Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O hodném Zvonácovi a zlém Zvonasovi

12. 12. 2022
10
4
252
Autor
Danny

Milé děti, v malé vesnici uprostřed Široširého Kraje žili v nitru opuštěného kostela hodný Zvonáca a zlý Zvonas. Jejich úkolem bylo každý den ráno zvonit na zvon, který se v kostele nacházel. Každý den vstávali, když zakokrhal kohout a buď se jako první dostal ke zvonu hodný Zvonáca - a poté, co na něj zazvonil, měli všichni lidé v Široširém Kraji dobrý den, všechno jim krásně navazovalo a šlo od ruky, nebo se jako první dostal ke zvonu zlý Zvonas - a poté, co na něj zazvonil, měli všichni lidé v Široširém Kraji špatný den, nic se jim nevedlo a měli smůlu.
Jednou se však stalo, že ke zvonu dorazili Zvonáca a Zvonas současně: začali se hádat, kdo z nich má větší právo na zvon zazvonit a potom se začali prát. Jak se prali, začali se postupně podobat jeden druhému: až spolu splynuli a stál tu neutrální Zvonimír.
Od té doby zvoní na zvon neutrální Zvonimír a lidé v Široširém Kraji mají den takový, jaký si ho sami udělají a nemohou se na něj nikomu vymlouvat. Dobrou noc, děti.


4 názory

To je hezké.


Štírka
12. 12. 2022
Dát tip Nami 99

Já si ale nepamatuju kdo je zlej a kdo hodnej, tak jsem si je překřtila na Zvonsmát a Zvonřvát...


Nami 99
12. 12. 2022
Dát tip

Zvonili každý den kromě středy, to je vždycky vystřídal rozjařený Bimbas.


Gora
12. 12. 2022
Dát tip

Danny, pro dospělé fajn pohádka, pro děti ne moc dobrý příklad chování:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru