Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD - Štedrovečerní zázrak

25. 12. 2022
3
4
147

Bylo pár dní před Vánocemi a paní Nováková už byla zoufalá. Její manžel se před několika měsíci nečekaně zranil a byl od té doby v nemocnici. Paní Nováková se snažila, co mohla, ale starat se o domácnost a tři malé děti bylo nesmírně náročné. Navíc jí manželova nemoc připravila o všechny peníze, takže nemohla pořídit ani vánoční stromeček, ani dárky pro děti.

Paní Nováková se cítila opravdu smutná a zklamaná. Připadalo jí, že Vánoce budou letos velmi smutné a že se životní situace rodiny nikdy nezlepší.

Ale pak se stalo něco úžasného. Paní Nováková dostala dopis od neznámého člověka, který jí nabídl pomoc s vánočními přípravami. Když paní Nováková otevřela dopis, uvnitř našla peníze a kupon na zdarma zapůjčení vánočního stromečku.

Paní Nováková se rozplakala štěstím. Konečně měla možnost uspořádat důstojnou oslavu Vánoc, aby děti byly šťastné. Okamžitě se vydala do obchodu s vánočními dekoracemi a koupila vše, co potřebovala.

Když se vrátila domů a postavila vánoční stromeček v obývacím pokoji, cítila se šťastná a plná naděje. Stromeček voněl nezaměnitelnou vůní jedlových šišek a byl zářivě ozdobený barevnými světýlky a ozdobami. Děti se na něj zahleděly s úžasem a jejich oči zářily jako hvězdy.

Paní Nováková zjistila, že manželova oblíbená kniha měla pravdu: když máte v obývacím pokoji vánoční stromeček, nikdy se nic nezdá příliš špatné, těžké nebo smutné.


4 názory

K3
26. 12. 2022
Dát tip

Paní Nováková se ta příliš zbytečně opakuje.


Byl to asi někdo z okolí rodiny .... pomáhat se má - nejen o vánocích... Vánoce bez stromečku?..."Děti se na něj zahleděly s úžasem a jejich oči zářily jako hvězdy."


Safián
25. 12. 2022
Dát tip

Připomíná mi to kýčovité příběhy z prvorepublikových dělnických kalendářů. V některých byla naopak dobrá poezie, dokonce od známých zahraničních básníků. I když překlady byly ve stylu de mode.


Gora
25. 12. 2022
Dát tip

Dobrodinec pomohl... sice tam není, jak se o rodině dozvěděl a kdo to byl, ale dejme tomu...

Přehodila bych slovosled: na zdarma zapůjčení vánočního stromečku.

na zapůjčení vánočního stromečku zdarma.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru