Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Křesťanství

18. 09. 2022
4
27
325
Autor
Norsko 1

 

 

Křesťanství 

 

Opírající se o zmrtvýchvstání 

Nejúspěšnější konspirační teorie 

v historii lidstva 

Žádná 

nemá na svědomí tolik mrtvých

 

 

 

 


27 názorů

(( ...)).

Ale Aru to jsme se učili snad už někdy v předmětu Náboženství, ve druhé či třetí třídě ZDŠ u nás na jihu Moravy, že máme počítat s tím, že ,,neznabozi" potřebují znovu a znovu dodávat naději,..., dodávat informace o Světle a o Smyslu, a tím nás znovu a znovu budou nutit do stále stejných diskuzí.. :).

My ,,vidoucí" ovšem musíme hledět na dobrou službu zde dole, a pečlivě rozdělovat svůj čas a energii svým jednotlivým činnostem a úkolům při práci pro našeho Otce nebeského, td.. :).


Aru
23. 09. 2022
Dát tip Al Jal Úd

ano Zeanddrichu, když dojdou argumenty, hodí se půjčit si citát ;)


Aru, jak říká klasik: *Nevidoucímu je těžké o Slunci vyprávět :)

*nebo jen tomu, kdo vidět nechce? :)

::::::::::::::::::::::::::::::

Co se týče toho zmrtvýchvstání: I mně nezbývá spolehnout se na tehdejší očité svědky (a bylo jich prý několik set nejméně :) )

Otázkou pro někoho nejpodstatnější asi  je, jak přesně to mohlo být zařízeno technicky, ale pro mne ne ( jiná je ovšem otázku smyslu tohoto; když ale daleko méně duchovně vyspělé bytosti prokazatelně, za své přítomnosti zde dole na Zemi, zvládaly bi-, či i trilokaci (svatý Ambrož například snad?) ) ((a na všech třech místech současně smysluplně pracovaly, apod.) )), jak jinak měl budoucím generacím, td.,  zachovat důkaz o své naprosté výjimečnosti Syn boží, jeden z osmi ..? )

(( ...)).


.. .


Aru
20. 09. 2022
Dát tip

Zeandrichu, tvoje volba, tvoje rozhodnutí, chceš-li se klanět nějakým bezcitným monstrům, je to tvá věc, ale já se takové odpornosti klanět nehodlám.

další fakta a souvislosti je zřejmě zbytečný předkládat.

jak jsem psal, každý obřad vytváří energii, jelikož lidé přitom fungují jako zesilovače, když směřují svou pozornost na samotný obřad a kostely pak jsou místem jako uzlové místo kutlu (v tvém případě církve) a patrně i schránkou myšlenkových vzorců po všech těch obřadech ;)


Co se týče energie, fungující třeba ve společenství, apod. - stěží se mi rozlišuje, co je jen energie, a co i něco jiného - ale, např., mně konkrétně při pobytu v kostele (v menší míře i mimo tzv. bohoslužbu) přicházejí  shůry rady a nápady, td. - a o tom už si nemyslím, že by to byla pouze energie.. :).

(( ...)).


Norsko 1
20. 09. 2022
Dát tip

To každopádně. To nepopírám. To mi nepřišijete


Dagmaram
20. 09. 2022
Dát tip

zmrtvýchvstání je blbost, ale určitě byl a je historicky významná osoba.

 


Aru, já samozřejmě vím, že, např.,  tzv. hmota je různě strukturovaná, ..., různě zhuštěná (a různou informací nabitá) energie :) ((vnější mocnou vořivou silou použitá, např., ke tvorbě výukových kulis pro (opakovanou) výuku jednotlivých bytostí ve vtělovacích misích :) ))

Co ovšem nevím (a ovšem, nemyslím si to), je to, že by energiie měla být ,,doslova všechno" :).

(( ...)).

(To zde ale asi fakt rozebírat nebudu :) )

 

 

Co se týče toho  Migramově experimentuse zájmem jsem si o tom přečetl (již jsem o něm něco povšechného i dříve slyšel).

(...).

Pro mne ovšem to jen potvrzuje to, že pro lidi je shůry dána (,,vrozena") určitá míra respektu k autoritám, jelikož bez toho by stěží nějaké lidské společenství mohlo asi fungovat.. .


Norsko 1
20. 09. 2022
Dát tip

Hebké viď


Aru
20. 09. 2022
Dát tip Al Jal Úd

ty jo Zeanddrichu, tys asi při chemii spal viď? doslova všechno je energie, židle na které sedíš se skládá z atomů, které se dále dělí, nic není tak pevné, jak se nám zdá, všechno má svůj elektrický náboj, tudíž ano doslova každý společenský systém do kterého vstoupíš má svoji energii, protože vše je energií, také by se dalo říct, že vědomí je vším a vším prochází. samozřejmě že tě to nabíjí, tak to funguje a tak lze lidi ovládat, tím že ti v přílsušném společenském rámci předají ty myšlenkové vzorce, které danou komunitu stvořily přímo, nebo do ní byly vkládany postupně nové myšlenkové vzorce proniknuvšími lidmi k nejvyšším společenským pozicím, čímž se dostali k transformačním prvkům dané společnosti, kterou se rozhodli ovládnou a postupně změnit.

tak to je vtipné, že ty sám jsi právě potvrdil, že znamení kříže tě blokuje. ty doslova přiznáváš, že cítíš na sobě okovy, ale že ve společnosti dalších vězňů jsou ti vlastně příjemné být vězněm a poslouchat dozorce :D

ano, jakékoli obřady jsou generátorem energie dané komunity, bylo by divné, kdyby tě to nenabíjelo, tím že se lidé scházejí pak sami sebou zesilují daný obřad, tak to funguje i ve sponntáním davu, proto se lidé scházejí, je to jako droga, ve velké skupině jsou velké emoce, ktere sdílí ta skupina lidí, kteří jsou v blízkém, až těsném kontaktu a takto se vyvolávají davové psychózy, kdy jedine v davu nejedná jako samostatná jednotká, nýbrž spíše jako organický celek.

slyšels někdy o Migramově experimentu ve kterém zjišťoval míru totální poslušnosti vůči autoritě? absolutně doporučuju, jestli tohle ti neotevře oči, tak už nic a můžeš být dál poslušnou ovečkou církve připravenou se kdykoli sfanatizovat, když církev zavelí Deus vult! ;)

díky, potvrdil jsi zcela to co jsem psal, takže ten David Icke, i když vypadá jako naprostý šílenec má pravdu, zase :D

hele, jestli ti vyhovuje uctívat Saturn, Satana, nebo co, klidně v tom pokračuj, ona ta pyramida zla je beztak tak monstrózní a slouží v ní tolik naivních optimistů, kterým chybí zrak a nevidí čemu slouží, že o jednoho víc toho moc nezmění ;)


A  co se týče toho, co pro mne osobně vlastně znamená ,,křesťanství" (ano, díky Tobě jsem se nad tím včera znovu zamyslel):

Stručně: ..Je to, pro mne osobně, to, co ze svých úst vypustil Kristus, když .zde osobně byl v lidském těle u nás dole na Zemi (a co, z vyšší moci, nám bylo dodnes zachováno v zápiscích těch, kteří u toho osobně tehdy byli),..., a ovšem, některé Zápisy související (tedy především to, co, z vyšší moci, zůstalo dodnes v tzv. Novém zákoně, druhé části tzv. Bible..) .

A potom ovšem součástí mého ,,křesťanství" je *soubor služeb, který mi dlouhodobě poskytuje tzv. církev Katolická (římskokatolická) (pravidelně především Zpověď svatá (o té jsme se spolu bavili jinde zde na Písmáku.cz, že :) ), a Eucharistie),..., a pak ovšem také duchovně (i prostě lidsky) mne podporující a dobíjející společenství :).

(( ...)).

*ano, v těchto jednotlivostech se jednotlivé odnože křesťanství odlišují (což bylo, velmi pochopitelně, myslím, postupně způsobeno časem, prostorem, a mírně odlišnou pověřeností, mírně se odlišujícími impulsy intuice, atd., apod. ); -ale -jak říká třeba papež František - v případě odlišností, v zájmu mírového vývoje, hledej fundament,..., hledej to společné, na čem se může dále stavět :)


Aru, co se týče čaker - já osobně to pocituji tak, že skrze znamení, znak kříže, sice za 1)  do jisté míry blokuji energii v sobě, ..., ale,

2), dostávám energii zvenčí (a možná i díky tomu odcházím ze Mše sv. (většinou) neobyčejně posilněn.. (a to jak tělesně, tak duchovně)  )

((ostatně, moji zkušenost třeba z tzv. svatého biřmování se sem chystám již dlouhodobě vložit :) ))


Silene
19. 09. 2022
Dát tip Aru

Zeanddrich E.: Tvou víru ti neupírám, ty mi ji však nevnucuj. Stačí dodržet a smysl se neztratí.

http://teater.aiscr.cz/1-teorie-a-pristupy/archeologie/teorie-terminologie-archeologie/archeologicky-pramen?view=cs


Aru
19. 09. 2022
Dát tip Al Jal Úd

Zeanddrichu, kdykoli se křižuješ, tak začínáš na čakře třetího oka, jedeš dolů na solar plexus a pak zprava, nebo zleva, podle východního, nebo západního křesťanství jedes přes srdeční čakru, kde se tvůj znak křižuje, vzniklý symbol ti buď uděla satanský obrácený kříž, nebo vztyčený meč a kříž nebyl nikdy symbolem Ježíše, to je jako kdyby ho zastřelili, tak bude církev uctívat pistoly, že? :D

i v té tvojí vykostěné bibli od gnosticků se píše že byl rybářem duší a každý papež vlastnil rybářský prsten.

tímto rituálem si dokonale zablokuješ čakry, díky tomu dokázali křižáci po samotném dobytí Jeruzaléma važdit jak muslimy, tak židy i křesťany a křičet do toho, že to dělají pro Ježíše, nebo slyšels o Prusku a o tom jak ho mečem dobýval řád německých rytířů 50 let, než ho zabrali pro sebe? to byly defakto oficální vojska Vatikánu, tak vidíš, že ti tvoji křesťani nejsou žádní dobráci.

po druhém vatikánském koncilu v šedesátých letech 20. století se ovšem katolíci značně modernizovali (uvolnili) a upustili od mnoha dogmatických rituálů (v ČSR díky komunistům byli katolíci zčásti zakonzervováni, ale to padlo s revolucí), čímž přestali svoje ovečky k sobě poutat tak pevně jako dřív, před tímto koncilem by tě za tvé názory vykopli z církve, dneska jak jsi psal o tom mluví i farář, ale to jenom proto, že církev spí a nechává svá stáda bez pastýře se pást kde se jim zlíbí.

fakta a souvislosti ti dají vhled do celé situace


No já bych především k tomu řekl to, že tam, kde je dostatek informací (případně informací o zdrojích informací :) ), nemůže se dařit konspiracím.. .

(( ...)).

Předkládat seznamy těch, kteří podávali hodnověrná svědectví o Kristově zmrtvýchvstání, zde asi nebude mít valného smyslu.. . 


Silene
19. 09. 2022
Dát tip Aru

S díky za avízo, Zeanddrichu E., zjevně hromadné. Tak příště netřeba, význam slova víra je snad všem znám. Jde o přesvědčení, v případě náboženství potom přesvědčení určité kohorty, a tedy sociální dohodu či nátlak. Nebo tu snad plníš roli Strážné věže? 

Ve jménu nejen křesťanství potom bylo napácháno zla až až, velmi patrně z těch příčin, že násilné sklony jsou člověku coby biologickému druhu vlastní. 

Neznaboh je ze stejného ranku jako třeba modloslužebník? Tuším, že ano, jedná se totiž v obou případech především o slovní složeninu.  


Aru
19. 09. 2022
Dát tip

Norsko, teď jsi to trefil! ale víš jak, lidem můžeš nakukat prakticky cokoli, rádi věří a uctívají autority. Podle Davida Icka jsou křesťani, mimo jiné uctívači Saturnu, nebo čeho, vysvětluje to významu symbolů. on už to jejich pokřižování uděká znak meče, nebo obrácenýho kříže. jestli to tak je, nebo není, nechť posoudí každý, díky za avízo Zeanddrichu, předávám štafetu ;)


 

 

(( ...)).


Někde snad i pro neznabohy končí sranda

Jinak; - do mysli bratříčka našeho největšího, jednoho z osmi, Ježíše K. (Nazaretského II.) při jeho meditaci v zahradě Getsemanské, se údajně dostal i snad nejznámější čtenář v celkové paměti lidstva, tzv. Akáše, Rudolf Steiner (1961 -1925) ((podrobnosti ovšem neprozradil, pokud vím))


Norsko 1
18. 09. 2022
Dát tip

Co to je


sveřep
18. 09. 2022
Dát tip

senilníš


Silene
18. 09. 2022
Dát tip

Statisticky ověřeno nemám, leč souhlasím, že ve výše popsaném ohledu jde skutečně o teorii s efektivním dopadem. Dobrá kompozice textu. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru