Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Psychiatrie

15. 11. 2022
3
17
389
Autor
Crazy Ema

PSYCHIATRIE

 

Překvapení

Probuzení

Nabídnutá pomoc

Žádné léky

Žádná nemoc

Pouhá bezmoc

 

 


17 názorů

Crazy Ema
19. 11. 2022
Dát tip

Radovane, i tak děkuju za zpětnou vazbu. Zamyslím se nad tím ze svého úhlu pohledu. Hezký večer


Dát tip Crazy Ema

Musel by být ten nápad můj, vzniknout ze zkušenosti a tím pádem doprovázen konkrétním příběhem spojeným s pocity. Pak by se mi to nějak začalo rozvíjet. Takže teď fakt nevím.


Crazy Ema
19. 11. 2022
Dát tip

Mystikuchaři, děkuji za komentář. Chtěla bych se zeptat, co si o té básni myslíte vy? Předem děkuji za odpověď. Hezký večer


Crazy Ema
19. 11. 2022
Dát tip

Radovane, děkuji za komentář. Měl byste nějaký konkrétní nápad, jak na tom dále zkusit zapracovat? Ráda si nechám poradit. Děkuji


Crazy Ema
19. 11. 2022
Dát tip

Helgarde, děkuju za vtipný postřech, vůbec mi nedošlo, že tady píšu ódy na psychiatrii pod jménem Crazy Ema, je to hodně velká ironie tvůrčí tvorby. Užij si první zasněžený víkend :)


Mystikuchař
19. 11. 2022
Dát tip Crazy Ema

Jestli s tím Silene není v souladu, musí autorka něco dělat správně. 


Crazy Ema
19. 11. 2022
Dát tip

Silene, děkuju za obsažnou detailní kritiku, ten text do jisté míry rozpačitý opravdu je.


Crazy Ema
19. 11. 2022
Dát tip

FMRC, děkuju moc za super kritiku a za tip, jsem ráda, že v tobě moje poezie vzbudila zájem.


Crazy Ema
19. 11. 2022
Dát tip

Mari67, jsem ráda, že se ti moje báseň líbí, děkuju moc za přečtení, za tvůj komentář i za tip.


helgard
18. 11. 2022
Dát tip

Kdyby se těch deset slov nejmenovalo Psychiatrie a autorem nebyla Crazy Ema, tak bych řekl, že za poezii lze už považovat i odříkání abecedy....Zvláštní, jak úroveň básní pomalu, ale jistě, klesá a táhne sebou dolů i úroveň kritiky....Fascinující to sledovat roky.  Děkuji za tu.....jak to nazvat, když ne kravinou.....sondu....ano sondu. Krásný zbytek podzimu. 


Lili.
15. 11. 2022
Dát tip Crazy Ema

WOW, zajímavé až do hloubi posledního písmene. Tip. 


imprese poskládaná z pocitů, možná zkušeností, ze kterých vyplynula zde uvedená fakta, chybí tomu dodělávka do podoby básnického díla


Silene
15. 11. 2022
Dát tip Zajíc Březňák, Crazy Ema

Emo, s minimalismem, k němuž se uchyluješ, nejsem úplně v souladu. Pokud akceptuji stručnost prvních pěti veršů coby příznakovou, potom se cítím citelně ochuzena v závěrečném. Sdělnost asi ano, estetický účinek nikoli.

První dva verše rýmují verbální substantiva, následuje výčet substantiv na jedno brdo ověnčený vždy nějakým shodným přívlastkem, s výjimkou léků opakuješ tentýž kořen, nevím, monotónní vyznění je možná záměrem, leč osobně jsem z textu na rozpacích. Kdybych se neobrnila předpokladem, žes zamýšlela něčeho docílit, ohrnu nos nad nemotorností.    


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru