Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O cestě ke spáse

09. 01. 2023
0
2
206

Co kdybych ti řek, že existuje místo, kde můžeme konečně překonat všechny rozpory, ideální místo, který pro nás vytvořil Bůh, kde se můžeme konečně vcítit do druhejch a že znám cestu? Co kdybych ti řek, že nemusíš nic jinýho, než projít tranzicí, aby ses tam dostal? Co kdybych ti řek, že v tom, abys dokázal pochopit ostatní, ti brání jenom tvoje tělo, ale že se to dá změnit? Co kdybych ti řek, že existuje možnost, pro nás pro všechny, možnost projít změnou pohlavních znaků a prožít pocity ostatních, konečně překonat co nás rozděluje, že máme možnost nás zachránit, co bys mi na to odpověděla?


2 názory

Safián
09. 01. 2023
Dát tip

Změna pohlaví už proběhla a Ovidius nám o ní podal zprávu. Jeho hrdina, vyzvaný bohy, svým svědectvím vyvolal hněv a byl oslepen. Ale, jak už to, dokonce i u bohů, chodí,  ani Nejvyšší mu nemohl vrátit zrak, a tak mu dal alespoň věšteckou schopnost. Kolik slepých věštců dnes vidíme kolem sebe? Podobenství (o slepcích), nepodobenství. I těch dobroserů, kteří se umí vcítit do druhých, je hafo. Výsledkem je spíše zkáza, než dobro.

 


Alenakar
09. 01. 2023
Dát tip Aru

"Všechny rozpory" nelze překonat. Rozpory a konflikty hýbou světem. Bez nich by byl svět nehybný a mrtvý. A pokud bychom se snad chtěli mi sami změnit k lepšímu, pak s tím můžeme začít ihned, tady a teď. Nepotřebujeme na to žádné speciální "svaté" místo. Něco takového zpravidla nabízí nějaká sekta.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru