Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ASTEROID CITY 10/

12. 08. 2022
0
0
153
Autor
28g

 

 

Jméno: Iveta

E-mail: p.s.2005@centrum.cz

Předmět: Asteroid a sen

Datum a čas: 6. 08. 2022 - (08:38:19)

-----------------------------------------

Již jste někdy publikovali cokoli na téma výkladu snu o asteroidu?

Již jste se někdy zabývali fenoménem asteroidu v jakékoli esoterické souvislosti?

Děkuji za každou vaši laskavost nazpátek a zdravím.

Dík!

 

 

> Od: admin@esoterikweb.cz

> Komu: "'www.esoterikweb.cz'" <p.s.2005@centrum.cz>

> Datum: 07.08.2022 19:59

> Předmět: RE: Kontaktní formulář

>

Dobrý den,

o asteroidu výklad snů myslím že ne a články snad v téhle souvislosti ani ne.

Pokud máte nějaké zajímavé informace a budete chtít, ozvěte se.

Přeji hezký den

Miroslav

 

 

LABYRINTY

Dovolím si takový postřeh, který doposud snad ještě nikdo nezveřejnil.

K rozvíjející představě použiji (též již zde mnou zmíněný) model nákladového veleletadla použitý na konci první povídky filmu Francouzská depeše.

Čelně zveřejněný řez jeho trupem odhaluje na sebe navazující vzájemně průchodný poschoďový systém místnůstek a kajutek, jak jsou na sebe uvnitř trupu letounu nalepeny.

Tato charakteristika je známa a mnohokrát publikována, dokonce s odbytě samozřejmým přílepkem “domeček pro panenky“.

 

Stačí však předchozí suverénní jistotu překlopit o 90° a podívat se na ni namísto čelně jako na jakýsi půdorys, navíc oním tolik Wesem oblíbeným svislým kolmým pohledem seshora.

Co nyní vidíme?

Systém podobný dávným situačním kresbám některých labyrintů – ať třeba hned toho klasického knóssoského, nebo pouhých pouťových bludišť.

V každém případě, kdo si rovněž takového dílčího typického podprahového vyprávěcího detailu povšimne, bude dopříště číst Wesovy příběhy krapet jinak, zatímco já si takhle lacino připravila cosi jako dílčí dramaturgickou pobídku pro účely mé případné paralelní příběhové verze Asteroid City.

 

 

Poněvadž však i skelet výzkumné lodi z Wesova filmu Život pod vodou/The Life Aquatic with Steve Zissou je tvořen obdobným půdorysným systémem navazujících celul, dovoluji se teď o prázdninách tázat, proč další případné syžetové důsledky takovýchto nápovědi doposud nebyly tuzemskými filmovými recenzenty v posudcích těchto dvou Wesových filmů zmíněny.

 

 

A vzápětí mě napadá, když i půdorysy běžných sídlištních bytů mívají obdobná půdorysná schémata, co by tak asi za rozvíjející nápady případně vznikly, kdyby se konstrukce Wesových lodí a letadel prohnaly nějakým architektonickým vizualizačním programem.

 

 

Tereza Štětková Během roku 2012 se mi zdálo alespoň 7 snů o konci světa. Tehdy se mluvilo tuším o prosinci toho roku, že by snad měl skončit svět. Sny se mi zdají denně a z 90% si je pamatuji. Tehdy mi uvíznul jeden - černá díra v obloze, která fungovala jak vysavač a brala vše ze země. Pamatuji, že jsem volala s rodinou a loučila se s nimi. Většinou se mi zdá o věcech, co mě stresují, nebo na ně výrazně myslím. Proč se ptáte právě na asteroid? V čem je tento sen „magický''?

Odpovědět 10 hod

 

 

Co kdyby dotyčná paní Tereza z odpovědi na můj fejsbukový inzerát byla opravdu čímsi jako nočním somnambulním médiem nepřetržitého snění?

Pro ověření tohoto mého předpokladu jsem ihned rozhodl začít její patřičně rozjitřené čivy zásobovat k případným jejím nočním invokacím potřebnou vizuálně sugestivní menáží.

 

 

Takže nemusím pokračovat ve vysvětlování včerejšího a můžu se věnovat popisu jednoho svého vizuálního nápadu – když oběžné vesmírné stanice, jako svého druhu (umělé) asteroidy, jsou složeny z dílčích modulů, jak ty k nim postupně připlouvají raketami od Země.

 

 

Na stejném modulovém systému si představte obdobný modul postavený kdesi ve městě, jak zřejmě možná umístil kdesi na poušť i Wes. 4 bloky stejných činžáků spojených mezi sebou do čtverce, uprostřed se společným čtvercovým dvorem. Z jednotlivých bytů na patře se vychází do společné chodby obepínající uvnitř celý dům a pomocí schodišť a tubusů výtahů přecházející do stejně organizovaného následného patra.

 

 

Kdyby se vše naráz vykopalo a jako jeden objekt odeslalo do vesmíru, byl to tentýž orbitální satelit.

Asteroid City.

 

 

Můžete třeba zrovna o něm už této dnešní noci začít snít, plís, pleas, milá paní Terezo, please...

 

 

https://www.facebook.com/groups/121235954721308/posts/2136946966483520/?comment_id=2140367152808168&notif_id=1660153843036341&notif_t=group_comment&ref=notif

 

 

Tohle byl odkaz na fesbukovou skupinu zabývající se sny, možná sněním – popřípadě i jejich výklady.

Jejíž správce se onehdy členstva tázal na důvody její nedostatečnosti, tj. malého množství příspěvku..

Tak jsem mu ihned odpověděla, víc než dostatečně vybavena více nežli neblahými zkušenostmi týkajícími se mých veřejných dotazů ohledně asteroidu a spol. – když paralelně platí, že i tady na pismak.cz zájem obecenstva o totéž téma je vlastně stejně nižádný.

 

 

Iveta Rousová Renesan Zdeněk Mi se o a/Asteroidu nezdálo, ba ani nezdává. Naopak, sháním takové, kterým ano.

Odpovědět Sdílet 1 d

Renesan Zdeněk Iveta Rousová to je super přemýšlím proč na tuto stránku dávají lidé tak málo snů

Odpovědět Sdílet 1 d

Iveta Rousová Renesan Zdeněk Poněvadž se jim v hlavě ani v životě nedějí filmy. Jedním slovem: Nežijí. … A taky povětšinou nejsou schopni dát dohromady jeden ucelený odstavec. :)

Odpovědět Sdílet 13 hod

 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru