Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Architekt mysli

10. 01. 2023
2
2
198
Autor
Michal23

Zase mě hypnotizuje myšlenka, že bych se vám pokusil něco předat. Máte někdy pocit, že lidé kolem vás, jsou volně řečeno nasraní? Nebo veselí? Nebo smutní? Ano, mluvím o čitelnosti emocí.

Aby člověk mohl emoci zpozorovat, musí nejprve sám sebe uklidnit. Použít mysl jako zrcadlo, do kterého se promítne vjem druhého člověka nebo lidí.

Vzhledem k tomu, že mozek je uzpůsoben reagovat na jednotlivé situace různě, může také různý člověk chápat informaci jinak, než druhý. V informaci je obsažen shluk emocí a doprovodných pocitů a hlavně kód.

Jestliže kód nevstřebáme, nemusíme pochopit podstatu celé myšlenky, emoce jsou pak jen doprovodný jev, který vymizí. Pokud kód přijmeme, otervře nám obraz nitra druhého, jinak řečeno, ukáže nám, za jakých podmínek byl stvořen. Toto pak můžeme přečíst jako nitro druhé osoby, jeho vnitřní naladěnost a barvitost.

Pokud se tedy oprostíme od produktů těla a světa, které obtěžkávají naši mysl, můžeme říci, že naše vnímání je tak jasné, že nemůžeme přehlédnout jedinou chybičku, na vnitřním nebo vnějším světě a s jako takovýma s nimi můžeme dále zacházet. O tom však až někdy jindy.

 

Pěkný den.


2 názory

8hanka
10. 01. 2023
Dát tip Michal23

zaujímavá téma, dalo by sa veľa o nej...

odkedy mám viac času na seba, eliminujem stres ako sa len dá, viac vnímam okolie...sú dni, kedy je vnímanie obzvlášť silné, kedy ma až vydesí, keď  niekoho stretnem a cítim, že ten človek je týraný...niekedy sú to deti, inokedy žena...na mnohých je to vidieť aj z držania tela, z pohľadu, oči veľa hovoria, je to veľmi smutné...desí ma aj protipóĺ - agresori, ich pohľad je strašný, snažím sa nepozerať im do očí a vzdialiť sa z dosahu ich negatívnych vibrácií...mám kamarátku, ktorá zo mňa roky doslova vysávala energiu, prišla vtedy, keď mala nejaký vážny problém a akoby to naložila na mňa, po jej odchode som bola slabá a musela som si ľahnúť...našťastie, už tomu odolávam a môžeme sa baviť o hocičom, nič na mňa "neprejde"...


seba ukľudniť ... to je nielen záhada, ale aj ťažká práca a dokonca tiež zábava ... aj tebe pekný deň***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru