Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyššie otáčky

05. 09. 2022
7
6
288
Autor
e.eucrow

Vytvoriť tak niečo konkrétne. Vystaviť to na piedestál, dodať tomu trochu duchaplnosti. Na tvári len jemná šmuha. Niekoľkosekundová pauza v dlhom príhovore. A potom sa už len naladiť na spoločnú vlnu: nečakane pristúpiť na pravidlá záhadnej hry. Svedecké výpovede konečne začulo to správne ucho. Pohyb je badateľný ďaleko od textových polí.

Ako zvrátiť základnú premisu, projekciu náhodného symbolu, ktorý niekto dvakrát preškrtol? Nič sa nedá robiť, bude sa platiť. Rozhovory rozvíria sadze, vo vyšších otáčkach sa rýchlo mihnú neznáme zážitky. Trochu zaklínadiel a odpadneme únavou. Rýchlym striedaním sa vyhneme námraze.


6 názorů

e.eucrow
11. 09. 2022
Dát tip

vdaka :)


Lnice
11. 09. 2022
Dát tip

moc pěkné, vyšší otáčky jsou pro mě nebezpečné z mnoha důvodů i z praxe, díky! text mě přímo vtahuje, lingvisticky se mi nejvíce líbí textová pole , skvěle napsané, něco takového mi na Písmáku hodně chybí


e.eucrow
08. 09. 2022
Dát tip

prometheus: hej, v poslednom čase možno píšem trochu abstraktnejšie. aj keď chápem, že to nemusí sedieť každému. vďaka za prečítanie.

alenakar: dikes


Alenakar
08. 09. 2022
Dát tip

Já daleko raději tvořím něco, co stále plyne. Jako potok, jako řeka, jako oceánský proud.       Tip.


Koeficient mlhavosti na počet slov poráží všechny obvyklé hodnoty - pokud by poslední slovem textu byla "námaha" místo "námrazy", nezdá se, že by to čtenářský zážitek valně ovlivnilo. ;-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru