Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ichnofosilie

31. 08. 2022
16
20
579
Autor
Luzz

napsat tak báseň

o dávných stopách v kameni -

kdo a kudy a kam a proč

 

chci ji tak moc až se zalykám

jenže nevím jak -

 

raději si naordinuju zapomnění

anebo od ní alespoň uteču

ať si ji napíše někdo jiný!

 

- jen ať to není člověk

který má fugichnia objeví

 


20 názorů

Rajmund
10. 12. 2022
Dát tip

ne:-) ..mám dlouhý vedení


Luzz
09. 12. 2022
Dát tip

r., nepřehodil jsi ty komentáře?


Rajmund
09. 12. 2022
Dát tip

Dost strašidelná ..ale zase nikomu nelezu do bytu


.. :):)


Santi€
16. 09. 2022
Dát tip

U tebe nebývale osobní, sympatická mému miniaturistickému stylu, ozvláštněná/k tobě neodmyslitelně prodchnutá odbornými výrazy.


Lnice
11. 09. 2022
Dát tip

pěkné, googlila jsem si ta dvě nová slova a musím říct, že tohle by mě nenapadlo, super; tak snad nebudu nikdy fugichnia vytvářet, s mojí klaustrofobií by to byl očistec ušitý na míru :-)


Luzz
03. 09. 2022
Dát tip

riba - díky, ale raději ne... ještě bych o ní musela napsat další báseň - a ta by se mi psala fakt těžko.


Silene
02. 09. 2022
Dát tip

Luzz, velmi inspirativní: napadlo mě překřít zdůvěrnělé ichnofosilie na fňuknofosilie. 

Z bezuzdného přirovnávání jedné tvůrčí linie k druhé se jistě může dosud žijící autor či autoři poněkud vyčerpat, lhostejno, na kterou z misek vah jsou vlastně přihozeni (slepice, nebo vejce / surovina, nebo závaží). Připouštím, že se k takovému komparačnímu pohodlí sklouzává velmi snadno. Nejen zde však... co se divit, čas je šéf. 


Alenakar
02. 09. 2022
Dát tip

Tak to neřeš a někdy mě třeba zas navštiv na mojí stránce.


Luzz
02. 09. 2022
Dát tip

silene, dík, asi jo, rozpor smutku a možná jakýhosi dětskýho vzdoru a uraženosti... chápeš, když ti něco nejde, ta věž z písku se pořád hroutí... tak to máš sto chutí ji rozmetat... jenže zrovna s básní toto provést dost dobře nelze... tak si aspoň fňukneš

(lze extrapolovat na jiné situace, ehm)

- a čekej...

(se načekáš)

 

aleno, já ti nevim, v tvém "Na fosilní básně je tu přece egil" prostě čtu něco jinýho. ale to je fuk, nechce se mi to řešit.


Alenakar
02. 09. 2022
Dát tip

Luzz,

překvapuje mě tvoje rozčilení, protože jsem ten koment vůbec nemyslela zle.

Když si čtu některé tvoje básničky, občas mi to egila opravdu připomene, protože on je paleontolog a píše občas o paleontologii a geologii, v čemž se vzájemně podobáte. Ale proč ne? I kdyby tady psalo třeba deset lidí o trilobitech, mně to rozhodně vadit nebude. Naopak se podívám se zájmem, jak se různí autoři zhostí stejného tématu.

Nevím, proč pořád čekáš z mé strany nějaký útok a bráníš se, ačkoli já na tebe vůbec neútočím. Naopak ti přeju vše dobré.


Silene
02. 09. 2022
Dát tip

(Báseň o touze. Toska. Což mám z bezuzdného poslechu na hranici bdění a snění, z poslechu ruských autorů ukrajinského či gruzínského původu.)  


Silene
02. 09. 2022
Dát tip

Přiznávám se. Můj čtenář si zavyváděl. Zaprvé přemýšlí, zda jde o utahování si z legendárního Vířníku, ano, ano; zadruhé cítí v básni skutečnou emoci, což je v rozporu s prve uvedeným, neboť to jistě za Alenku (Sch.) napsal Mára nebo můj čtenář s... se... sedmi promilemi poetické tuposti v krvi; za třetí jakožto přední český odborník na ichnofosilie (již jsem přečetla šest nadpisů!) mínila jsem se ztichle a potměšile, jakož i zcela konkurenceschopně odplížit psát o svých... svých... fugichniích tak, aby se nic! nevědělo. Pěkný termín, ty fugichnie. To se zase budu šprtat dobrý týden. A to jsem sem přišla tak namachrovaná, že mě žádný geologický fenomén nemůže porazit. Natož jeho poetický popis. No nic. Koupím si nové leporelo. 

PS. Jistě, že žádné téma není jediného autora, to je zase... podivná forma jakési teatrální démonizace.

Jazyk je všech. (Roland Barthes)

PPS. Tak kdy bude ta báseň, o níž je báseň? Já čekám... (Autorko, odpusť mým ránům jejich dochvilnost a neobyčejnou mentální svěžest. Tvůj text mě asi zabavil v sobě obsaženým rozporem žertovna a smutku.)


K3
01. 09. 2022
Dát tip

Pro koho jinýho by měla být. Napiš ji kamenem a někdo tvůj otisk objeví. Jako malí kluci jsme chodili do lomu na zkameněliny, na otisky. Dnes je ten lom, mezi Velimí a Novou vsí, chráněná památka. Jak jsem se ale dočetl, tak ve špatném stavu. Dětem by se to mohlo odpustit, dospělým asi ne. Tentokrát srozumitelnější báseň, ale jako vždy se mi velmi líbí.


Lili.
01. 09. 2022
Dát tip

Velmi pěkné, velmi pěkné.


Luzz
01. 09. 2022
Dát tip

aleno, proboha... co je to za blbost? jakože když někdo píše na nějaký téma, tak druhý už nemůže? upřímně, úplně nechápu, proč jsi napsala to, cos napsala.

 

sluko, díky. potěšila jsi mě.

 


Alenakar
01. 09. 2022
Dát tip

Na fosilní básně je tu přece egil.... Škoda, že už nepíše pro Písmák.

Některé zkameněliny jsou z výtvarného lediska tak krásné, že by se mohly prodávat jejich sádrové odlitky jako umělecká díla.   Tip.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru