Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mají andělé přirození?

11. 11. 2022
3
4
349
Autor
Pravomil

Než přistoupíme k odpovědi na vlastní otázku, je nutné se nejdříve věnovat lidskému plemeni. To se dělí na lidské plemeno divé a lidské plemeno civilizované.

Lidé diví přicházejí na svět při rození. Jsou tedy přirození. Přirozenou součástí jejich těl je přirozeně také přirození. V případě divých mužů to je přirozeně mužské přirození a v případě divých žen přirozeně ženské přirození. Typickým znakem divých lidí je, že se přirozeně nehanbí za své ohanbí.

Rovněž lidé civilizovaní přicházejí na svět při rození. I oni jsou tedy v tomto ohledu přirození. Stejně jako divé ženy mají i civilizované ženy ženské přirození a stejně jako diví muži mají i civilizovaní muži mužské přirození. Přirození mají dokonce i lidé urození. Rozdíl je však v tom, že lidé civilizování se hanbí za své ohanbí a různým způsobem jej zakrývají.

Jak je tomu ale u andělů? Mají také přirození? To přirozeně není jednoduché zjistit, protože spatřit anděla je obtížné a civilizovaní lidé navíc přenášejí svůj zvyk zahalovat se i na zobrazení andělů. Odpověď je nicméně obsažena v samotné podstatě andělů, kteří jsou nadpřirozenými bytostmi. Nemají tedy přirození, nýbrž nadpřirození.


4 názory

Andělé přirození nemají, protože nejsou antropomorfní. Case closed!


Pravomil
11. 11. 2022
Dát tip

Nadpřirození mají jen nadpřirozené bytosti :-) 


Norsko 1
11. 11. 2022
Dát tip

Nadpřirozené nadpřirození, Vaše Nadpřirození ?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru