Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Formátování názorů/kritik: poradíte?

09. 11. 2022
1
19
314
Autor
Danny

Ahoj,

Většinou lidé žádají o radu s počítači mě a ne já je, ale kdo se zeptá, je hlupák pět minut a kdo ne, ten může být hlupák celý život, jak tvrdí jedno čínské přísloví: a UI Písmáka se posouvá směrem takovým... Microsoft Officovým, na což jsem příliš nerd a příliš málo sekretářka: takže

V názorech, když dám zalomit řádek (Shift+Enter), tak se nezalomí: přitom vidím jiné lidi, jak vkládají názory se zalomenými řádky, takže to asi nějak jde: čili se ptám jak.

Chybí tam i možnost vložit přímo HTML kód, tím by to šlo vyřešit.

Kdyby zase "někdo" remcal, že se řeší hovadiny: prostě se jen ptám. Ono to bude něco neintuitivního asi, nebo třeba funguje jen vkládání z MS Office, ale já mám Libre Office na Linuxu, s čímž má při Copy Paste Písmák problém. takže musím vkládat oklikou přes čistý text: jak říkám, jsem na to moc nerd a málo sekretářka: poradíte?


19 názorů

Rajmund
29. 11. 2022
Dát tip

Kámen lze používat i neopracovaný, pokud nejde o život.


Danny
09. 11. 2022
Dát tip

IvaS: mě stačí ten ctrl enter, jsem skromný člověk. řádek navíc zas tak nevadí, hlavně že existuje nějaká možnost, jak to nemít jenom nalepené na sebe.


Danny
09. 11. 2022
Dát tip

resp vyřešit jinak


Danny
09. 11. 2022
Dát tip

Silene: podle mě se to dá takhle zkopírovat z Microsoft Office, ale to je placený software pro platformu Windows a já jsem na Linuxu a nemůžu to tím pádem potvrdit ani vyvrátit. Je smůla že se pak vytváří na OS závislé vlastnosti webu, který by měl být OS-agnostický a tyhle věci neřešit.


Silene
09. 11. 2022
Dát tip

vypadlo mi: ekvivalent řádků/veršů 

kontra

slok/odstavců


Silene
09. 11. 2022
Dát tip

Ctrl+Enter zalamuje stránku, (Shift+Enter řádek).

. tzn. mezera tu v editoru kritik/názorů je ovšem opticky totožná

jako při samotném Enter (odstavec),

ovšem někteří uživatelé mají text řádkovaný, přitom kompaktní, ekvivalent . Nu, a jak na to, prosím?


Danny
09. 11. 2022
Dát tip

Multifunkční bytost! Haleluja!


Danny
09. 11. 2022
Dát tip

IvaS: super, to funguje. jsi můj zachránce, kdybych zase chtěl třeba hlasovat v Próze měsíce a nechtěl bych, aby se mi to slilo do jednoho řádku. holt programátoři moc Office nemají rádi a je to pak vidět


Jamardi
09. 11. 2022
Dát tip

jj                                                                                                                  lllll

kkkkk                                                                                                              hhhhhhh

Myslíš toto? Mezerníkem jedu do konce.                                                                                                                                  

 


Silene
09. 11. 2022
Dát tip

Danny, ani mně to nejde, možná je to otázkou právě kopírování z Word365, kde jsou poněkud odlišné možnosti nastavení řádkování textu než u Libre, nu a osobně jedu raději právě v nich, Word365 jen tam, kde jej potřebuji pro kompatibilitu apod. Každopádně v přímém vkladu do oholeného editoru kritik/názorů funguje akorát Enter. 

Zkus možná oslovit přímo toho, komu to zalamuje, v čem pracuje. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru