Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

IV. kolo soutěže v poezii pod názvem Báseň roku/2022

02. 12. 2022
0
31
882
Autor
Báseň_roku

Milí Písmáci - v návaznosti na různé soutěže předchozích let vyhlašuji

IV. kolo celoročního klání v poezii v roce 2022.

Soutěž je nejprve anonymní. Autoři mohou poslat

jednu dosud nepublikovanou báseň v libovolné poetické formě na

libovolný námět  /prosím vkládat tvorbu přímo do těla emailu! a ne kurzívou/ na adresu:

irena.mondekova@email.cz, a to

od  soboty 3.12. až do úterý 20.12.2022 - uzávěrka emailů ve 20,00 hodin.

 

Díla následně zveřejním na Písmáku. Hlasování pak proběhne do konce prosince

způsobem, který se osvědčil lépe než klasické tipování  

možností připsání hlasů přímo na hlasovací arch a sice formou:

HLAS.

Na udělené tipy nebude v součtu Hlasů brán zřetel, dávat se mohou.

Počet Hlasů bude upřesněn až podle počtu soutěžních básní.

Komentování je samozřejmě vítáno, i podrobnější rozbory.

Začátkem ledna 2023 vyhlásím pořadí čtenářsky úspěšných básní za 

IV. čtvrtletí.  Nicky tvůrců již připojím k názvům děl soutěžících.

Během ledna bude možnost z vítězných autorských básní předchozích kol zvolit tzv. Báseň roku, tedy čtenářsky nejúspěšnější dílo za rok 2022/informace pro ty, kdo jsou nováčky v BR/. 

Pro čtvrté kolo věnoval sponzor případným výherkyním /básnířkám/ elektronické poukazy  v hodnotě 2.500, 1.500, - a 1.000,-Kč, za což mu děkuji. Pokud bude výhercem soutěže muž, získá rovněž poukaz v hodnotě 1.000,-Kč.

Těším se na vaše příspěvky, s díky za pozornost Gora.


31 názorů

Delfín
20. 12. 2022
Dát tip

Tak mi to nedalo, Irenko, když je to už naposled a už jsem nějak prošvihnul soutěže na libres i na psancích. Něco jsem poslal, ale zda to včas objevíš a jak s tím naložíš, je na tobě!

Přeji krásný večer! M. (*_¥_^)

 


Delfín
20. 12. 2022
Dát tip

Pokud něco spáchám (zatím jsem vše mazal!), tak asi mimo soutěž možná něco pošlu třeba s půlnicí. Jsem nějak prázdnej a bez nápadu, co by za to stál..Stejně bych nic nevyhrál a pokud ještě někdy něco napíšu, postačí, když to někoho potěší...:-(


Gora
19. 12. 2022
Dát tip

Do zítřejšího večera je čas...


Delfín
18. 12. 2022
Dát tip

Tak nevím...Zatím jsem bez nápadu...:-(


Cože, ženské dostanou víc než chlapi? To se nám ten feminismus nějak vymkl z kloubní jamky, n'est-ce pas? Vy lidé ale poslední dobou vyvádíte věci, jen co je pravda, mňau...


Delfín
09. 12. 2022
Dát tip

Beru na vědomí, Goro! Ale vidíš, jak jsem ti tu hned rozproudil komunikaci. Silené je ve svém živlu!;-)


Delfín
09. 12. 2022
Dát tip

Silene, díky za dlouhý popis. Je vidět, že se vyznáš. 

Ano, mladí to využívají, já přes syna objednával z ALZY mobil. A přes druhého jiné věci. I mám někde papíry k internetovému bankovnictví ČS. Jenom co to změnili na George. Nechal jsem si to na PC, ale v mobilu to zrušil. Kdysi byla jednoduchá aplikace, jak platit z mobilu, teď musíš z toho přeskakovat na mejlík pro vygenerované heslo, platné asi 5 minut, jinak musíš bše opakovat. To je moc těžkopádné...

 


Lami
08. 12. 2022
Dát tip

Strašně mě baví to tady číst.Nepřipíše ještě někdo něco?Byl bych opravdu moc vděčný.Děkuji.


Gora
07. 12. 2022
Dát tip

Delfíne, jsem jen zprostředkovatelka výher, tzn. že pokud to byly například zápisníky s pery, zabalila jsem a odeslala výhercům. S poukazy je to pro mě jednoduché, jsem za ně ráda už proto, že balení všeho, co se nedá vložit do dárkové tašky, je pro mě děs...


Silene
07. 12. 2022
Dát tip

Delfíne, neznám rozhodně kompletní nabídku všech komerčních bank, ale v seriózním eshopu je platba kartou přes šifrovanou platební bránu, což jsou opět nadřazené vnější platformy. Kartu bylo lze např. zablokovat pro internetové platby, následně ji vždy jednorázově odblokovat; nebo můžeš mít zřízenu další pobočnou, tzv. virtuální platební kartu, kam přeliješ jen určitý obnos a z této realizuješ úhrady na internetu. Lze využít i bezhotovostní platební převody a okamžité bezhotovostní transfery u jednotlivých bank, eshop to má většinou v přednastavené nabídce. (martinus určitě)

Jasně, chce to mít internetové bankovnictví.

V chytrých telefonech potom máš možnost instalace aplikací, to vše jede i přes biometrické potvrzování (otisk prstu apod.), takže zabezpečení máš.

Nebo poprosit potomstvo, ať ti nákup uhradí ze svého účtu s tím, že se vyrovnáte atp. Jasně, platba při dodání v hotovosti je též možností, jen finančně nevýhodnou. Dneska už je leckde i možnost dodávky třeba do Alzabozu, což je na vyťukané PIN na displeji výdejního zařízení, to znáš, když používáš bankomat; nebo do Z-boxu, kde je vyzvednutí podmíněno spárováním s appkou v telefonu (telefon s boxem komunikuje). Ale jak říkám, třeba máš někoho, kdo ti s vyzvednutím pomůže, pokud zvolíš Zásilkovnu, nebo i u Zásilkovny je možnost do Alzaboxu, je-li nějaký v okolí apod. Proč mluvím o Zásilkovně: často bývá jedním z nejlevnějších doručení, ovšem leckterý eshop má dopravu např. nad tisíc korun zdarma. 

Jo, tu by ti asi s nákupy přes net nejlépe poradil Aru. 

(neposíláš avíza, návod případně na mé stránce)


Delfín
07. 12. 2022
Dát tip

Díky za vysvětlení, Silene! Já nikdy nic nevyhrál a tak jsem neměl ani příležitost to zkoumat, ani jsem si nic  neobjednával, protože mám platbu kartou přes internet zablokovanou, aby mi při ztrátě někdo nevytuneloval účet. (Né, že bych tam měl nějaké šílené obnosy, jsem penzista. Ale i tak!) Zatím jsem všechno platil z bankomatu oproti vytištěnému potvrzení platby. 

Jednou jsem si, pár let zpět, koupil z "Rychlých dárků" ajurvédské brýle a byl to porod s nimi vyřídit právě kvůli té blokaci platby. Platilo se předem a přes internet. Ale naštěstí jsem se dovolal, vyrazil jsem z nich mejlíka a poslal ofocený lístek z bankomatu. A ještě si znovu ověřil, že to mají i na účtě a za tři dny mohu čekat zboží. Byla tam šikovná a vstřícná holka! Jen ta pošta byla nehorázně drahá a teď to ještě zvedli! Já dal za brýle 129 Kč a poštovně bylo 79 Kč! Za obálku s bublinovým sáčkem...

Takže nemám s tímto zkušenosti a předtím byly poukázky na knihy nebo rovnou ty věcné ceny, pro holky z oblasti kosmetiky. A tak jsem předpokládal, že bude nějaké spojení, tam nahlásím kód, co chci a adresu, příp.mobil a mejlík. Nebo to půjde přes Goru.;-)

 

 


Delfín
07. 12. 2022
Dát tip

Goro, já s tím taky nemám zkušenosti, proto se ptám, když jsi u zdroje...;-)


Silene
07. 12. 2022
Dát tip

Delfíne, pokud svou otázku míníš vážně, potom si na martinus.cz naplníš košík zbožím, vybereš způsob a místo doručení, potvrdíš fakturační adresu, zvolíš typ platby, klikneš na aktivní link Využít dárkovou poukázku nebo slevu, následně zadáš slevový kód nebo číslo poukázky, klikneš na Ověřit, nu a on ti systém ráčí ponížit o příslušnou částku tvou celkovou útratu/platbu, přičemž z daňového dokladu bude uplatnění poukázky patrné. Tak to přece funguje všude.


Aru
06. 12. 2022
Dát tip

všichni pro radost a muži pro krásné třetí místo :D


blacksabbath
06. 12. 2022
Dát tip Gora, Alegna

NO... a je to tady zase....zase se řeší podmínka sponzora...pro dobrotu na žebrotu.....nebo tak nějak... Eben32 má stopro pravdu....myslím , že toto kolo bude poslední...tak si to pojďme užít cena necena:-)))))


Eben32
06. 12. 2022
Dát tip blacksabbath, Gora

Proč tydy řešíte pořád výhru? Snad každý tu sládá pouze pro radost.


Gora
06. 12. 2022
Dát tip

Delfíne, nejspíš by se dalo s tím internetovým obchodem nějak domluvit, ale přesně to nevím, zatím jsem poukaz nikde nepotřebovala využít:-), nesoutěžím.


Delfín
06. 12. 2022
Dát tip

Ad GORA: Mám ještě takový technický dotaz, i když mi vnitřní hlas říká: "To neřeš! Tebe se to sotva bude týkat..."       Ale třeba odpověď ocení p.t. výherce!;-)

Když je ten poukaz do internetového obchodu, předpokládám, že vítězové dostanou na mejlík vedle částky i nějaký číselný a písmenný kód, který vepíší do objednávky a ten bude mít Jak bude řešeno, když třeba získají poukaz na 1 000 Kč a budou chtít třeba objednat něco, co bude stát víc? (Při dnešních cenách nic neobvyklého a mohou si objednat třeba trilogii nebo nějaké odborné věci. My třeba už před lety kupovali nějakou Oxfordskou encyklopedii, postupně vyšlo asi pět dílů, kus za 500 Kč.) 


64T.B.S.
05. 12. 2022
Dát tip Gora

Ahoj,

těším se na soutěž. pa

 


Philogyny
05. 12. 2022
Dát tip Ellisee, Alegna

Já bych dala peněžní odměnu od čtvrtého místa. Je jedno, komu. Předejde se tak spekulacím s hlasy.  :)


Aru
05. 12. 2022
Dát tip

rovnost pohlaví v moderní době - muži vydávající se ženy a ti co se nechali předělat na ženy. o světě bez mužů byl natočen např. film Sexmise od sousedů Poláků, tam byl ale dobrý konec :D


Silene
05. 12. 2022
Dát tip

Aru! Konečně nějaké praktické, osvědčené řešení. Sraz u Škvoreckého. 


Aru
05. 12. 2022
Dát tip

co když se zde muž bude vydávat za ženu, vyhraje soutěž a poukázku si nechá poslat na jméno matky, nebo manželky? :D


Silene
05. 12. 2022
Dát tip

Aru, a já bych to doplnila o nějaký výbor ženské překladové poezie či jiný skvost. Od samého počátku nešťastně nastaveno, v zásadě se jedná o lustraci. 


Aru
05. 12. 2022
Dát tip

dělení na pohlaví je vskutku fascinující, příště by se třeba mužům vstup do literárních soutěží mohl zakázat :D


Silene
04. 12. 2022
Dát tip Aru, cvrcka

Aru, rovněž zohlednění inflace tu bude ve hře, v prvním sponzorovaném kole činila poukázka pro muže dvě stě Kč, tuším. Doufám, že pohlaví se dokládá řádným osvědčením praktického lékaře a rovněž doložkou z matričního úřadu, neboť té poezii přece nutno dle něčeho odměřit. 


Gora
04. 12. 2022
Dát tip

Delfíne, díky za dotaz, cituji ze slov sponzora ohledně poukázek: Jsou platné až do konce roku 2023 na veškeré zboží v internetovém knihkupectví Martinus, tj. nejen na knihy.


Aru
04. 12. 2022
Dát tip

ano, přátelé, feminismus zde zcela vítězí, muž vítěz dostane blíže nespecifikovanou poukázku jen do výše 1000 kč., žena, básnířka, vítězka ve výši 2500, ale to nejsou diskriminační metody, ne, ne, to je přátelé pozitivní diskriminace a ta je, jak známo povolena :D

pravda Abakus, muž Ukrajinec by měl mít výjimku a možnost získat i poukázku v hodnotě nejvyšší :))


Abakus
04. 12. 2022
Dát tip Aru

Mne sa páči, ak to vyhrá muž - dostane 1000, čo je o niečo menej, než by dostala víťazka. Čo ak to vyhrá nejaký súdruh zo Slovenska? /z ultra starého vtipu v čase, keď  sa  stavalo metro v Prahe/. Prípadne z Ukrajiny. 


Delfín
04. 12. 2022
Dát tip Aru

Děkuji za avízo! Je úsměvné, že sponzor(ka?) víc preferuje básnířky a předpokládá, že muž nemá šanci... 

I když to, s čím jeden uspěl minule, bylo fakt tristní! 

Jen pro zajímavost: Co je to za elektronické poukazy, když už ani není specifikováno, že by byly na nákup knih?! :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru