Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V Andělínově

22. 11. 2022
7
24
373
Autor
Aru

VAROVÁNÍ! Před čtením zkontrolujte výšku svého IQ! Nedoporučuje se čtenářům s IQ nad 60 bodů! Při čtení hrozí odumření většiny částí mozku! Dílo obsahuje extrémní formu humoru! Byli jste VAROVÁNI!

Za Tehdyjovem a Kdysibylovem leží Andělínov. Kyklopové a kentauři za ledovými horami a lávovými řekami střeží oblast luxusních rezortů pro pochybná individua páchající dobro, která za dobré skutky sbírají body dobra mezi námi. V Andělínově si za ně pořizují luxusní jachty, vily, paláce v antickém stylu s mramorovými sloupy, bazény ve kterých se nikdy nekoupou a limuzíny do kterých nikdy nesednou.

V Andělínově jsou všichni natolik ohleduplní a respektují se, že nemají žádná zvířata, ani rostliny, protože jim nechtějí upírat svobodu a prostor. Díky tomu je tam strašná nuda, kterou řeší bodový systém v němž se pořizují věci s posedlostí paláci, nebo bazény. Prázdné plochy se zabetonují, nebo zamramorují. V Andělínově nejsou jen fanatici do páchání dobra, žijí tam i lajdáci, kterým se nechtějí sbírat bodíky, ale jakýmsi nedopatřením dostali se do Andělínova, kde žijí ve svých nízkých, škaredých, konstrukčně nevhodných, labilních chatrčích, mimo hlavní oblast za betonovoasfaltovomramorovou palisádou, aby nebudili pohoršení ostatních rezidentů a nekazili dojem pohádkově bodíkového Andělínova. Po těch nejvýznamnějších jsou pojmenovány ulice, náměstí, nebo se jim dělají sochy. Časem vznikl paradox, že každý vysloužilec má před palácem svou ulici, vedoucí na své náměstí se svou sochou. Zasloužilý a vážený andělín dostane i nové příjmení Andělín, jako poctu a titul, kam patří.

Frederikson Hodňolín Andělín měl brašničku k prasknutí narvanou bodíky, vracel se z jedné z úspěšných cest. Měl dávno mramorový palác s bazénem, tenisovými kurty, golfovým hřištěm, která nikdy nevyužil, ale pohled na ně ho velice těšil. Dále před palácem mu stála netknutá limuzína se zaoceánskou jachtou a nebyl nikdo, kdo by mu je za dovádivého trylkování osral, nebo ojel klíčem; v Andělínově nikdo, nikdy, nikde, nikomu nezáviděl. Naopak všichni se v obdivu poplácávali po zádech, takže to vypadalo zdálky, jakože se v Andělínově extrémně práší a všichni jsou velice prachucitliví. Premiantům všichni fandili a přáli jim budoucí sídla. Samozřejmě že Frederikson měl i svou ulici, náměstí s kašnou a vlastní jezdeckou sochu v nadživotní velikosti z bronzu tamtéž.

Frederikson s oslepujícím vyceněným chrupem v antické tóze procházel se Andělínovem za vřískavě ječivě kladného ohlasu přihlížejících po velice namáhavé expedici, kdy byl tzv. cestujícím soudcem, který dával jen kladná rozhřešení, ta ostatní odložil a nikdy se k nim nevrátil. Když se například blížil k mostu, kterému povodeň strhla pilíř, vrhnul se do vod, aby most podepřel a dělal tam živý pilíř, dokud bylo potřeba. V jedné africké vesnici neměli co jíst, nechal se zaměstnat jako kopáč diamantů a do vesnice několik drobných kil diamantů donesl. Dlouho na něj na dobroděje a zachránce vzpomínali při chroupání diamantů, mezi pouštními dunami. Také celý život zadržoval dech, aby nevypouštěl škodlivý CO2, N a Au, protože byl andělín. Jindy domlouval pirátům, že pirátění je špatné, ale že práce je dobrá. Piráti ohromeni argumenty přestali pirátit a vrhli se na práci, byli tak zapálení do práce, že to trochu přepískli a mimoděk v poušti, kde byl jen písek a kamení vybudovali tvrdou a poctivou prací nejbohatší a nejmodernější stát na světě a mohli se věnovat příjemnějším činnostem, jako je byznysování, bankovnicování, nebo advokátování.

Tak Frederikson vedl příkladný život a mimoděk v noci osvětloval ulice svatozáří. Když spal po ubytovnách z dobrého přesvědčení, spoluspáči ho prosili jestli by nemohl na noc svatozář ztlumit, což s laseroslepujícím úsměvem učinil. V Andělínově se Frederikson Hodňolín setkával se svou rodinou, manželkou Myšztohovou Kvákavou Andělínovou, synem Mrkvičem Hluchňoněm Andělínem a dcerou Myšomylou Pozděslavou Andělínovou, která si vzala detektiva Ňuchánka, černou ovci rodiny, byl napůl pes a jen díky své manželce Myšomyle využíval pohodlí mramoru v paláci. Patřil k oněm budižkničemům Andělínova, živořících v ohyzdných přístřeších, které jen stěží a se zavřenýma očima se dají zvát domovem, kde je poněkud větrno, jelikož nedisponují protivětrnými, pancéřovými, odhlučněnými okny, ale jen okny.

Frederikson v První Bodové záložně uložil všechny body a pořídil za ně aquapark, kam nikdo nechodil, pouze mu všichni obdivně gratulovali, až na detektiva Ňuchánka, kterého víc zajímala jeho žena Myšomyla Pozděslava, která všude chodila pozdě, proto měla pojmenovanou jen takovou malou zasutou ulici v zatáčce. Když se Frederikson vynadíval na svůj zasloužený majetek a dostatečně se vynudil v paláci, vyrazil opět do světa sbírat body a páchat dobro. A tak i vy nezapomeňte páchat dobro, Andělínov čeká i na vás.


24 názorů

by mě trefilo:-))))


Aru
25. 11. 2022
Dát tip

hmmmmm, možná by stačilo dát si kafe, ale třílžičkový, tři lžičky kafe a tři lžičky cukru, jinak to nemá ani cenu ;D


chceš říct, že se ti rodí tyto skvělé nápady ruku v ruce s nízkou koncentrací kyslíku v ovzduší ?..:-)))))))))


Aru
24. 11. 2022
Dát tip

iví, před každou povídku si udělám jeden, nebo dva výstupy do Himálají do údolí Shangri-La, kde si točím s budhistickými mlýnky tak dlouho, dokud ke mně námět nepřilítne :D

díky ti iví ;)


spoluspáči ho prosili jestli by nemohl na noc svatozář ztlumit, což s laseroslepujícím úsměvem učinil......manželkou Myšztohovou Kvákavou Andělínovou, synem Mrkvičem Hluchňoněm Andělínem a dcerou Myšomylou Pozděslavou Andělínovou, která si vzala detektiva Ňuchánka......

ty *ole....kam na to chodíš?...:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))


8hanka
24. 11. 2022
Dát tip

Polovičný pes nie je celý...ani v našom svete to nie je také, ako to vyzerá na prvý pohľad...niekedy mám pocit, že som niekde za plotom a len nazeram, čo sa to deje...


Aru
24. 11. 2022
Dát tip

OsmiHanko a co ten poloviční pes, detektiv Ňuchánek? :D

ono to není takový, jak se zdá na první pohled ;)


Aru
24. 11. 2022
Dát tip

spacechaky, to by nebylo ono ;)


8hanka
23. 11. 2022
Dát tip

hm, na základe môjho mena by som mala mať prednostne vstup, kto iný ako Andel-ová...a ešte k tomu Anna...ale nemohla by som tam, pretože mám doma mačku a keďže tam zvieratá nemôžu,  musíme obe ostať tu...


spacechaky
23. 11. 2022
Dát tip

co vznikne,když to přepíšeš bez tech divokých těžkých  slov:))))


Al Jal Úd
23. 11. 2022
Dát tip

No comment :))


Aru
22. 11. 2022
Dát tip

Zeanddrichu, nějak tě nechápu


Aru
22. 11. 2022
Dát tip

Andělínov je pro všechny, Nami :D

díky ;)


 

.. .


 

(Jo -a pokud bys už přišel, doufám, že se v každé diskuzi postavíš na tu jedině správnou stttttranu !)


 

..

Aru, kdyby jsi se nudil ještě o rošku víc než teď :), přijď třeba OBČAS i k nám, na Totem.cz - tam, jak se zdá, se právě rozhořela nová etapa boje Dobra se Zlem (a boje proti slovenským hlinkovcům a klerofašistům,..., proti Židům i židům,..., proti NWO ,..., proti

 

Americe a české vládě,..., proti Křešové a Slováčkovi,..., proti redakci a redaktorům, ..., proti očkovacím mašineriím a EU,..., td.) Já se do toho raději už moc nezapojuji, ale myslím, že v některých zdejších diskuzích by sis pošmákl.. :) .


Nami 99
22. 11. 2022
Dát tip

Napáchal jsem toho tolik, že se do Andělínova určitě dostanu.


Aru
21. 11. 2022
Dát tip

jsem v šoku!!!!!!!!!!!!! nebo už jsi tak zocelený Kočkodane, že ti i dílka extrémního humoru přijdou klidná, pak už tě rozhodně nerozhodí vůbec nic ;)

(tentokrát bonusově bez překlepů k komentáři :D )


Aru
21. 11. 2022
Dát tip

no toto????? ale můžeš se tam dostat úplně bez práce :D

díky Evži ;)


Kočkodan
21. 11. 2022
Dát tip

K přečtení jsem mohl přistoupit (respektive dát pokyn Zuzce) s naprostým klidem.

A ten mi kupodivu vydržel až do samého konce, což je u tvých dílek po čertech výjimečná věc. (andělsky nevinný mrkající smajlík)


Evženie Brambůrková
21. 11. 2022
Dát tip blacksabbath

Tam bych nepáchla. To budu raději páchnout někde jinde.


Aru
21. 11. 2022
Dát tip

díky Milane, ať žije Andělínov, teda cože? :D


MilanH
21. 11. 2022
Dát tip

:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru