Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Helena Trojská

08. 09. 2022
1
4
139
Autor
Rhodos

Prudce jsem otevřel těžké veliké dřevěné dveře. Rychle jsem dýchal, v ruce třímal krví zbrocený meč. Nebyl jsem sám. Se mnou ještě dva muži Menealovy osobní stráže.

Právě vycházelo Slunce a svými prvními paprsky se zastavilo na rysech její postavy. Hlučně jsem povzdechl. Spatřil jsem ji stojící u balkonových dveří zcela nahou, jen na nohách měla sandálky zlatými ztužkami převázanými k jejím úzkým kotníkům. Byla překrásná. Starší než já, ale neobyčejná. Veliké nahnědlé oči, plné rudé rty, kaštanové vlnité vlasy důmyslně propletené opět zlatými ztužkami sahající až k jejím hýždím. V ten okamžik jsem pochopil. Nejkrásnější žena světa. Na ženu byla vyšší postavy, útlé linie narušovaly jen poširší boky. Dokonalost. Ano, dokonalost. Milovaná Paridem, Menelaem i Agamemnonem. Nebo to byl jenom prudký chtíč, který tyto muže přivedl k velkolepé válce o Troju? Nikdy jsem neviděl nic krásnějšího, živého a impulzujícího. Ale také nešťastného a dokonce čekajícího na smrt.

Její komnaty...


4 názory

Prosecký
08. 09. 2022
Dát tip

zabili Parida? Služku? prostě nevíme.


Gora
08. 09. 2022
Dát tip

Spíše minipovídka, už délkou, než klasická povídka. Výjev o krásce, děje tam moc nevidím... snad v úvodu, závěr mi mnoho nenaznačil... ani celek, o čem to má být přesněji.

některá slova by se mohla upravit, např. jen poširší boky  -  širší by stačilo...  impulzujícího - možná impulsivního...

zlatými ztužkami - stužkami /asi 2x/, také Slunce bych dala s malým s

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru