Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plány do budoucna

23. 08. 2022
2
6
189
Autor
Kristule

Rozhodla jsem se Vám napsat co teď mám v plánu a jak to dopadlo s maturitou. Jak už někteří víte, tak maturita nedopadla, ale jedeme dál. Zjišťovala jsem, jak to je, když chci opakovat ročník, takže jsem psala do bývalé školy, jak to chodí. Napsali mi, že bohužel už u nich nemohu opakovat, protože mám řádně ukončen ročník. Ale napsali mi, že když si vyberu jinou školu, která mi bude vyhovovat, není žádný problém. Začala jsem zjišťovat, jestli se musí opakovat všechno, když už to mám absolvovaný. To jsem ještě úplně nezjistila, ale jedna asistentka mi poradila, že se mám zeptat přímo v té škole, do které bych šla.

Vzhledem k tomu, že jsem nevěděla kolik škol je se zaměřením na sociální činnost, tak jsem si to vyhledala na internetu. Je jich celkem 10 po Praze, ale samozřejmě ne všechny bezbariérové. Napsala jsem včera do všech 10 škol a dneska mi napsala jedna škola, že si mám domluvit schůzku, že to všechno probereme. Taky musím zjistit ohledně financí, jestli to bude zadarmo nebo ne. Jak to je s asistentama, jestli mají nebo nemají asistenty, jestli můžu mít školního, což je asistent pedagoga, který je pro celou třídu anebo jestli by byli schopni mi zajistit asistenta jen pro mě, nebo si ho mám zajistit sama, což by bylo finančně složité, je další věc, kterou musím ověřit.

Vzhledem k tomu, že jsem věděla, že to bude složité a že tam je spousta otazníků, tak jsem si dala rok pauzu, abych to všechno zjistila a začala jednat.

Já už vás slyším, jak říkáte, proč se na to nevykašlu, ale já prostě nedokážu přenést přes srdce, že když jsem se 3 roky učila skoro denně na maturitu, aby to skončilo bez maturity. A to není jenom kvůli tomu blbému papíru, ale mým velkým snem je pracovat s dětma ve školce a když nedokončím maturitu, tak nedostanu osvědčení o tom, že jsem absolvovala kurz na pedagogické fakultě Karlovy Univerzity. Tak uvidíme, jak to dopadne. Abych mohla dokončit kurz a neopakovat ho znova, tak mám čas do května roku 2023. Pokud vás to bude zajímat, tak vás budu informovat.

A teď abych furt nemluvila o škole, tak dělám spoustu jiných věcí. A mimo jiné bych pro vás chtěla dokončit překvapení. Jestli to půjde jako do teď, tak bych to chtěla dokončit co nejdřív. Ale ještě vám to nebudu prozrazovat. Ty, kdo to vědí, tak prosím, aby to neprozradili.

Tady vidíte, že člověk, který je na vozíku, že se absolutně nenudí. Doufám, že těm, kteří by to potřebovali vědět, jak je to se studiem, respektive s dokončením maturity, třeba pomůžu. :)


6 názorů

Kristule
02. 09. 2022
Dát tip

Maturitu jsem neudělala ne z toho důvodu, že bych se neučila, já jsem se učila až moc, ale díky mojí vadě řeči, mi to prostě nejde. A já se dokážu naučit na všechno kde jsou otázky dané, ale díky tomu, že u toho didaktického testu dostanu nějaký zadání, jako je třeba napsat tvar slova, nebo doplnit písmenko a další, to mi prostě nejde. Ale naučilo mě to se z toho nehroutit.


vesuvanka
23. 08. 2022
Dát tip

Kristýno, máš můj obdiv. Držím palce, aby to dobře dopadlo, a též Ti přeji hodně štěstí do budoucna!


Benetka
23. 08. 2022
Dát tip

A proč jsi vlastně tu maturitu neudělala? Málo ses učila nebo...?

Jinak přeji hodně štěstí do budoucna!


Kristule
23. 08. 2022
Dát tip

Děkuju!


bixley
23. 08. 2022
Dát tip

Držím palce.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru