Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozbitý vozík po druhé

21. 11. 2022
4
3
184
Autor
Kristule

Dneska vám budu vyprávět o tom, co se mi stalo 20.10.2022. Byl to úplně normální den, šla jsem ráno do divadla, kde nacvičujeme představení. Všechno probíhalo standardně až na to, že když jsem chtěla jet domů, tak mě přestal fungovat vozík. Vypínal se, blikal, pak chvilku jel, tak pět minut, tak jsme se nějak dostali na zastávku. S asistentem jsme si mysleli, že se něco přeplo, nebo že je něco vypnuté, tak jsme to na té zastávce zkoušeli, vypnout motory, zapnout, protože každý elektrický vozík má přepínání na manuální režim, ale jestli si myslíte, že se dá tlačit dlouhodobě, tak ani náhodou, protože tam jsou baterky a motor, tak to jde jenom na kousek.

Když jsme se snažili nastoupit do tramvaje, tak nám došlo, že je rozbitý. A já jsem se pak v tramvaji rozbrečela, protože za prvé ten vozík fakt potřebuji, za druhé jsem měla v neděli jet skákat z letadla a ten třetí důvod byl vozík rozbitý před rokem. Ale to už jsem psala. Tak co bylo pak.

Asistent mě dostal domů a když potřeboval jet do kopce, tak mě zas přepnul na elektřinu, tak jsem ještě ten večer musela zavolat do asistence, že nemůžu do divadla, ať mi asistenci přesunou ke mně domů. No ale co pak. Druhý den jsem si musela sehnat na neděli vozík, abych mohla alespoň ven, jenomže já potřebuji, aby byl polohovací a případně aby byl elektrický. V pátek jsme volali nejdříve pánovi, od kterého mám vozík, jestli nemá nějaký, že se mi rozbil a jestli si pro něj přijede ještě v ten den. Jelikož má toho moc, tak mi říkal, že k nám nemůže přijet, protože má rozebraný jiný vozík a je na to sám.

Tak jsme obvolali všechny půjčovny, buď nepůjčovali vozíky, nebo jenom mechanický vozík, nebo nebyl polohovatelný. Jelikož jsem potřebovala fakt vozík na neděli, tak jsme obvolávali celé dopoledne a až devátá půjčovna, v Hostivaři, vyšla. Velká výhoda je v tom, že tato půjčovna funguje 24 hodin denně, protože ti lidi tam i bydlí, ale samozřejmě musíte zavolat předem.

S asistentkou nám spadnul velký kámen ze srdce, protože se viděla, jak mě bere na záda a odnáší mě, abych mohla skočit z letadla, protože by to se mnou jinak nebylo k vydržení. Já bych se sebou taky nevydržela, já bych snad skočila z balkónu. Ale skok proběhnul, takže moje touhy jsou uspokojené ... na chvíli ????.

Ten vozík, který mám půjčený, má bohužel jenom polohovací záda, za druhé nedosáhnu na řízení, za třetí tam se nedá dát stoleček, abych mohla být na telefonu a za čtvrté se tam nedají polohovat nohy. Jelikož já potřebuji být na mobilu, kdyby mi někdo volal, nebo bych něco potřebovala, a taky je to moje zábava, když jsem sama doma, tak ten starý vozík jsem využívala do té doby, než si pro něj přijeli, a protože byl ten týden v pátek svátek, přijeli až další týden v úterý. Tak jsem ho používala, abych mohla alespoň sedět co nejdéle a být na telefonu. Kdyby si pro něj přijeli již v pátek, musela bych už ležet v posteli od pátku.

Myslíte, že to je konec? Ale to není konec ... Asistentka mi ten půjčený vozík byla vyzvednout v té půjčovně, ale dovezla mi ho bez nabíječky, protože ji řekli, že by mi to mělo jít s tou mojí nabíječkou. Jelikož ten vozík je z půjčovny, tak má slabší baterku, prostě je to tak a my jsme na to přišli až v sobotu odpoledne, že mi to správně nenabíjí. Tak jsem si v neděli půjčila nabíječku od spolubydlící a v neděli jsem si nabíjela vozík správnou nabíječkou, tak jsem zjistila, že ta moje nabíječka není prostě kompatibilní s tím půjčeným vozíkem.

V pondělí začalo další kolo a jelikož ten vozík, jede normálně na pětku, tak se vybíjí rychleji, tak jsem věděla, že nemůžu jet s asistentem až do Hostivaře, na tom půjčeném vozíku, protože tam bychom dojeli, ale zpátky už asi ne. Tak jsem volala nejdříve do půjčovny, jestli mi nepůjčí správnou nabíječku a tam řekli že jo. Pak jsem musela zavolat do asistence, aby zavolali asistentovi, který mě má odpoledne, aby mi prosím vyzvedl tu nabíječku a jel pak za mnou s ní.

Takže abyste věděli, člověk, který je na vozíku a má v pořádku hlavu, tak se opravdu nenudí. Jestli si to někdo myslí, tak to tak fakt není. Tak uvidíme, do kdy budu ležet v posteli.

 

PS: Ležím z těch důvodů, ze kterých jsem popsala.


3 názory

Kristule
01. 12. 2022
Dát tip

Děkuji moc, už mám svůj opravený vozík.


vesuvanka
23. 11. 2022
Dát tip

To je smutné.. Snad se najde někdo, kdo Ti elektrický vozík opraví tak, aby  dobře jezdil bez jakýchkoliv problémů a byl i polohovatelný. Moc Ti přeji, aby to bylo brzy a mohla ses věnovat svým aktivitám. 


Abakus
21. 11. 2022
Dát tip

Neviem si predstaviť byť závislá na niečom technickom a  ešte horšie musí byť, ak sa  tá vec pokazí. Drž sa.

Mala som požičaný vynikajúci vozík mechanický - myslela  som si že je blbuvzdorný. Až kým bratranec  s ním nenacúval do sedačky a nezničil seba, sedačku a zdemoloval vozík.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru