Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o excelovské tabulce a šesti sopkách

18. 12. 2022
0
3
166

Žil jednou jeden mladý král, který byl velmi moudrý a chytřejší než všichni ostatní v jeho království. Měl rád pořádek a rád systematicky analyzoval informace, které se mu podařilo shromáždit. 

Jednou se rozhodl zjistit, co se v království děje, a tak vytvořil velkou excelovskou tabulku se všemi údaji o obyvatelích, zemědělství, průmyslu a dalších oblastech. Každý den do tabulky zadával nové údaje a pečlivě je sčítal, aby mohl sledovat vývoj jednotlivých oblastí.

Začalo se mu ale zdát, že něco není v pořádku. V tabulce se objevovaly nesrovnalosti, které si nedokázal vysvětlit. A tak se rozhodl, že se vydá do svého království a zjistí, co se tam děje.

Vyrazil tedy na cestu a po několika dnech přišel k šesti sopkám, které se tyčily nad královstvím. U jedné z nich potkal starého muže, který mu řekl, že ony sopky jsou ve skutečnosti zlými démony, kteří poškozují zemědělství a průmysl v království. Král byl překvapený a rozhodl se, že se pokusí démony porazit.

S pomocí své excelovské tabulky zjistil, co démoni nejvíce nenávidí, a poté z těchto materiálů vyrobil velké množství zbraní. Když démoni uviděli, že král přichází s tak nepříjemně paremetrizovanou výzbrojí, rozhodli se, že raději odejdou a už nikdy se nevrátí.

A tak král tedy porazil démony a jeho království se opět stalo krásným a prosperujícím místem. 


3 názory

Abakus
18. 12. 2022
Dát tip Gora

Utgard - kreatívna práca s excelovskými tabuľkami???


Abakus
18. 12. 2022
Dát tip

bŕŕŕ´- mne úplne stačilo sčítanie obyvateľstva a kádrové posudky.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru