Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vládne pohoda

04. 01. 2023
5
3
309
Autor
e.eucrow

Vojak stojí na stráži pred sochou iného vojaka. Na ulicu sa znáša večer. Z niektorého domu spadne škridla a hlasno sa roztriešti o chodník. V rýchlom slede nasleduje niekoľko výjavov: Meč sekajúci do chleba, diváci usadení v sále kultúrneho domu pred prázdnym javiskom, muž poťažkávajúci starodávnu kopiju.

Po lúke utekajú tri deti. Na chrbtoch majú nakreslené terče. Snažia sa dostať do vzdialenej chaty, v ktorej sa svieti. Prechádzajú cez miesta, kde ešte nedávno snežilo, teraz sa tam však rozlieha suchá tráva.

Rozpadávajúci sa hrad, vysoké záhony sena, po stene paneláku akási ruka kreslí kriedou podivný piktogram. Ľudia sa pri ňom zastavujú a hlasno sa dohadujú o jeho význame. Dvaja chlapci si kopú prilbu s chocholom, akoby to bola lopta. Z hôr sa ozýva praskanie biča. Vládne smiech, lesk a pohoda.


3 názory

e.eucrow
09. 01. 2023
Dát tip Gora

vdaka za komentare, som rad, ze sa pacilo :)


Gora
04. 01. 2023
Dát tip

Méně složité pro vytvoření představ čtenáře než tvé obvyklé psaní. Obrázky jsou aktuální a trochu mi připomínají Movsara, reportéra "ulice"...

Styl máš vytříbený, zdá se, že ani slovo nepadne vedle. Snad nejvíc oceňuji první a poslední větu, první pro přesah, poslední pro náladu.


Philogyny
04. 01. 2023
Dát tip Alegna

Když se přihlásím na noťas, nemůžu tu psát. Takže přes mob. Já tyhle útržky miluju. Jsou podobné kolážím mého zamilovaného malíře. Dubové listy urvané větrem s žilkováním smrti nad kresbou života...to tajemství mezi tím vším...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru