Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

partiáře

23. 11. 2022
13
8
418
Autor
Luzz

(jde to i jinak?)

zažloutlé listy papíru

a písmo které nepoznáváš

 

relikt doby

kdy ještě mělo smysl hrát

vyhrávat

prohrávat

 

nejraději bys vše zmačkal roztrhal nacpal do kamen

ale bojíš se -

i pouhého dotyku

 

 

vždyť je to jen papír!

 

no právě.

 

 


8 názorů

Silene
29. 11. 2022
Dát tip

Úsměv za oprášené slovo vystřídá smutek, v poslední době té zdánlivé sounáležitosti nad tratícím se hodnotovým smyslem nějak přibývá, alespoň v mých uších, očích. Inu, dle mého jde o spuštěný alarm v určitých generačních vrstvách aktuálně podávaného sendviče. Alarm, který už trochu ochraptěl, stárne na hlase, jenomže jeho pravda tak dočista ke zmuchlání stále není a nikdy nebude, dokud lidstvo. Samo tělo textu partiáře je na mě stručné přespříliš, jednou v celistvé sadě však dílek určitě správně zapadne na své místo. 


Alenakar
25. 11. 2022
Dát tip

Jako bys nahlížela do šuplat v mém psacím stole. Tip.


K3
24. 11. 2022
Dát tip

Rem - ten film jsem viděl a díval bych se znovu, skvělý film. Pro mě cenný už tím že jsem sám závodně běhal. Mimochodem ten závěr filmu, průběh toho závodu, nikde jinde jsem to neviděl tak skutečně natočené. Zkrátka lahůdka. Vzpomínám že jsem kdysi na vojně byl v jednom závodě druhej a dostal jsem LP Vondráčkové. První dostal Karla Černocha. Já chtěl ale Černocha a on Vondráčkovou, tak jsme si to vyměnili:).

Luzz - Písmo na papíře má přidanou hodnotu. Když se hrálo o ty obyčejný ceny na malých závodech, tak to mělo větší smysl. Bylo to opravdovější. 

 


Luzz
24. 11. 2022
Dát tip

díky všem.

 

Rem, ty máš tak hezký komentáře... to chci taky umět

k tomu zařazení - no... já tam vždycky zatrhu něco, co mě jako první napadne... tak jsem ráda, že tě to nezabilo úplně...


Danny
23. 11. 2022
Dát tip

relikt doby

 

kdy ještě mělo smysl hrát

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru