Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

úvaha o pokroku v protestních akcích

18. 11. 2022
11
13
362
Autor
aleš-novák

"zítra zas naše těla

omyjí vodní děla"

 

parodovali jsme

brutální policejní zásahy v roce 1989

 

a listopad 2022?

než půjdete na demonstraci, upravte si vlasy

nikdy nevíte, kdy kolem vás bude projíždět

policejní auto se záznamovým systémem

pro rozpoznávání obličejů


13 názorů

Andělka1
18. 11. 2022
Dát tip

:-))


blacksabbath
18. 11. 2022
Dát tip aleš-novák, Alegna

musím si dát udělat trvalou?


Kočkodan
18. 11. 2022
Dát tip

Aleši, zřejmě nepřikročím k žádné protestní akci proti tomu, že jsi na Písmák vyvěsil toto dílko. ;-)


mimochodem: je zajímavým paradoxem, že zlomovým okamžikem pro pád komunistického režimu v Československu byla akce organizovaná městským výborem Socialistického svazu mládeže v Praze...:o)


aleš-novák
18. 11. 2022
Dát tip 8hanka

mno, původně jsem svou úvahou chtěl poukázat na bující rysy dnešního policejního státu, ale když jinak nedáte...:o)


Aru
18. 11. 2022
Dát tip

ok, vyber si téma, sežeň lidi, postav se na náměstí, vsadím se s tebou o pytlík rýže, že pokud za tebou nebudou stát podniky a odhodlaní lidé, kteří by šli do stávky, nepředali byste politikům jasné požadavky toho co chcete a body které uděláte, když nebudou požadavky splněny (a byli byste to schopni a rozhodnuti to splnit), tak se ti každá vláda na světě vysměje.


Aru
18. 11. 2022
Dát tip

opravdu? co se stane, když xy lidí bude stát venku na náměstí, budou mávat vlajkama, zpívat národní písně, nebo vést projevy od pultíku? oni politici v hrůze vyskáčou z parlamentu a utečou ze země? dokud je vláda silná, tak ji nějací lide na naměstích nemusejí vůbec zajímat. naopak chytrá je ta vláda, která nechá demonstranty demonstrovat, ti lidi pak mají dobrý pocit, že vyšli ven a demonstrovali proti poměrům ve státě. až když je vláda slabá, tak ji nezbyde než předat trapně moc. ostatně je s podivem, že v té údajné revoluci se OF domlouvalo s komunisty, kteří seděli ve vládě až do voleb 2021.

na náměstí Nebeského klidu například také lidé protestovali od dubna do června 1989, ale režim byl natolik silný, že je rozjezdil tanky a v Číně vládnou komunisté dodnes, jen slabý a neschopný režim padne pod demonstranty.


Aru
18. 11. 2022
Dát tip

Aleši, proč by si tě někdo natáčel?, ono se něco stáním po náměstích vyřešilo? i ta sametová revoluce přišla, až když se řítil doslova k zemi celý východní blok, např. berlínská zeď padla 9. 11. 89, tedy 8 dní před tím, než si v ČSR lidi všimli že komunisti jsou u konce


Alenakar
18. 11. 2022
Dát tip

Připadám si po včerejšku už hodně stará.   Když vidím, jak nadšenci v dobových uniformách přehrávají třeba bitvu u Kolína (1757), zas až tak mě to nebere, protože tu bitvu nepamatuju dokonce ani já.  Ale když vidím figuranty předvádět dokonce už to, co se dělo v mém mládí, běhá mi z toho mráz po zádech.  Tip.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru