Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

poznámky z miest 10

11. 09. 2022
13
2
228
Autor
pradlo_

obrázok

 

 

Karanténna stanica Malacky

 

Požičali sme si psa

a teraz ho musíme nasledovať

 

mokrou trávou cez les a piesok smerom k poľu

a potom cez pole po vlhkej hline

úplne bez konceptu

unavených a mokrých nás vedie náš požičaný pes

 

tam a naspäť chvíľu zastaví 

pobehne vyskočí ľahne si

 

trochu slobody na oplátku

za vypustenie z klietky

trochu nepredvídateľnosti




Zoo Gyor

Kto je tu za sklom?

Biely lev privrie oči

a ľudia zmiznú

 

 

 

 


2 názory

Janina6
12. 09. 2022
Dát tip

Zase výborné, ty tvoje přesné zásahy. U psa jsem se hezky přehlídla, četla jsem "smerom k pólu", ale to by nakonec asi taky byla pravda... :-)


Andělka1
11. 09. 2022
Dát tip

V Maleckách jsem byla v roce 53 od půl roku (mateřská byla 14 dní tehdy pro mamku, ale byla tam nějaký měsíc i se mnou) do asi tří let, či čtyř - a znova...Babka i děda byli Češi, děda stahoval závory (vochtr, vechtr byl), jako legionář to státní místo u drah dostal za odměnu. No a když začal vládnout Tiso, tak prý jim sousedi kameny házeli do oken, ve škole, v každé třídě -  vzpomínala mamka  museli Češi a Židé do tzv. "oslích" lavic. V noci jim dráhy přistavěly vagón a tajně oni prchali z Malacek, dům na hypotéku tam zůstal. Ale po válce jim dům vrátili a já tam nějaký ten pátek rostla, tak jako kdysi moje mamka a její dva sourozenci, babka byla analfabet, neměli rádio ani, měla ten správný selský rozum...mám jedinou fotku z Malacek a pár raných vzpominek. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru