Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zima se blíží

22. 08. 2022
13
43
619
Autor
Aru

Oblíbené motto seriálu Hra o trůny, které zní prakticky v každém díle, než armáda zmrzlých zombíků v poslední tragické sérii vyrazí, aby ovládla svět ve jménu svých pánů uctívající mrazáky. V tom seriálu jsou totiž nadměrně posedlí globálním ochlazováním, ale všichni víme, že je to globální vysušování - zadržování vody na jednom místě vede logicky ke globálnímu vysušování, tam kam ta voda jaksi nedorazila.

Vyšel vládní manuál, že v bytech má být na zimu pouze 18°, naštěstí ne kelvinů, ale stupňů, takže buďme vděční vládě, že v bytech nenařídí mít mínus 255°. Vláda bude toto nařízení přísně kontrolovat a tím české domácnosti porazí Rusko svou otužilostí. K tomuto budou vyčleněny speciálně peníze z daní a vyškolen speciální typ státního zaměstnance, tzv. estébák. Ti budou chodit po bytech a kontrolovat teplotu všech obytných i neobytných prostor. Tolerovaná odchylka bude až 0,00000000000000000000000002°C. Nad tuto odchylku bude za každou místnost jednotlivě, která překročí teplotní limit účtována pokuta 1000000000000000000000000 KORUN Českých! Tím se zcela zacelí státní rozpočet a ještě zbyde na odměny státním zaměstnancům.

Speciální státní zaměstnanec nebude potřebovat povolení k domovní prohlídce, dostane ho automaticky po zkouškách ve kterých prokáže že se umí podepsat. Po výcviku nafasuje speciální vykopávací obuv se kterou bude mít povoleno otevírat kontrolovaným dveře, pokud kontrolovaní neotevřou nejdéle po 0,00000000000000003 vteřinách od zazvonění, či zaklepání kontrolujícího státního orgánu. V případě kladení odporu má kontrolující právo zastřelit kontrolované a zabavit veškerý majetek ve jménu státu! Vyjímku budou mít pouze občané, kteří prokáží že nemají české občanství, ti budou moci mít v bytech klidně i 35°C.

Ovšem ve vládě padlo rozhodnutí, že se budou rozdávat odměny i obyčejným kontrolovaným u nichž bude během kontroly zjištěn mráz v kontrolovaných objektech a to čtvrt pytlíčku půlkilové mouky, nebo půl čtvrtlitrové krabice mlíka na kontrolovaný byt!

Proto buďme připraveni, zima se blíží! Ministerstvo vydalo nákladem 100000000000000000000000000 Korun! Osvětový manuál jak se připravit na ZIMU: "Naši odborníci zjistili, že při globálním oteplování o 42°C bude průměrná teplota v zimě 24°C, proto jsme vypracovali tento postup - Je nutno vytrhat z bytů veškerá topná tělesa, vyhodit všechny přímotopy, jakož i vyházet všechny kotle a kamna a zazdít krby, tak totiž zvítězíme, jelikož za všechny problémy může Babiš s Putinem!"

Dále bylo vydáno nařízení že všichni, kteří mají ve jménu slovo Zima se musí do zimy buď přejmenovat, nebo vystěhovat ze státu, aby svým jménem nekazili národní semknutí. Každý kdo má české občanství se musí do zimy přihlásit do místního otužileckého klubu, kde musí vykázat pod pokutou 100000000000000000000 Korun minimálně 20 hodin týdně pobytu v mrazáku, nebo ledové vodě o teplotě mínus 20°C.


43 názorů

Aru
28. 08. 2022
Dát tip

to byla chytrá žena, jak se říká, situace není nikdy tak hrozná, aby nemohla být ještě horší (dokud není jednou nejhorší), mnozí si už malují, že nebe je za dveřmi, ale myslím že vstup je přes peklo a že se mnozí ještě podiví jaké šílenosti se objeví...

svetrův zdar, také jich několik mám


Benetka
28. 08. 2022
Dát tip Aru

Vždycky jsem svojí dnes už bývalé manželce řikal ať mi už nekupuje žádné další svetry neb už je nemám kam dávat. Nicméně nyní se ukazuje jak byla prozíravá a už tenkrát věděla co příjde... :D

SVETRŮV ZDAR!


Aru
27. 08. 2022
Dát tip

naštěstí o tom nerozhoduji ;)


Benetka
27. 08. 2022
Dát tip

Sím sím!!! Taky se umim podepsat! Můžu být speciální státní zaměstnanec? Sím! :D


Aru
26. 08. 2022
Dát tip blacksabbath

díky, "svetrův zdar" bude nejspíš za krátko oblíbené rčení :)


vtipné ...i komentáře....našla jsem bavlnky a jehlice....jdu na to ..hladce a vobrace


Aru
24. 08. 2022
Dát tip

Květoň je můj vzor, má na Písmáku spolu s Vaudem nejlepší fejetony na Písmáku, rozhodně doporučuju tvorbu obou ;)

já myslím, že kamenem úrazu je extrémní humor, který používám, číst fejetony ode mě je jako posluchat hlasitou hudbu na staveništi v plném proudu práce :D

taky u pozorovatele nastává to že pozorující neví co se točí, jestli on, nebo pozorovaná věc, proto různí lidé mohou mít naprosto rozdílné názory na tu samou věc, nebo na tu úplně samou událost, kterou zažili klidně i spolu, ale mohou ji popsat naprosto rozdílně, pokud se i jejich pohledy budou tak rozcházet, protože lidé nejsou chladní matematičtí pozorovatelé světa, ale jejich pozorování funguje pod jejich emocema.

jde o to, kdo z čeho vychází, s jakou množinou lidí se shoduješ a jak velká množina lidí je ta z kterou se rozcházíš a kolik a jak velkých v jakých kateoriích těch množin lidí vůbec je. pak mohou nastat situace od souznění, až k naprosté neshodě a záleží co preferuješ a s jakou množinou lidí se chceš potýkat, jestli a jak chceš akceptovat dané podmínky tam kde jsi, tím já mohu tvrdit, že toto fejeton je a uvádět příklady, zatímco bixley může tvrdit, že toto fejeton není a uvést vlastní příklady ;)

žijeme defakto v bizardním světě, kdy přímým přesvědčováním nedosáhneš mnoho, zatímco čemu daný pozorovatel nevěnuje dostatečnou pozornost, tam ho můžeš postupně manipulovat a měnit jeho názor, ale buď nesmí tvé manipulování zpozorovat, nebo musí být vystaven tak obrovskému tlaku, že nebude schopen situaci rozklíčovat i při sebevětším snažení se uchopit pozorovaný jev. tak vypadají názory hromady lidí, kteří netuší v čem žijí - je to vlastně vysoká hra o vědomí lidí, rozpoutej chaos a uvidíš jak zmatení se lidé stanou a na čem dokážou stavět :))


Aru
24. 08. 2022
Dát tip

bixley, mě samozřejmě věřit nemusíš, ale můžeš si základní definici fejetonu najít například na wikipedii


bixley
23. 08. 2022
Dát tip

Nevím, jestli zrovna tohle je charakteristika fejetonu, ale dobře.


Aru
23. 08. 2022
Dát tip

bixley, není to má vize, je to fejeton, smysl fejetonu je popsanou věc zesměšnit, brát ji ironicky/sarkasticky/s nadsázkou, se silným subjektivním pojetím


bixley
23. 08. 2022
Dát tip

Tvou vizi nesdílím v tak obludných parametrech. Ale rozhodně nebudu poslouchat Josefa Zímu. 


Aru
23. 08. 2022
Dát tip Al Jal Úd

ono je Loki už na pováženou, proč spojenci bombardovali Dražďány na konci války, kde ze strategického hlediska nebylo absolutně nic. to samé Hirošima a Nagasaki, Japonci přímo dali vědět, že budou kapitulovat, až Rusové vstoupí do války, a ač to Rusové amíkům oznámili měsíce předem, kdy vstoupí do války proti Japoncům, tak amíci si prostě potřebovali ozkoušet svoje atomovky, jiný smysl to nemělo, než vyzkoušet sílu nové zbraně.

Bačkovskému to vysvětluješ zbytečně. všimni si, že nejlepší nástroj jak někoho ovládat je ho ovádat, aniž by dotyčný tušil, že je ovládan, pak nemá své názory, ale papouškuje jemu prezentované názory, které následně mylně považuje za své názory a je ochoten je hájit. zlo nikdy nevystupuje tak, že oznámí, že bude páchat zlo, ale naopak, vždy páchá zlo ve jménu dobra. už v CIA se zabývali experimenty s vědomím člověka.

zlo se nikdy neprojevuje tak, že je lidem oznámeno, že budou sloužit zlu, ale jsou používány techniky na manipulování mysly ve stylu: "je to pro vaše zdraví/dobro", nebo "když neuděláte to a to, stane se to a to," apod., také ovládání médií politickými strukturami je skvělý nástroj jak přesvědčit lidi o tom, že když je určitá myšlenka neustále opakována, tak to musí být pravda, to je mimochodem technika přemázávání mysly, kdy jedince vystavíš silnému a trvalému tlaku vjemu na jedince, během kterého onen jedinec ztratí příčetnost, po klidovém stavu proces opakuješ tak dlouho dokud jedinec se nestane tvým vlastním agentem a nezačne hájit tvé vlastní zájmy. za covidu se to stalo mnohým lidem,  média s vládou postupovala přesně podle této šablony - enormní tlak jednostranných informací, omezení lidských svobod, navozování strachu s obdobími klidu po kterých byl proces opakován - precizní ukázka manioulace mysli v praxi.

následně je mnohem težší vysvětlit takovým agentům, že jsou agenti, jelikož netuší že jsou agenti a proto je možné je ovládat. v podstatě lidé co ztratí schopnost rozlišovat mezi dobrem a zlem jsou mnohem snadněji ovladatelní a mnohem snadněji nařizují zvrácené a zlé věci, aniž by tušili, že tím ubližují druhým, jelikož to už nejsou schopni pozorovat, že tím co dělají ubližují druhým, tím v celé te pyramidě zla je extrémně hodně lidí, kteří netuší čemu slouží a myslí si, že to co dějalí, dělají ve jménu dobra, jen jedinci na samotné špici prosazují svoji zvrácenou agendu, skrze druhé, kteří si právě myslí, že konají dobro, geniální což? :D


Kočkodan
23. 08. 2022
Dát tip

Snad Pepíčka zímu ta čárka ochrání před nepříjemnostmi a dožije v relativním klidu.

Jinak mne tvoje dílko nechalo docela chladným. ;-)


Aru
22. 08. 2022
Dát tip

hmmmmmmm, díky Phil


Philogyny
22. 08. 2022
Dát tip

Manžel mi oznámil, že jde shodit sušku. Prej topení tak na dva týdny. Podříz ji, ale měla nájemníky. Nasratí sršni vylétli a hledali příčinu. No, neměl ani čepici, takže čtyři žihadla, z toho dvě do hlavy. Schoval se do auta, že. Přežil.  :) Pobavilo.


Aru
22. 08. 2022
Dát tip

Abakus, už jsem taky vyhlížel déšť.

nuly mají v textu pouze omračující funkci, k ničemu jinému neslouží


Aru
22. 08. 2022
Dát tip

Rem, je to tak profláklé, že první být nelze, jde o nové souvislosti ;)


Aru
22. 08. 2022
Dát tip

Květoni, však až bude zima, té letošní se bude příznačně přezdívat Ruská, i kdyby bylo jen -1°C, snad máš dost uhlí, benzínu a dřeva do kotlů, generátorů a kamen


Abakus
22. 08. 2022
Dát tip

tu už sa konečne na chvíľu ochladilo a  zapršalo. Už to trvalodržiteľné teplo a  sucho šlo na nery.

Nie je tých núl trochu príliš?


Když větrám, tak mi do kvartýru leze teplo z venku. Víš kolik to stojí, vychladit byt na těch 18° ?


Aru
22. 08. 2022
Dát tip

ano, pokud nezapneš konveční topná tělesa a budeš neustále větrat :D:D


Vzal jsem do podnájmu dva homosexuály.  Mohu počítat s dotací z EU na zateplení bytu?


Aru
22. 08. 2022
Dát tip Nami 99, Janina6

Jani, na hromadné byty dojde, až přijmeme ještě více cizinců, prý vláda chce zavést i sdílení manželek :D:D


Aru
22. 08. 2022
Dát tip

Rádio Jerevan poslalo do Prahy tuto otázku:

"Prý u vás Česku začala svetrová sezóna", příchozí odpověď byla tato:

"Je pravda že u nás začala sezóna, ale netýkala se svetrů, ale vlády a není to začátek, nýbrž setrvale klesající stav."

:D


Aru
22. 08. 2022
Dát tip

Biskupe, čím víc nul, tím líp to vypadá :D


Aru
22. 08. 2022
Dát tip

Nami, položme se na otázku, pokud bys schopen zahřát místnost sebou samým na 18°, pak bys měl pracovat pro elektrárny, takže nejenom že tě nebudou pokutovat, ale ještě zaměstnají ve státním sektoru :D


Janina6
22. 08. 2022
Dát tip aleš-novák, Nami 99, blacksabbath

Mohly by se zavést hromadné byty, kde by vždycky bydlel alespoň jeden Horký nebo Teplý. V krajním případě by stačil i nějaký s malým t...


aleš-novák
22. 08. 2022
Dát tip Janina6, Aru, Nami 99, blacksabbath

Putin volá Lavrovovi: jsme v háji, Češi použili svetry...


Biskup z Bath a Wells
22. 08. 2022
Dát tip Janina6

Dobrý fejeton, pobavil. Pěkně aburdní.

Jenom v těch číslech jsem se zas nějak ztratil, to však nevadí.


Nami 99
22. 08. 2022
Dát tip blacksabbath

Aru,

trochu jsi mě znejistěl. Mám angínu a dnes ráno v 7 hodin jsem naměřil v podpaží zakázaných 38 stupňů Celsia. Může mě kommise při přeměření a odhalení přestupku pokutovat? Nedalo by se to zdůvodnit tak, že zvýšená teplota je z nachlazení? Tedy původcem je vlastně dovolený "chlad?" 


Aru
22. 08. 2022
Dát tip

Bačkovský, ty jsi tak mimo až to není možný, u tebe přesně platí že cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly


Bačkovský
21. 08. 2022
Dát tip

Jsem jeden z křesťanských pseudohumanistů, tak bych chtěl napsat, že i válka v Jemenu je strašná, trvá dlouho a USA dodavají zbraně Saudům, kteří v krutosti a bezohlednosti války asi předčí i armádu ruské federace, USA dodávají zbraně S. Arabii už několik desetiletí. Je to samozřejmě strašné, je to velký byznys, zbraně saudové kupují po celém světě, a většina zemí jim je velice ráda prodá. Myslím, pár států na západě přestalo po zahájení jemenské války prodávat, např. Německo.  Americká armáda v konfliktu nebojuje, teď US vláda omezila prodej některých zbraní, uvádí se, že jsou přímo používány proti civilistům. Jsem pro pomoc jemencům, vemte k nám třeba zraněné, sirotky i ostatní atd a postarejme se o ně. Dám klidně třetinu svého platu na tento účel. Zvládli bychom jich určitě nejméně 50 tisíc.  EU společně by dala ještě více. Papež František na válku v Jemenu upozornůje velmi často.

K článku nad diskusí jen - rád se omezím tak malým způsobem. Nezmrznu, a trochu to snad stáhne finanční příjem agresora, který válku začal. (Putino)      


Aru
21. 08. 2022
Dát tip

dnešní chóre mozky se točí kolem Světového ekonomického fóra, příznačně je to nezisková organizace, ačkoli její lidi pronikají do vlád, jejich předseda a zakladatel své úmysly sepsal do knihy Velký reset, kde vysvětluje proč se dle něj musí dít to kam tlačí ostatní


MilanH
21. 08. 2022
Dát tip

Přesně tak a komunisti budou až do skonaní věků konečně překonání :-)


Evženie Brambůrková
21. 08. 2022
Dát tip Gora, Philogyny

Je velká chyba, že není stejný metr pro každého. Ale v tomto nejsme na světě, my Češi, jediní. A pokud si někdo myslí, že my starší nevíme, jak to na světě chodí a kdo všechno nás, památného dne 21.8. 1968, přijel zachránit, pak podceňuje naši paměť.

To, co se děje už léta pod záminkami záchrany národů, které o to nestojí, je děs. A kdo najde řešení?


Aru
21. 08. 2022
Dát tip

díky Al Jal Úde


Aru
21. 08. 2022
Dát tip

mě už fascinuje, že NATO má vsechny spory vyrovnávat mírovou cestou, má to v prvním článku Washingtonské smlouvy - tudíž už nějakých 30 let neplní ta organizace to k čemu byla stvořena a válčí kdekoli po světě, ale nikomu to zřejmě nevadí, tedy až teď na Rusko. kdo odmítá spatřit v konfliktu na Ukrajině hlubší kořeny konfliktu, tak se logicky ničeho nedopátrá, ale líbí se mi, že už pomalu prosakuje i do mainstreamu, jak tam ukrajinské síly používají civilisty jako lidské štíty. samozřejmě že nikdo nebude psát o Jemenu, je to ještě dál jak Sýrie, ta nikoho tady taky nezajímala a to ta země je úplně rozstřílená na sračky. ono už je zajímavý, že naše vláda vypustila jen tak ukrajince do populace, místo aby pro ně zřídila uprchlické tábory, tak jak to bylo zvykem do té doby. kam vstoupí americká armáda, tak je to humanitární cesta, zatímco kam vstoupí kdokoli jiný bez podpory amíků, tak je akt agrese, musíš brát přes dvojí optiku


Al Jal Úd
21. 08. 2022
Dát tip

Dávám tip fejetonu i komentáři ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru