nula. Válka viz odpověď uživatelce zvedavec. Snad se ti interpretace povede. Ráda bych napsala, že je zábavné tě sledovat, ale není, bohužel. 


yss
26. 07. 2022
Dát tip

RJV- tak si nepleť adresátov a ohľadom opíc sa bav s autorkou komentu To snáď ešte zvládneš.

 


yss
26. 07. 2022
Dát tip

RJV- "Akože inak v zdraví, pri zraku a abecede? Text opice Marcela !!! " Aspoň trocha sa pri tom " kritickom čítaní " snaž ! 


oprava - líbí se mi ty opice od Marcely i tvé odrhovačky o redaktorech


yss - přínos k textu autora mám asi takový, jaký máš ty o těch opicích. Taky se mi to líbí. Ty další odrhovačky o redaktorech, které neopomínáš ventilovat, se mi líbí taky.

Silene, válka je jednostranná, já ji s tebou nevedu, dokonce mě i tvá agresivita a urážení osob, skrývané za pestrá pseudointelektuální prohlášení, baví. 


zvedavec
26. 07. 2022
Dát tip

Silene, v mojich slovách zlý úmysel nebol, ak si tam nejaký pobadala, zle som sa vyjadrila


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

zvedavec: to bude asi hypersenzitivitou na lemmu, která není zakázaná. Klidně si dosaď "to je jiná vesnice".  Je náročné muset objasňovat každičké metaforické vyjádření. V zdejším prostředí až... paradoxní. 


zvedavec
26. 07. 2022
Dát tip

yss - len pre upresnenie - slovo vojna/válka nie je z mojho pera, ale z pera Silene

" To je jiná válka, co s pány dlouhodobě vedeme, tu jde i o charakter."

a tiež som si povedala "preboha, aká vojna"


yss
26. 07. 2022
Dát tip

*kritik, osobne - predikcia, ospravedlňujem sa 


yss
26. 07. 2022
Dát tip

Zvedavec, preboha, aká vojna. To, že Silené poukáže na nekompetentnosť redaktora v rámci kritik, ktorá sa stáva už rutinou je iba obyčajná argumentácia založená na konkrétnych udalostiach, celkovo, nie iba tuná pod textom. Osobné tiež nevidím žiaden prínos v komentári, ktorý je iba diletantským pokusom o veršovačku, najmä z pozície redaktora- aký je prínos pre autora textu? Žiaden. Samozrejme, môžme to brať aj tak, že RJV sa "obetoval" a predviedol názornú ukážku, aký rozdiel je medzi premyslenou slovnou hrou a rýchlohubou veršovačkou..ale obviňovať z toho Silené, to asi fakt nie.


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

zvedavec: Ten tu nelze jen tak očekávat. Mír? 

Kamarádit se nemůžeš s lidmi, kteří se chovají jako skety. To je mimo limit. 

Nešlo o život? zkus sebe před pár lety a text Dýchaj, dýchaj Zkus. Pokecáme ale tam, ano, Evo? 


zvedavec
26. 07. 2022
Dát tip

Silene, o charakter?

Miesto vojny navrhujem budovať a cibriť si charakter ukončením boja a započatím spolupráce, možno aj kamarátstva.  Je to plodnejšie, prínosnejšie a aj všetkým príjemnejšie. Všetkým! Veď tu nejde a nešlo o život.


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

Janina6: Autor si pochopitelně může psát, co se mu zamane. Čtenáři reagovat rovněž dle svých kritérií, jak leckteří učinili (nadšení, zklamání etc.). Silně však pochybuji, že autora jako je dajakbol potěší radostná blbinka typu nemetrický verš a lapsus přímo v rýmové slovní skupině, čímž zároveň nevyjadřuji domněnku, že se snad cítí enormě potěšen mými komentáři a rozmluvou s alternickem Kamamury a nickem RJV. To je jiná válka, co s pány dlouhodobě vedeme, tu jde i o charakter.


Janina6
26. 07. 2022
Dát tip zvedavec

Milé, odlehčené (aspoň v rámci sloní váhy). Myslím, že skvělý básník dajakbol může pro radost sobě i nám občas napsat milou blbinku, a zrovna tak i redaktor může pod takovou blbinku z radosti připojit blbinku vlastní. Já to jako čtenářka teda ráda povolím oběma, kdyby snad na mně záleželo :-) 

Slaňovaly slonice,

lano přetěžujíce.


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

Luzz, RJV šovinisticko-nízkoprahová pověst je neotřesitelná, tvrdě vydobytá. S tím mu nepomůže nic, i když se domnívá, že nasadil ty správné metadonové páky. The Primitives Group jsou asi lepší poslech. 

Jsem zvědavá, jestli má Thea v sobě kouska odhodlání přímočaře odpovědět. 


luzz - skvělé, jsme na tom stejně


Luzz
26. 07. 2022
Dát tip

skvěle, voříšku, teď jsi mi to fakt natřel.

 

theo, dílo je komentovatelné, proč by ne. není to nic proti ničemu.

ale ty reakce... mohla bys být konkrétní?

a takovej už trochu osobní dotaz - ale nedá mi to - tobě připadne ok, jak se tady předvádí voříšek? tobě fakt nevadí sedět s ním u jednoho stolu?


Silene - už bych se musel jen opakovat a to je zbytečné


Luzzzzz - trapné mi přijdou tak akorát tvé reakce


Ptakopysk
26. 07. 2022
Dát tip

Sinice se předvádí ale to je starý, RJV - vtipný, dajakbol - vtipný, 


Marcela.K.
26. 07. 2022
Dát tip blacksabbath

topily se opice

navzájem se topíce

 Jelikož autor stojí o hlubší kritiku, šla jsem víc do hloubky ;-)

 

 


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

Theo, máš pravdu, měli byste s RJV i celou redakcí už nějak pohnout. 


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

RJV: zapomněl jsi na avízo. To jen, až mě budeš příště uhánět, různě osočovat ze zbabělství etc.

Předně: ze zásady píši k tomu, COS KDY PSAL. Fantasmagorie a nedostatek soudnosti jsi předvedl akorát ty, viz výše i níže.

Radovane, necítím k tobě zášť ani opravdu nemám žádný mindrák (z čeho bych jej měla mít?), to je velmi směšná hypotéza. Pouze disponuji poněkud rozsáhlejšími schopnostmi i znalostmi než těžkopádný autor a kritik RJV/René Vulkán, znalostmi, které tu sdílím a občas je na výslovnou výzvu uživatele RJV konfrontuji s jeho omyly, jakkoli mě to stojí čas a energii. Pokud by uživatel RJV pokračoval ve svém začátečnickém psaní a nehopkal s vážnými kritikami zaopatřenými mylnými úsudky pod díly dalších uživatelů, byl by mi srdečně jedno. Mě živelně i systematicky zajímá poezie a ne on. Jeho zupáctví, mizerná paměť a snížená schopnost komplexního úsudku mě fascinuje, to ano.

Recesi ti nevěřím, být vtipný ti totiž nejde, do Jiřího Dědečka máš zatraceně daleko. Srovnej: Šli červotoči do houslí, / pěkně se do nich zakousli / a po náročné rozcvičce / se pustili i do smyčce. 


Vidím to podobně jako yss. "Dílo" netřeba komentovat. Ale horší jsou ty reakce pod ním. 


yss
26. 07. 2022
Dát tip

Ach no, ako fajn, je to milé, ale čo s tým..príde mi trocha absurdné chváliť za "čistotu jazyka" alebo prechodniky..asi som suchár, ale tieto veci má nedokážu nijako nadchnúť, viem iba pri nich skonštatovať, no sranda, alebo milé...ale čo s tým ?  pre mňa na poéziu primálo, možno kategória "len tak pre radosť" 


Luzz
26. 07. 2022
Dát tip

k dílu: jako mini docela vtipný... ale je toho fakt miličko... anebo je to spíš rozcvička?

 

(omluva autorovi za předcházející vstup (komentář v 7:42), který se netýká díla)


Luzz
26. 07. 2022
Dát tip

voříšku, vážně máš zapotřebí se tady takhle pořád ztrapňovat? silene to řekla docela trefně - diletanství a ignorantství. jenže to TY nedokážeš ve své nadutosti v sobě rozpoznat. 

jinak tipovat kamamurovy bláboly, to chce fakt žaludek... a stát si za tím, že tvůj pokus o dvouveší není ostudným a nadto vydávat svoje neumětelství za recesi, chce žaludek ještě odolnější.


Silene: piš k tomu, co píšu, vlastní fantasmagorie si nech třeba pro pobavení těch, kteří to žerou

žádný ostudný pokus o dvouverší tu nemám, pouze recesi, kterou však díky mlze vlastní zášti nemůžeš poznat

s vlasními mindráky si poraď sama

 


Silene
26. 07. 2022
Dát tip

RJV:

Tvá dlouhodobá percepční tupost je tu na písmáku až pověstná, Radovane. Svět v souvislostech ti nic neříká. Tipl sis patrochejistu, tím míním tvůj tip "vážné" kritice Kamamurova alternicku (viz výše), jehož texty příšerné, až odpudivé jakosti jsi byl schopen v minulosti výběrovat, a žádná sebereflexe, když ti lidé od vázaného verše nebo lidé s vytříbeným vkusem cosi naznačili. Ano, včetně mě. Jenže ono je těžké dohadovat se s jedincem, který v jambu či daktylotrocheji typu dt(n) spatřuje čistý daktyl atp. Zde se nejedná o nuance, v nichž se dokázali seknout i Miroslav Červenka nebo Petr Plecháč, v tvém případě se jedná o razantní diletantství, leč klidně s puncem redaktorské vážné kritiky. A to je hřích a škůdcovství, absence tvé pokory. 

Dále se bavím o minimalismu autora, který je zároveň předním znalcem výstupů moderní versologie, tedy o uživateli dajakbol. Ano, napsala jsem včera svou reakci (viz výše) příliš rychle a u jednoho příspěvku mi dokonce vypadlo substantivum zkušenostech. 

Co ovšem kritizuji, je tvůj vlastní zdejší ostudný pokus o dvouverší, přepočítej si to. Bavím se O TVÉ KLAUZULI. A tos sem přišel předvést, hmmm. 

Omluvu za bláboly si můžeš nechat od cesty, nízkoprahový specialisto.

Znovu opakuji, cos vstoupil do redakce, devastuješ svým neumem a nevkusem, co jen se dá. Udělit sem tam výběr ostřílené řemeslnici Alenakar (či jejím alterům) lze i poslepu. 

Vzpamatuj se a přestaň, mistře paskvilu, to jsem ti chtěla vepsat.


Silene: Ne nechápu. 

Píšeš mi - tipl sis patrochejistu - netipl jsem si vůbec a ani výběr nedal

vázanost jsem tady nehodnotil, stejně jako jsem nehodil nic.

Nechápu, co mě píšeš za bláboly.


Silene
25. 07. 2022
Dát tip

Goro, prostě kdyby autor chtěl máknout, napíše pořádný flák textu při svých praktických i teoretických znalostech, o nichž se dá dozvědět pěkně po strukturalisticku přímo z tvorby.

Tuším, že česky opravdu hovoří, ale to je pozitivistická informace no. 2. 

RJV: bože! wtf-shit klauzule, ale tak tipl sis patrochejistu, co se divím, aj výběr mu dokážeš za podobné paskvily udělovat

. ostuda českého vázaného, Radovane, chápeš? 


pijí pijí pijavice

navzájem se sajíce


Gora
25. 07. 2022
Dát tip

Já také ne... a nedivím se, předpokládala jsem podobnou reakci od okolí. Ne již od precizního autora, kterému jsem vyjádřila obdiv a nejen k tečce. 


Silene
25. 07. 2022
Dát tip

Gora: Ano, proto bych od tebe teoreticky čekala něco víc než repetici adjektiva, viz jinde, že. Ale jinak je tuším mezi námi děvčaty všeobecně znám dajakův postoj, PROČ používá arénu. Ostatně, kdyby ji používal k tomu, nač je určena, byl by v minulosti jednal pod svými díly jinak.

Ženský přítomný přechodník v plurálu je jednoduchý, tolik se od slovenské alternativy způsobem tvoření neliší. Vyšší dívčí jsou spíš minulé přechodníky, pokud tedy. Český autor, míníš-li tzv. amatéra, který má problém s přechodníky, by se je holt měl doučit nebo je nepoužívat, udělal by lépe.

Promiň, přišlo mi extrémně komické chválit zrovna takového strojového perfekcionistu, jakým dajakbol je, zrovna za slovy jeden ks přechodníku. Navíc máme k dispozici korpusy. No, rozesmálo mě to, nediv se. Jiná už nebudu. 


Gora
25. 07. 2022
Dát tip

Nic "přeprsknutého" na tom nevidím. S přechodníky mají často problémy i čeští autoři, pouze jsem to konstatovala... dílko je v aréně.


Silene
25. 07. 2022
Dát tip

Goro, uživatel dajakbol již jednu miniauturu kdysi zveřejnil. Tohle je festovně přeprsknutá kritika pod miniaturou. Nenapsal epos. No nic, s tou visačkou, eeeehm!


Gora
25. 07. 2022
Dát tip

Dajaku, viděla jsem tady tvé komentáře v češtině - a byly pečlivě vypracované, stejně jako tato hříčka vč. přechodníku... výborně, bilingvní autore...


Silene
25. 07. 2022
Dát tip

(Kamamuro, buď tak dobrý a táhni se svou vleklou inkontinencí pod své patrocheje, kde si na mě klej, co orgán ráčí. Rozdíl mezi tebou a haijinem spočívá v tom, že autor haijin byl aspoň dobrý ve volném verši, když se mu chtělo a měl skutečný zájem o poezii. A po čertech se uměl vzdělat, kdežto ty... ne, nepomůže ti ani Adam Turing, ani Lewis Carroll v rámci pár prostinkých předpokladů. Lewis Carroll byl na rozdíl od tebe borec.)

Omlouvám se, d., klidně si odmaž. 

 


Silene
25. 07. 2022
Dát tip

A ještě něco, Paľo, chystáš se psát v čj? Podle toho, kterak psáváš reakce pod české texty, píšeš-li, tj. v čj. Pro ujištění, že tě samozřejmě bereme všemi deseti, také těch básníků zase tolik nemáme, co by si dali pořádnou práci v sbt. 


Silene
25. 07. 2022
Dát tip

(Samozřejmě vnímám autorovu snahu o maximální minimalistickou čistotu, odolat je těžké.)


lawenderr
25. 07. 2022
Dát tip Silene, Janina6, cvrcka

čekám, až se doperou,

která stojí před kterou


Štírka
25. 07. 2022
Dát tip

Pěkná legrácka


Silene
25. 07. 2022
Dát tip

(výhled, pávy, slony,

další pavilony.) 

= Máš to milý. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru