Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bříško

06. 08. 2022
7
20
321
Autor
T(h)omík

Vařte, smažte, pečte, duste

ať je bříško pěkně tlusté.

Času zhubnout bude dosti

až se tělo duše zprostí. 


20 názorů

T(h)omík
08. 08. 2022
Dát tip

Žasnu, jaká diskuze se může rozvinout pod dvojverším, které není nic jiného, než slovní hříčka bez ambicí někoho urazit nebo vyvolat kontroverze. Psal jsem to jen pro pobavení, ale někteří i takovou kravinu berou smrtelně vážně. Až člověka opravdu napadne, jestli má smysl sem něco vůbec psát.

Kurva, lidi! Nadhled, ironie, sarkasmus... Nic víc tam nehledejte a neberte všechno tak smrtelně vážně!


Alenakar
08. 08. 2022
Dát tip

Napsala bych: až se duše těla zprostí.

...Jenže dušička si do očistce ponese své hříchy. Minimálně obžerství.


Philogyny
07. 08. 2022
Dát tip

Já vařím svou duší

zástěra mi sluší. 

Myslím si, že je jedno, jaký kdo je. Úplně jedno. Záleží na tom, jak se ve svém těle cítí. Jestli má snysl pro humor. Já mám svou kadeřnici. Je jí kus. Je krásná a veselá. Její přitel ji miluje... Vždycky se na ni moc těším. Můj syn má snad stodvacet kilo a tvrdí, že má osobní šarm a šílí po něm všechny... umírám smíchy a on ze mně...  

Ta říkačka je fajn... Beru ji jako srandičku, ironii se zvednutým prstem...Nejdýl v pokusu přežily hladové krysy. A taky bývalí vězňové z lágrů, které nezabilo jídlo hned, když je osvobodili, že. Hlad šetřil tělo a trávicí systém. Pokud přežili. Je to paradox. 


Kočkodan
07. 08. 2022
Dát tip

Zbledl, ani nedojed,

srdce divě buší

a on důvod tuší -

zatraceně, je to jed,

zfušované suši,

vypustím snad duši?!


ATANAS
06. 08. 2022
Dát tip

budu se divit, čemu chci


T(h)omík
06. 08. 2022
Dát tip

Tak se pak nediv, když tě budou mít lidi za blbce.


ATANAS
06. 08. 2022
Dát tip

můžu si napsat, co chci a kam chci


T(h)omík
06. 08. 2022
Dát tip lawenderr

Ty jsi začal psát mě, ne naopak. Ty - ne já, jsi tady začal veršovat o sračce. Ty jsi mě tady začal obviňovat z urážení jenom proto, že jsi nepochopil smysl rubriky. To ty jsi měl potřebu mi předhazovat něco o malém sebevědomí. Tys tady první napsal, že neexistuje duše, a že já ji nemám (čímž odporuješ sám sobě), aniž bys mě znal. Ty jsi do diskuze z nějakého důvodu začal tahat obézní lidi, tak nevím co si stěžuješ. Jestli je tu někdo špatný člověk, tak jsi to ty.

V podstatě je mi to ukradené, ale snažím se ti přímou, slušnou, a relativně ohleduplnou cestou vysvětlit, že když začneš někoho urážet nebo obviňovat a není k tomu žádný relevantní důvod, prostě nemůžeš čekat pochvalu. A na rovinu, spousta jiných by ti odpověděla mnohem, mnohem tvrději.


ATANAS
06. 08. 2022
Dát tip

stojím, si za svým, že jsi špatný člověk, který jen uráží, zablokuj si mě


T(h)omík
06. 08. 2022
Dát tip

Nejenže nejsi nad věcí a nemáš smysl pro humor, ale ještě máš potřebu chodit svoje "moudra" pindat tam, kde to od tebe nikdo nežádal.

Trochu víc upřímně: Jsi tady dva dny. Díval jsem se na tvůj profil. Z toho, co jsem viděl, nevím co si myslet. Nechci být agresivní nebo necitlivý, protože ti zjevně nerozumím. Proto ti jen doporučím zdržet se unáhlených komentářů, zvláště tam, kde je jasně uvedeno, že o ně autor nestojí (poznámka pod oknem pro komentáře). Aspoň pro začátek. Nemám v úmyslu do tebe rýpat ani se s tebou hádat. Starej se o svoje psaní a moje nech na pokoji. "Ber nebo nech být" je skvělý, léty prověřený princip. Nic ve zlým. Vážně.


ATANAS
06. 08. 2022
Dát tip

jsem dost nad věcí, neboj a umím se vcítit do čtenáře, tohle není jen blbůstka, kdyby byla, tak se směju a mám smysl pro humor, obezní člověk, to jen přejde a bude raděj koukat do práznda, protože ví, že se mu špatně chodí, lidé se na něj neusmívají, kdyby to byla blbost, tak to přejdu, taky se mu špatně dýchá a díky zvětšeným orgánům ho minimálně často bolí vnitřnosti, jo nikdo ho nechce, a ještě taková blbůstka, jemu se posmívají...


T(h)omík
06. 08. 2022
Dát tip

Teda v životě by mě nenapadlo, že někdo veršovánky v rubrice "Blbůstky" bude brát tak strašně vážně. Musíš být děsná princezna, jestli tohle považuješ za navážení. Já naopak zdejší čtenáře považuji za dost nad věcí a schopné nadsázky, že je něco podobného vůbec nenapadne. Běž se, kotě, raději pročišťovat a zkus přitom mít aspoň minimální nadhled.


ATANAS
06. 08. 2022
Dát tip

já to mám kotě po kávě, pročisťuji se tak a neurážej...


ATANAS
06. 08. 2022
Dát tip

myslíš, že v tobě je duše? já tu vidím spíš někoho, kdo se rád naváží do tlustých lidí a korpuletních žen, a není to poprvé, co tě u takových děl vidím, měl bys tam možná dopsat do závorky, není to srandovní, pokud jste tlustí kvůli nemoci, ti netlustší jsou většinou nejvíc nemocní, máš tak malé sebevědomí, že se do nich navážíš?


T(h)omík
06. 08. 2022
Dát tip

Co se týče nočních sraček,

nejeden v nich vězí háček.

Po pivu či po kořalce,

tak ti prostě držím palce.


T(h)omík
06. 08. 2022
Dát tip

Ti, co je nic nevzruší

snad jsou vážně bez duší.

Vidí slepě, slyší hluše...

Radši mám ty, v nichž je duše.

 

(kurňa, z toho možná po drobných úpravách udělám samostatný příspěvek :-D )


ATANAS
06. 08. 2022
Dát tip

když už jsme tu jenom chlapy,

mám celou noc sračku,

snažím se to ukočírovat,

bez pomoci prášků...


Benetka
06. 08. 2022
Dát tip ATANAS

to ATANAS:

A taky hodně holek nakynulo... :p

Jinak je to parafráze na Halinu:

Žerte žerte žerte

Hlavně se z toho neposerte


snake_01
06. 08. 2022
Dát tip aleš-novák, Gora, Abakus

k tomu můžu dodat suše:

je jen tělo, žádná duše

když jde ale o vaření,

k tomu duše třeba není

 


ATANAS
06. 08. 2022
Dát tip

po té pandemii hodně holek zhublo


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru