Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milé nemilé děti a ženy,

07. 09. 2022
3
28
587
Autor
Silene

 

jakož i vnuci ženského pohlaví (pokud copyright, potom René Vaněk),

dnes si probereme něco magnetických hornin na Marsu, neboť se Zemí už je fakt děsivá nuda. Edukativní návštěva Filipín s autorem Proseckým vám měla v zádech docela nechutnou uhlíkovou stopu, což se mi vzhledem k probíhající děsivě smrtonosné a novogoticky puristické pseudopandemii posledních let, která prokazatelně způsobila a působí zejména politické přelidnění planety, seriózně nezdá zcela v pořádku a zodpovědné, ale prosím vás, neudávejte mě, že jsem tak energeticky náročný text na hlavní straně četla. Jsem prostě zvědavá.

Je pravda, že i fronta u nás v kvelbu se převážně v průběhu vymáhání účinných opatření nápadně prodloužila, tudíž přelidnění bylo vážně citelně znát, zejména když se lidé nevešli do okresů. Snad si to brzy zopakujeme. Mohli bychom si zopakovat také výtečný školní projekt na podporu afrických dětí, jež musejí vše vláčet nějak v bandasce, a sice Do školy bez batohu

Důležitý budiž alespoň každoroční příspěvek České republiky a apendixu Asie k množství jednorázových misek na rýži poflakujících se ve světovém oceánu.

Líbila se mi především údajná plošná solidarita obyvatel, s níž si oficiálně nemohli dopřát bezuzdné utrácení za novou obuv a jiné zbytečnosti. Sem tam nějaká ta Vojtou a Andym vystresovaná a mediálně uštvaná zdravotní sestřička, kdo by na to hleděl? Její chyba, že měla fejsáč. Anebo nákup uměleckého díla v hodnotě 249 tis. Kč ze státního rozpočtu za účelem promítání tzv. Brutální kampaně na interaktivních tabulích? Vždyť i Honzík Hamáček či Víťa Rakušan, hoši starostliví, zažívali a zažívají autentický strach o své rodiny, což se zde nikomu nesmí přiházet, a to zejména na obrazovkách veřejnoprávních médií, přesněji asi televize, nevím, v technice se o překot nevyznám. Podstatná je přece vzrušující Wall Street na Ministerstvu zahradnictví.

Trápí-li vás příkladně zvěstovaný neutěšený stav plynovodů, dejte na rady předních ekonomů a vytěžte na místě úniku nějaký ten bitcoin.  

Furt bohužel nevím, jak se ve zdejším editoru nakládá s nezlomitelnou mezerou, což je prostě ostudný fakt. Ale to nevadí, doporučených děl mám ještě víc než dost, a to je víc než hlavní.

Pěkně si vyšroubujte žárovku ze svých terárií, černá hodinka začíná.

https://youtu.be/n_o3i5H-fLc

 

Příští přednášky:

Administrativně přidělená diagnóza s MUDr. Maškem (volba povolání)

Základy etikety při konzumaci zmrzliny a nápojů s Andym a Vojtou (občanská nauka)

Fotbal s Romanem, night party s Borisem, komický skeč Charlieho líbačka s Blondýnou, akvárko s Milošem (sexuální výchova a laborky z příroďáku)

 

 


28 názorů

Silene
09. 09. 2022
Dát tip

Příští přednáška tedy bude o cestách cedrového dřeva. Ořežte si tužky!


Silene
09. 09. 2022
Dát tip

Opomněla jsem odvětit, že povědomí o podmínkách vzniku současné asijské produkce kupodivu mám. Tak se ještě doplním, asi bylo nezdvořilé neodpovědět, dost jsem kritiku prolétla. 

Publikovaný text je jednoduše satirický.


Luzz
09. 09. 2022
Dát tip

milý prosecký, dobře si to s těmi povídkami rozmysli! mám neblahé tušení, že nezveřejněním tvých sedmi povídek z filipín utrpí nejen písmák, ale celý literární svět!


Silene
09. 09. 2022
Dát tip

Dnes si vedle již zmíněného Zderazu probereme ještě Letenský profil a další modelace dějin. Ta posádka měla mít ještě jednu dočasnou průvodkyni, ženu. O níž se snad nikdy nikde nepsalo (opět bez záruky). Nebo ano? Věděl by někdo? 

Jedno je jisté, Praha má úchvatné dláždění. 


Silene
09. 09. 2022
Dát tip

(errata: Generační problém maximální, pravda, pravda. Přepočítávám.)


Silene
09. 09. 2022
Dát tip

Prosecký, a jen je pěkně uveřejni. Já přiložím dvě tři petky. 


Silene
09. 09. 2022
Dát tip

Prosecký, generační problém v tom nebude. Nic si neber osobně, jsi prostě autor. Zkus x a y. 


Prosecký
09. 09. 2022
Dát tip

Nedá mi to, abych se ještě jednou nevrátil: Beru si tvoji výtku ohledně uhlíkové stopy k srdci a zbývajících 7 povídek z Filipín nezveřejním.


Prosecký
09. 09. 2022
Dát tip

Milá Silene, 

děkuji ti za mrketingovou zmínku o mě. Upozorňuji, že uhlíková stopa by byla úplně stejná, kdybych nikam nejel, protože letadal stejně startovala, trajekty, tricykly i taxíky a autobusy stejně jezdily a Filipínky přeplňovaly planetu dalšími a dalšími dětmi i bez mého přičinění. Ale máš pravdu největším nepřítelem planety jsou přemnožené druhy, na prvním místě mezi nimi homo sapiens.

Na tvé autorksé stránce se dočítám, že máš ráda starokorejskou a pod. literaturu. Určitě by tě zajímalo, v jakém prostředí a kontextu vznikala a vzniká i novější. 

Jestli tě to potěší, až tam pojedu příště, tak už se nevrátím. To znamená úpsoru, protože se kvůli mě nebude v Evropě muset topit, ohřívat voda, ani doplácet na zdravotní péči o mě. Na moje vystupování na Písmáku to mít vliv nebude, budu prostě online i z Tichomoří.

Nejspíše generační propast mi brání v tom, abych tvému textu více porozuměl. Prostě I don´t get it.




Silene
08. 09. 2022
Dát tip

Výborný, sofistikovaný text, skoro jako bych to napsala já. 


Silene
08. 09. 2022
Dát tip

Šmarjá, co je to zase za modernu? Je to vázané? Já už sotva dohlédnu.



Silene
07. 09. 2022
Dát tip

Andy Myslitel

. divím se, že prodejné aktualne.cz tuhle perlu ve svých bločcích snese. Že by doba zástěrková byla bývala správný startér pro jogurtovou kulturu? 

. hypotetická otázka

. podle mého se to Andymu s tím IVF byznysem docela tluče, ovšem řádný podnikatel maká jak Vatikán s.r.o. ve farmacii

(inspiroval mě komentář Phil vedle, tradičně přemítám, kdy jde o počin a kdy o zločin)

. jak může být někdo takový skřet?

. řádná otázka


Silene
07. 09. 2022
Dát tip

Aru, ha, jeptišky, kláštery. Na ně si obzvlášť potrpím. Příště tedy sepíši něco upřímného s jasným tahem na tipovací branku. 

Phil, přesně. Chybujeme. Také umím.

THCé: Resumé je přece dole. Přibližně čtyři útvary takřka podobné na věty. 


Philogyny
07. 09. 2022
Dát tip

Myslím , jako bych byla v textu hnedle  na dvou místech. Někdy si člověk myslí. že pomáhá a opak je pravdou. Všichni se učíme za pochodu,děláme chyby, jsme za to biti, někdy, je to lidské.


Aru
07. 09. 2022
Dát tip Biskup z Bath a Wells

no jo, ale co když je všechno jinak?

aaaa, písmáci opět nedocenili břitký humor, škoda, ale stačí do díla nacpat pár, kostelů, ježíšů, nebo jeptišek a už se tipy jenom sypou, zvlášť když je to ve formě haiku a autor náleží k místnímu kostelu v místě bydliště, pak je úspěch zaručen :D


Silene
07. 09. 2022
Dát tip

Aru, chtěla jsem především naznačit, že tento popularizační level výtečně chápu.

K důležitým zjištěním patří např., že na Marsu je jíl, a jíl, ten vzniká spolupůsobením vody. Myslíš, že všechna ta přesluhující vozítka, dříči, musejí vzhledem k věku a prevenci také nosit objektivní respirátory? Možná je tam dost prašno... 

Naše státní školství dokáže zásobit pozoruhodnými informacemi každý den, kolikrát jim až závidím tu pábitelskou fantazii. Snažím se, fakt se snažím, leč sama jsem sotva na polovičním výkonu. A že umím vybájit bludů, hm. 


Aru
07. 09. 2022
Dát tip

Silene, TY snad zpochybňuješ dobytí Měsíce????????? ONI tam byli!!!!!!!! :D:D

jinak být asi teď školákem je ještě bude nejspíš solidní masakr, po dvouleté buzeraci kolem covidu se bojuje na české scéně o přepisování historie, takže se rodiče možná v nedaleké budoucnosti dozví od dítek nové a nečekané informace o kterých neměli do té doby tušení :D


Silene
07. 09. 2022
Dát tip

Aru, jojo,

bude si to žádat nějaké retro.

Nebo tak.


Aru
07. 09. 2022
Dát tip

:D

na Marsu je sranda, lítají tam normálně ptáci, ale říká se tomu vadný pixely, ale vždy ve tvaru ptáků, tak buď je na Marsu život, nebo Curiosity jezdí někde v Argentině :D

pandemie se v Čr buď nerozjede vůbec, vzhledem k prosakujícím důkazům, nebo se to rozjede nejdříve stejně jako loni až po volbách 24.9., tak ohleduplná ta pandemie je! :D

ale pořád jsme na tom dobře, jsou země kde ty nesmyslný hadry na puse nosí po celou dobu až dodnes i v ulicích.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru