Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fénixovy slzy

23. 09. 2022
22
7
431
Autor
aleš-novák

22. září 2022 by oslavila 63. narozeniny Jana Kandrová, mezi písmáky známá pod jménem agáta5.

Kdo měl to štěstí ji poznat, ví, že to byla srdečná, přátelská žena, plná humoru a optimismu. Žila v malé severočeské obci na pokraji povrchového hnědouhelného dolu.

Několik měsíců předtím, než agáta odešla do písmáckého nebe, začala připravovat knihu svých textů. Záměrně jsem použil slovo "textů", protože kromě básní se tu objevuje i povídka i jiné menší prozaické formáty. Dostalo se mi té cti se na přípravě knihy ještě s agátou podílet, proto považuji dokončení rozdělané práce tak trochu za splnění slibu a přesto, že už autorka není mezi námi, spatří knížka Fénixovy slzy v dohledné době světlo světa. 

Vydání bude "nízkonákladové", pokud by měl někdo o knihu zájem, pište mi prosím do osobních zpráv. Až bude publikace dostupná, dám vám vědět kdy a jak se k vám dostane. 

 

 


7 názorů

LGarra
27. 09. 2022
Dát tip

F jako Fénixovy slzy.


lawenderr
27. 09. 2022
Dát tip

Jestli knížka skutečně vyjde, prosím si určitě jeden kousek. Shrnula se v ní do přehledných hromádek, aby se po nich rozdala ... a drobek pro každého navíc

Nedavno jsem si ji zase četla, neomrzuje se - měla o čem psát

Děkuju, Aleši


atkij
23. 09. 2022
Dát tip

Ráda si počkám, Aleši. Děkuji za Tvou ušlechtilou iniciativu. 


Jsou to dobré vzpomínky na dobrého člověka.


K3
23. 09. 2022
Dát tip

aleši, je ti to ke cti, vážím si lidí jako jseš ty. Děkuju za připomenutí agáty...


Prosecký
23. 09. 2022
Dát tip Alegna, MilanH, Philogyny

63 let to je hrozné. Nám starým to připomíná, že máme málo času, ale jak říká Seeneca, není důležité, kolik času máš, ale jako ho využiješ.


Alegna
23. 09. 2022
Dát tip

Díky


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru