Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ASTEROID CITY 11/

17. 08. 2022
0
0
129
Autor
28g

 

 

SNY O JEVECH NEBESKÝCH

Irena Kasmir Sedláková

Mně se zdálo v roce 2007. Obloha byla celá fialová a růžová. Na nebi byl datum, který si nepamatuji celý, jen vím, že to byl květen. Padaly asteroidy, byl to úplný déšť. Podotýkám, že jsem tak živý sen měla jen jednou...a to měsíc před pádem dvojčat v NY.

Odpovědět 3 hod

Tereza Rajtrová

Zdálo se mi dvakrát o konci světa a byť v tom nebyl asteroid, pukal zde měsíc. Jeden ze snů měl úplně totožný můj bratr a to dokonce ve stejnou noc, ale je to už mnoho let.

Odpovědět 1 d

Kateřina Kršková

Mně se asi před 5 lety zdálo o planetě, která pomalu "padala" na Zemi, očekávali jsme tom snu konec světa a planetu pozorovali. Co je zvláštního na těch snech?

Odpovědět 1 d

 

O DENNÍCH SNECH

Nejdříve jsem včera odpoledne, v pátek před úplňkem, na koloredovském mostě potkal při procházce místního fotografa, kterému jsem sdělil, že jsem se dnes vydal chodit kvůli filmovému záběru.

Doporučuji si tuhle metodu občas zkusit.

Zhruba o hodinu později jsem stále po svých již po mířil od frýdeckomístecké červené lávky chodníkem na hrázi nábřeží proti proudu řeky Ostravice. Trasu jsem ukončil u třetího stožáru za kasárnami, a vracel se.

Ještě před baseballovým hřištěm mě minula směrem k červené lávce běžící ženská postava, zaznamenal jsem ji nalevo pouze mimoděčně a víceméně proto, že se jednalo o vysportovanou siluetu.

Po svém zvyku bývalého rekreačního běžce jsem na ni zavolal ono magicky motivační úsloví Makej, Makej – a po kroku či dvou ještě dodal: Dobře při tom vypadáte.

Načež nastal onen slíbený si filmový záběr, poněvadž dívka zvedla pravou ruku a povlovně mi nazpátek zamávala pohybem úplně stejným jako bylo gesto dvojníka exprezidenta Clintona běžícího parkem v obklopení skupinou jeho tělesných strážců ve filmu Určitě, možná.

Její běžící postava ve slunci zleva vzdálená už oněch pro kompozici přesně potřebných 5 metrů, zvedání paže nad rameno, barevnost jejího oděvu kontrastující se zeleností porostu v pozadí napravo – všechny pocity se mi teď náhle spojily do jediného vizuálního dojmu, na jehož konci by asi po 8 vteřinách režisér zakřičel Stop!

Inu, zcela běžné odpolední dežaví, jak říkáváme my, kterým už dávno do Paříže ujel vlak…

 

ODKAZ NA ANDERSONOVSKÝ JEV ZEMSKÝ (SLOVENSKÝ):

https://www.reddit.com/r/AccidentalWesAnderson/comments/wf8f67/this_is_so_ridiculous_that_it_has_to_be_in_a_wes/

Příjezd vlaku do nádraží.

Příjezd vlaku do hřiště.

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/fotbal/zahranicni-souteze/video-svetovy-unikat-na-slovensku-pres-hriste-projizdi-vlak_449128.html?%20fbclid=IwAR37r1O7qZ76cv75EeICNvdPIPvtmaRgZtbRnrqDDWu_e5itK2Ch9lD2qJw

 

Asteroid of Fear/Asteroid strachu, Raymond Z. Gallun 1951

 

To je snad název, identifikace, povídky, která by třeba mohla být onou mnou hledanou literární inspirací Wesova filmu – neboť, jak známo, většině jeho filmů předcházela jakási literární předloha, nebo kontext.

Mám dojem, že v českém překladu k dispozici není, zdali ji seženu v původní verzi, kdo ví, kdo ví…

 

Jan Novák

Kromě povídky Starý věrný nevyšlo v češtině nic.

To se mi líbí • Odpovědět • Sdílet • 2 hod • Upraveno

 

Iveta Rousová

P. S.: Neměla jste někdy, paní Kateřino, sen o asteroidu?

Odpovědět 3 hod Upraveno

Kateřina Utěšená Iveta Rousová Mně se zdají pořád nějaké hrůzy, ale specializuji se spíš na požáry, výbuchy, zlověstné mlhy, mimozemšťany, duchy, zombie atd. :)

Odpovědět 3 hod

Iveta Rousová Kateřina Utěšená Proč si takové báječnosti nezapisujete?

A nedáváte to každý den sem na FB?

Odpovědět 3 hod Upraveno

Kateřina Utěšená Iveta Rousová Nerada bych skončila v blázinci ve svěrací kazajce.

Odpovědět 2 hod

Iveta Rousová Kateřina Utěšená Pokud žijete uvnitř hranic rozsahu vln ČT, nebo jen uvnitř hranic ČR, tak už jste. Nemusíte mít proto obavy. Zapisujte, prosím!

Odpovědět 2 hod

 

https://dreaminterpretation.info/what-does-it-mean-to-dream-about-a-meteor-or-asteroid/

What Does It Mean to Dream about a Meteor or Asteroid?

A meteoroid crosses the atmosphere of the Earth every second. A meteoroid in our dreams can be highly symbolic. So what does dreaming of asteroids or meteorites mean?

If you dream about a meteor or asteroid becoming a shooting star, this represents that your prayer or wish will be answered. Shooting stars and meteor showers are usually considered positive omens, denoting that you will soon receive a huge blessing. A falling object may represent your thoughts, events, ideas, or core self.

As you dream, you could view a meteorite, asteroid, or comet in the night sky or witness its impact on the earth, which will cause a natural disaster. The meaning of your dream can shift depending on the context of the dream.

Co znamená snít o meteoru nebo asteroidu?
Každou sekundu proletí atmosférou Země meteoroid. Meteoroid v našich snech může být velmi symbolický. Co tedy znamená snít o asteroidech nebo meteoritech?
Pokud se vám zdá o meteoritu nebo asteroidu, který se stane padající hvězdou, představuje to, že vaše modlitba nebo přání budou vyslyšeny. Padající hvězdy a meteorické deště jsou obvykle považovány za pozitivní znamení, které značí, že se vám brzy dostane velkého požehnání.

Padající objekt může představovat vaše myšlenky, události, nápady nebo jádro vašeho já.
Ve snu můžete na noční obloze spatřit meteorit, asteroid nebo kometu nebo se stát svědkem jejich dopadu na Zemi, který způsobí přírodní katastrofu. Význam vašeho snu se může měnit v závislosti na kontextu snu.

What Do Dreams about Meteors or Asteroids Mean?

Meteorites and asteroids are both interchangeable dream symbols. Meteors or meteoroids are rocks that enter Earth’s atmosphere and vaporize, thus becoming meteors – often referred to as shooting stars.

Asteroids, on the other hand, are large rocky bodies in orbit around the Sun. When we dream of the sun, we tend to see it as masculine energy, the self, and life.

In any case, you have experienced something profound, a message of mystery that has been specifically sent for you that will come as a surprise. You cannot see this until it enters your reality, because it is something outside of what you know.

How does the presence of floating rocks in space translate into dreams? It may be luck or misfortune, or it may be an uncontrollable, unpredictability that can impact your life in some way.

Co znamenají sny o meteorech nebo asteroidech?
Meteority i asteroidy jsou zaměnitelné symboly snů. Meteory nebo meteoroidy jsou horniny, které vstupují do zemské atmosféry a vypařují se, čímž se stávají meteory – často označovanými jako padající hvězdy.
Asteroidy jsou naproti tomu velká kamenná tělesa, která obíhají kolem Slunce. Když sníme o Slunci, máme tendenci ho vnímat jako mužskou energii, sebe sama a život.
V každém případě jste zažili něco hlubokého, tajemné poselství, které bylo sesláno speciálně pro vás a které vás překvapí. Nemůžete to vidět, dokud to nevstoupí do vaší reality, protože je to něco mimo to, co znáte.
Jak se přítomnost plovoucích/létajících kamenů ve vesmíru promítá do snů? Může to být štěstí nebo neštěstí, nebo to může být nekontrolovatelná, nepředvídatelná skutečnost, která může nějakým způsobem ovlivnit váš život.
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

 

Johanna Von Stern

jeden cas jsem mela pomerne dost casto inteznivni sny o asteroidech a konci sveta. Tak intenzivni ze si je pamatuju dodnes.

Odpovědět 9 hod

 

Následně jsem jen zvědava, kolikže se zde objeví zápisků snů o asteroidu…

 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru