Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

berlin

24. 09. 2022
1
3
211

to jsme se tak před začátkem třeťáku vydaly objevovat krásy berlína

Psal se slon léta roku 22´a mně táhlo na dvaadvacet. To byl ten rok, kdy zemřela královna a my s Marií od července nepřestaly poslouchat střídavě Hey od Pixies a Jasnou zprávu od Olympicu. Byl to ten stejnej rok, kdy jsme pomalu a kolektivně vystřízlivěli ze všech těch dětských naivit a milování praktikovali zásadně bez lásky. Těma střízlivýma mokrýma očima jsme na sebe tupě civěli v pajzlech první cenové skupiny a nad ránem si bez jakýchkoli ponámluvních formalit i toho blbýho sbohem mizeli prvním spojem domů.

Pak se z léta ze dne na den stal podzim a my začali být smutný jen tak … ne, že bychom předtím byli bůhvíjak šťastný, jen jsme začali ještě víc pít a méně tančit. Ale o tom řeč jindy.

Chci mluvit o tom, co se mi odehrávalo v hlavě na sklonku léta 22´, kdy mně táhlo na dvaadvacet, v těch přistěhovaleckých a alternativních ulicích Kreuzbergu. Tam, kde se jelo půlnočním metrem něco kolem čtyřiceti minut a vodka stála dvě eura sedmdesát. Kde nám v uších hrál sladký letní bezejmenný pop zatímco se nám na prsty lepil gorbatschow. Tam, kde se v rámci snah o namlouvací rituál vyprávěly příběhy o v konečníku pašovaným kokainu. Kde andělem políbení hipsteři špinili ulice odpadky volný lásky a kde to vonělo mládím a šílenstvím. Kde se člověk ztrácel mezi světly lidmi alkoholy pořád něco hledal nenacházel nezastavoval šel dál vod dveří ke dveřím a čůrat napít zakouřit za rohem hezkej úsměv bože ten byl ale hezkej nezastavuj dál do dalšího báru nepřestávej dýchat další rundu prosím a ještě jednou po schodech doprava a pak dolů rozbité výlohy zlomená srdce pošlapané sny tak to máš přeci rád tak nespi vstávej žij. Tam, kde po noci nepřicházelo ráno jen další nekonečná noc.

Kde se z nás stávali Bowieho heroes.


3 názory

<33 tak to je hezu


Benetka
24. 09. 2022
Dát tip Arnikavevlasech

Shodou okolností právě včera na rock rádiu nechal hledat Marotha písničku jednoho slavného zpěváka která vznikla před 45 lety. Byla to Bowieho Heroes... ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru