Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bývalý polský ministr zahraničí děkuje Spojeným státům americkým za poškození plynovodu Nord Stream

30. 09. 2022
2
9
192
Autor
Překladatel

https://www.aa.com.tr/en/economy/former-polish-foreign-minister-thanks-us-for-damaging-nord-stream-pipeline/2696530

ANKARA, 28. září 2022

Bývalý polský ministr zahraničí a člen evropského parlamentu Radoslaw Sikorski naznačil, že Spojené státy úmyslně poškodily plynovod Nord Stream. V pozdních úterních hodinách se na jeho twitterovém účtu objevil vzkaz: "Děkuji vám, Spojené státy."

Ve svém komentáři uvedl, že o potrubí spojující Rusko se západní Evropou včetně Německa není žádná nouze. Podle jeho prohlášení všechny baltické státy a Ukrajina proti stavbě plynovodu dvacet let protestovaly - "a jedinou logikou za stavbou plynovodu Nord Stream bylo umožnit Putinovi vydírání Evropy a vedení války proti východní Evropě podle libosti". 

"Nyní leží na dně Baltského moře šrot v hodnotě 20 miliard dolarů, další cena za zločinnou ruskou invazi na území Ukrajiny," dodal.

Dánské úřady v pondělí ohlásili únik plynu z nefunkčního plynovodu Nord Stream 2 poblíž ostrova Bornholm v Baltském moři.

Krátce poté vydal švédský úřad pro námořní dopravu publikoval varování o dvou dalších únicích plynu na plynovodech Nord Stream 1 a Nord Stream 2, severovýchodně a jihovýchodně od ostrova Bornholm.

Plynovod Nord Stream 2 patřící Rusku byl původně zkonstruován za účelem zdvojnásobení dodávek ruského plynu do Německa. Těsně po dokončení jeho stavby se však německá strana rozhodla další práce na plynovodu zastavit v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu. 

V návaznosti na toto rozhodnutí pak samotné Rusko zastavilo i dodávky plynu prostřednictvím plynovodu Nord Stream 1 (1200 km dlouhé potrubí spojující ruské pobřeží nedaleko Petrohradu se severovýchodem Německa). 


9 názorů

Aru
30. 09. 2022
Dát tip

je to přesně naopak Loki, teď se bude tlačit zelená energie ve velkým, Bílý dům to posvětil :D

to je docela možné aleši, amíci vyhradili nově 67 miliard dolarů na financování valky na Ukrajině, takže kdyby se Rusové nasrali Evropa zmrzne


Aru
30. 09. 2022
Dát tip

je fascinující sledovat, takovým tím děsivým způsobem, jak se postupně demokracie mění v démonkracii a jak tolik lidí jim k tomu poslušně a oddaně hraje na stále menší housličky a tolik lidí věří těm komunistickým blábolům z mainstreamu :D

jo, Loki jsem zvědavej jak lidi v mrazech a bez jídla, podobně jako před francouzskou revolucí budou dál oddaně lízat paty nadnárodním korporacím a miliardářům, kterým dosud ovádějí české grošíky ven z republiky někam do prdele (a to doslova :)) ) a těšit se na digitální měnu, rozdělení lidí do pěti úžasných kategorií a jednu světovládu, nepochybně se připravuje svět jednorožců prdících duhu :D:D


...a tisíce čínských turistů sem budou jezdit jako do skanzenu...


aleš-novák - to by Joe Biden svému oblíbenému bývalému polskému ministrovi přece neudělal ;-) 


jen aby nebyl Baltic pipe další na řadě...


Aru
30. 09. 2022
Dát tip Překladatel

jo jo, tu zprávu jsem taky zachytil a úplnou náhodičkou akorát vstoupil do provozu Baltic Pipe, takhle se likviduje možná konkurence, aby náhodou někoho nenapadlo v zimě znovuspustit Nord stream 1 a 2,  až budou lidem mrznout zadky.

rozpad EU a pády vlád po celé Evropě jsou každým dnem reálnější, podniky krachují jeden za druhým a lidi na ulici už nebudou mít co ztratit, takže půjdou i do násilných převratů, přichází období francouzský revolucí.

proto si Němci od zítřka opět nasadí jak jinak neočkovaní povinně náhubky (protože prostě vláda může, minulý rok se apartheid už osvědčil), jako symbol, že mají držet hubu a Německá armáda jim k tomu bude patrolovat v ulicích, ještě někdo si vážně myslí, že tohle je ta svobná část světa?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru