Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Udělat z nevýhody výhodu

01. 01. 2023
14
15
375
Autor
Lakrov

Udělat z toho výhodu

 

Pokud se to, o co byl okraden tvůj skutečný svět, nedá koupit, stále se to ještě dá nahradit v myšlenkách nebo to dohrát do snů. S hezkými myšlenkami nebo s fantastickými sny lze pak dál žít; Nikdo krom tebe o nich sice neví, ale tak ti je aspoň nikdo nemůže závidět nebo znovu ukrást. A z myšlenek či snů se dá postavit pevný hrad, který vidí jen ti, jimž o něm řekneš. Ti, kteří si ho zaslouží vidět.


15 názorů

K3
před 8 měsíci
Dát tip

Musel jsem si zařadit mezi oblíbená díla.


K3
před 8 měsíci
Dát tip

 Ahoj Lakrove. Znovu se mi vrátilo těhle tvých pár řádků a jakoby až teď jsem si uvědomil jak moc jsou obsažná a trefná. Dokonce bych je bral jako ideální odpověď k mému příspěvku: Téma k diskuzi - Možnosti literární tvorby. Díky za ně.

Jak je to s tebou?(:.


stanislav
před 8 měsíci
Dát tip

spíš není dobré si říkat, že jsem byl o něco okraden. tím nenaznačuji, že snít se nemá. 


Merxanta
03. 10. 2022
Dát tip

Zaslouží?


bixley
02. 09. 2022
Dát tip

Věrná pravda.


Aru
02. 09. 2022
Dát tip

souhlas, když to můžou lidé dělat jiným, proč ne i sobě


Lakrov
02. 09. 2022
Dát tip

Pro Aru: V jednom z (nej)horších případů, člověk přemaže myšlenky či vzpomínky sám sobě, takže lecos ze vzpomenutého přestane s jistotou považovat za svoje... a pak občas neví, co má dělat :-)


Aru
01. 09. 2022
Dát tip

myšlenky se nedají přímo ukrást, dají se však přenastavit, přemazat manipulováním mysly vložením jiných vjemů, které pozorovatel a manipulovaný v jedné osobě začne považovat za svoje, to je stav kdy je dokonale zhypnotizován, aby dělal, myslel si to co se po něm skrz manipující médium chce


Lakrov
01. 09. 2022
Dát tip Janina6

Děkuji všem za návštěvu, ocenění či komentář.Pro Květoň Zahájský: pokud ovšem nemohu já sám být tím, kdo mě o tenhle majetek připraví...Pro Prosecký: obávám se téhož :-)


Každý vidíme v tom stejném něco jiného, A sny a představy máme taky jen ty své. Pokud se o ně jednou s někým podělíme, nikdo by neměl říci, že je to kýč nebo, že se mu to nelíbí.

Prostě má své předtavy a ty naše nepochopil. 

Nesuď, abys nebyl souzen.


lastgasp
30. 08. 2022
Dát tip Alegna

Paralelní svět, zajímavá výhoda. Je jen tvůj.


Prosecký
30. 08. 2022
Dát tip

Akorát se může stát, že už nebude nikdo, kdo by ten můj svět chtěl vidět. 


Květoň Zahájský
30. 08. 2022
Dát tip Alegna

Co máš v hlavě, to ti nikdo nevezme. 


K3
30. 08. 2022
Dát tip Janina6, Alegna

Ano tak to je. A ty, pokud se o ně budeš chtít podělit, protože vždycky je lepší se s někým o tu radost podělit, můžeš je napsat, namalovat, sestavit dílo...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru