Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je sice asi dobré, snažit se vždy být tak nějak „nad věcí“, ale přesto (všeobecně) varoval bych dosti silně před tzv. hypnotickou regresí

27. 07. 2022
4
10
264

 

 

 

 

 

Verze    poetická:

 

Je sice asi dobré, snažit se vždy být tak nějak „nad věcí“, ale přesto

(všeobecně) varoval bych dosti silně před tzv. hypnotickou regresí

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Mnohdy se divíme „hříčkám (td.)“ osudu,…, bylo

by ale mylné myslet si, že když „násilně“ si svůj osud  osvětlím, že

pak už se v životě „divit“ nebudu



Před hypnózou, hypnotickou regresí, td., je třeba spíše varovat; -netušíme

totiž předem, co všechno hravě „v hlavě“ by se nám mohlo stát.. .

Ve své „uvědomovací“ vrstvě totiž nejdřív máme prožít všecko -



- jinak ocitnout bychom se mohli nenormálně/ hodně

vpředu ((jako když bez dohledu/ za řídícím

 

pultem v elektrárně (jaderné) ocitlo by se děcko.. )).

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A verze  plnohodnotná (tedy i s  kurzívou :) ),  která

sice ,,jen" kostrbatě  plyne, ale

kterou  mne (mimo  jiné) mí

 

našeptávači (nebeští) k  meditacím zvou.. :).

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Je sice asi dobré, snažit se vždy/  být tak nějak „nad věcí“, ale přesto

(všeobecně) varoval bych/ dosti silně před/ tzv. hypnotickou regresí

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Mnohdy se divíme „hříčkám (td.)“ osudu,…, bylo

by ale mylné myslet si, že když „násilně“ si svůj osud osvětlím, že

pak už se v životě „divit“ nebudu



Před hypnózou, hypnotickou regresí, td., je třeba spíše varovat; -netušíme

totiž předem, co všechno hravě „v hlavě“ by se nám mohlo stát.. .

Ve své „uvědomovací“ vrstvě totiž nejdřív máme prožít všecko -



- jinak ocitnout bychom se mohli nenormálněhodně

vpředu ((jako když bez dohledu/ za řídícím

pultem v elektrárně (jaderné) ocitlo by se děcko.. )).


10 názorů

Jamardi
31. 07. 2022
Dát tip

Těžko říct. Ve všem, co člověk v životě dělá, je nějaké riziko. Při regresi člověk mluví a uvědomuje si to, co už v něm je. A někdy není špatné si to uvědomit. Ale záleží na tom kdy (třeba někdy by to bylo velmi emocionálně vyčerpávající) a jak. Ten, kdo to vede by si měl s tím klientem o tom po skončení regrese promluvit. Aby se klient dobral k nějakému závěru. A teď záleží také k  jakému, zda-li správnému. Někteří mohou hlavně chtít, aby klient zaplatil - tzn. musí si myslet, že to k něčemu bylo a ne že ne. Což se asi také může stát.

Obrázek Ježíše Krista může někomu připomenout, že se má dbát na nějaké meze zvláště je-li věřící. I nevěřícím. Ale myslím si, že to někdo může brát jako atrapu a nic to s ním neudělá.


.. .


To Jamardi:

Jarmilo :), já vím, můžeš namítnout třeba, že člověka by měla od kroku, kterým by si mohl silně uškodit, odradit tzv. intuice (tj hlas boží v. nás)

Ale kolik lidí zrovna v ČR (především potom zrozenců v české kotlině :),..., u nás, na jihu Moravy, je to přeci jen trošku lepší v tomto směru :) ) má intuici silně omezenou (o důvodech toho jsem i zde, na Písmáku.cz, psal už opakovaně :) ),..., anebo si ji dále oslabuje hlukem života :),..., anebo dokonce :), přímo rozumem, který (zrovna zde v Čechách dosti nadprůměrně, myslím :) ) nepřiměřeně nad slaboučký hlásek v sobě vyvyšují.. (třeba tak, že se snaží, navzdory své intuici, vyhovět nějaké lidské ,,normě") )

(( ...)).

Já vím - můžeš ale třeba dále namítnout - každý (který se toho ovšem nějak škodlivě magicky nevyvlekl, apod.) je ale přeci, v nejkrajnějších případech, pod ochranou tzv. Strážce prahu (pod ochranou proti informacím, ke kterým ještě přirozeně onen jedinec nedospěl..).

No dobře (v případě, že máme třeba tak silnou vůli, že drobnější výstrahy nás neodradí ) -proč si ale nechat třeba zlámat nohy (vymáznout se v autě,..., atd., apod.) kvůli tomu, abychom nemohli přijít, přijet na určitou schůzku, apod. (v tomto případě na tu s hypnotizérem, provázejícím regresí.. :) ) ((mimochodem, u průvodců (i léčitelů, apod.) nejrůznějšího druhu -a že jsem se jich něco -zejména v 90.letech - také nanavštěvoval ! - je dobré (myslím si :) ) se alespoň hrubě předem orientovat tím, zda ten dotyčný snese vedle sebe na stěně (případně alespoň viditelně v naší ruce) posvěcený obrázek bratříčka našeho největšího,..., jednoho z osmi -Ježíše Krista.. :) ))

((...)).


(( ...)).


Pokud jsem zde použil slovo  ,,vpředu", myslel jsem to tak, že díky regresi si -chtě nechtě -provedeme nějakou analýzu (případně třeba celý řetězec analýz :) ),..., a tím pádem se, jistým způsobem, ocitneme jakoby (informačně) někde ,,vpředu"; - ale bude nám potom asi chybět nějaká ta výplň  před tím, ..., nějaké ty přirozeně prožité zážitky,..., nějaká přirozená období lidského života .. :)

(( ...)).

A před tím jsem zde chtěl právě, jistým způsobem, právě trošku varovat :).


To Jamardi: ..samozřejmě, že si dokáži představit spoustu situací, kdy je pro někoho dobré se něco zasutého o sobě dozvědět; - ale zase, téměř jako vždy, jde o tu správnou míru, zde, v tomto našem pozemském balance clubu :), že :)

((...)).

Jsem prostě zastáncem názoru, že pokud nám Prozřetelnost zatemňuje minulé děje, ve kterých jsem nějak účinkovali,.., naše dávné zážitky apod., že ví, co dělá.. ((řečeno přesněji: ..proto, abychom úspěšně zvládli naši zdejší výukovou misi, nemusíme nutně vidět vše z našich minulých výukových misí; - to nás může naopak informačně zahltit, ..., znehybnit, nebo přinejmenším dosti podstatně  zdržovat od současného života.. )).

((...)).


Jamardi
27. 07. 2022
Dát tip

Vím, že to myslíš dobře, ale neměl by si používat slovo "vpředu", když regrese je cesta do minulosti, dozadu.

Také si myslím, že regrese je nebezpečná. Protože se obvykle pátrá po nepříjemných a emočně vypjatých situacích a klient si během té doby regrese prochází něco, co ve skutečnosti trvalo mnohem déle. A dále: uvědomí si nějaké skutečnosti, ale to neznamená, že má všechny informace, který by měl mít. Záleží na terapeutovi, jestli ho dobře vede i na něm samotném, jestli je dostatečně zralý. To je, že si neudělá pevný závěr na základě nějakého náhledu. Konkrétně mě třeba napadá jedna situace, která se skutečně stala a s regresí nemá nic společného. Jistá osoba se během poměrně dlouhého hovoru dívala celou dobu na stůl, takže neviděla, jak se jiná osoba tváří, gestikuluje, naznačuje, aby ostatní neříkali to či ono. Pak dospěla k mylnému závěru, ale myslím, že jí to nikdo nevysvětloval, protože to celé byla pro ni zraňující záležitost a nikdo se k tomu nechtěl vracet. Takže kdyby se tato osoba do této situace vrátila v regresi, tak by na to opravdu musela nahlížet jinak než tehdy nebo by ji terapeut musel dobře vést a klást správné otázky.


Nami 99
27. 07. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

Obsluha jeřábu, budovu stavěcí,

je neustále nad věcí.


((..PS:  ..vzhledem k mým obvyklým problémům se zdejšími skřítky (písmáckými šotky? :) )  jsou rozhozené řádky ve dvou   odstavcích pouze (asi) drobností.. ))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru