Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KÓMA

04. 09. 2022
2
3
208
Autor
Ozzozorba

Měl jsem zlý sen. Zdálo se mi, že jsem zůstal úplně sám. Ve snu nebyl nikdo, s kým bych si mohl popovídat. Nerostlo tam jediné stéblo trávy, nebyla tam ani obloha, nebylo tam nic, o co by se mohl jeden opřít, na co by si mohl jeden sednout. I v tom nejděsivějšímu snu je alespoň strašidlo, které tě straší, ale v tom mém nebyl ani jediný bubák ani vrána. Nejošklivější příšeře bych nabídl přátelství, protože má taky svá trápení i malé radosti, o kterých bychom se mohli podělit.   

Pociťoval jsem nepříjemný tlak na hrudi, který přerůstal v chronický strach z něčeho, co jsem neviděl, z něčeho co jsem neslyšel a na co jsem si nemohl sáhnout, a když můj strach vystoupal do veliké výše, a já zůstal viset na hraně šílenství, že stačilo malinko a mohl jsem se zřítit do propasti, kde už bych to nebyl já, ale někdo úplně jiný. Rozhodovalo se, v té věčné vteřině, zda se zblázním nebo se z toho dostanu ven. Pak jsem rezignoval.

Rezignoval jsem na svět, na lidi, na trávu i motýly a nakonec i na svůj strach. V tom okamžiku jsem se probral na nemocničním lůžku a první co jsem spatřil, patřilo dešťové kapce a já byl za tu kapku tak rád, a když jsem těch kapiček napočítal dvanáct, přišla sestra a já byl šťasten, že nejsem sám, že jsem na světě plném lidí a trávy a motýlů a moře a stromů, a že se mám o co opřít, a od té doby už se na nikoho nemohu zlobit. Vím, jak hrozný svět-nesvět může existovat. Byl jsem tři měsíce v kómatu.


3 názory

Ozzozorba
19. 09. 2022
Dát tip

... a lidé promlouvají ke svým zesnulým na hrobečcích a možná, že se jejich hlas dostane až za nebesa. 


Štírka
05. 09. 2022
Dát tip Ozzozorba

Výborně popsaný příběh – prošla jsem si ho do detailu v představách... ta prázdnota byla úděsná... 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru