Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

chtěl bych to vrátit zpátky

Výběr: Gora
14. 01. 2023
30
26
756
Autor
Danny

Celou dobu si stejně myslím, že by nejlepší partnerkou pro mě byla Marie. Jenže jsem to podělal. "Kdybys mě byl bránil v té mailové konferenci," napsala tehdy, "jenže ty, pan Opatrný, jsi nenapsal nic, i když jsi měl stejný názor jako já. Jsi oportunista." Den nato se dala dohromady s Alanem, i když se nám rodila možnost vztahu.

Celé se to stalo v roce 2006. Je to už dávno, ale já jsem toho nikdy nepřestal litovat. Potácel jsem se od jednoho polovztahu k druhému, od jednoho fiaska k druhému fiasku - a v každé ženě jsem viděl Marii, respektive neviděl a proto to nemělo cenu. Zkusil jsem i psychoterapii, ovšem všichni psychologové mi řekli ono otřepané že čas se nedá vrátit zpátky a já mám jít dál. V roce 2023 se stále trápit něčím, co se stalo, respektive nestalo, v roce 2006 může znít jako šílená obsese, ale já jsem nemohl jinak.

Začal jsem se modlit. Pořádná, procítěná, velmi vážná modlitba: "Bože, vždyť víš, že bychom s Marií tvořili dokonalý pár. Že to tak bylo souzeno. Respektive mělo být souzeno. Tohle je špatná časová linie, víš to stejně dobře jako já, možná i líp, protože jsi vševědoucí..."

Najednou jsem se začal cítit strašlivě unavený a plácnul jsem sebou do postele.

* * *

Vzbudil mě napůl známý, napůl neznámý zvuk. Vždyť to je budící tón mého starého, tlačítkového mobilu! Který jsem vyměnil za dotykový v roce 2014! Ano, je to ten starý mobil. Rozhlížím se po bytě... stará televize, kuchyňská linka ještě před rekonstrukcí, bytové jádro taktéž: dívám se na datum a čas na starém mobilu: je rok 2006! Ten osudný den, kdy jsem neposlal mail, který jsem poslat měl! Tak honem, napravím to.

Sedám k počítači (ano, je to ten starý z roku 2006), zapínám ho: zadejte jméno a heslo.

Jenže... jaké heslo jsem, krucipísek, používal v roce 2006? A jaké jsem měl heslo k mailu? Aha?

Dívám se na obrazovku, která mi ale neposkytuje žádnou nápovědu ani odpověď.


26 názorů

Zeanddrich E.
před 5 měsíci
Dát tip

Tohle mne tedy oslovilo asi nadprůměrně (mimo jiné - 1) proto, že mám teď na obzoru jednu kouzelnou Marušku :) ); a za 2) - se ztrátami hesel (PIN kódů, apod.) jsem se potýkal už opakovaně... :)


Naja
před 6 měsíci
Dát tip Benetka, Zajíc Březňák, Poeteroristka

Taky bych potrebovala najit zapomenute heslo, do sveho vlastniho zivota ...

Jenze cas nevratis a tak jen tecu dal a dal.


Diana
před 7 měsíci
Dát tip

Velice mne to zaujalo. Působivé, nápadité.


Jinys
před 7 měsíci
Dát tip

Vtipné.
Jo, velké věci bohužel padají na pitomostech. 


geminy
před 11 měsíci
Dát tip

Tip. A umím si to představit jako film.


Označil bych dílo spíše za prozaickou miniaturu než za povídku.

Nápad dobrý, ale připadá mi to jen takové lehce nahozené, prostě jen jako narychlo zaznamenaná inspirace, se kterou by šlo ještě pracovat. Jsem ale asi jediný, komu to připadá nedotažené.

Budu nad tím ještě dumat.

Možná jsem ovlivněn tím, že od roku 2006 jsem měl na počítači vždy stejné heslo (s napovědou ovšem), na e-mailu mám taky pořád stejná hesla.


K3
14. 02. 2023
Dát tip

Má to v sobě víc než jen ten jednoduchý obsah. Nevím ale jak to nazvat, nemyslím ani atmosféru, ani náladu. Jo, má to ducha - Ducha? který tomu dává ráz.


Danny
06. 02. 2023
Dát tip Gora

Goro, jasně, nominuj


Gora
06. 02. 2023
Dát tip

Danny, mohli bychom nominovat do PM?


atkij
16. 01. 2023
Dát tip Gora

Co má se stát...ale nesmí se stát příliš dlouho...a nejít naproti. A teď je teď a vpřed hleď:)


Štírka
15. 01. 2023
Dát tip

Možná je zajímavé i to, že více a naplno věříme tomu, co jsme vlastně nikdy neměli, než tomu co máme čím můžeme mít... Asi by v tom mohl být zakopaný pes?


Gora
15. 01. 2023
Dát tip APodezDívka, K3, geminy, Zeanddrich E.

Po několikáté se vracím, je to z poslední doby /za mne/ tvé nejvtipnější a nejzajímavější dílko. Co vše bychom rádi vrátili, jen najít "zapomenuté heslo"...


Alegna
14. 01. 2023
Dát tip Zeanddrich E.

Dobrý motiv, dobře napsané, vcítila jsem se i pobavila :)


8hanka
14. 01. 2023
Dát tip Gora, Benetka, Alegna, Danny, Zeanddrich E.

zaujímavo napísané...návrat späť nemusí byť taký, ako by sme si priali...

kamarátov príbeh  - pracoval vo firme, mal kolegyňu, s ktorou si až neskutočne rozumeli, rovnaký pohľad na svet, hudbu, prácu, vzťahy,  preňho ideálna partnerka až na jeden podstatný problém, mala vážny vzťah, žila s priateľom v spoločnom byte...on z firmy odišiel, občas si napísali, až...po nejakom roku sa ona  s priateľom rozišla a začala sa stretávať s mojim kamarátom, bol šťastný, zamilovaný, spoločná dovolenka, všetko vyzeralo nádejne až...možno bola hlavnou príčinou veľká vzdialenosť,  zaneprázdnenosť v práci, ktovie...vo vzťahu sa vyskytli trhliny a ona iniciovala rozchod...nechápal, tak si rozumeli...prešlo pár rokov, stretol zopár dievčat, tá posledná sa vôbec nejavila ako tá pravá, no z priateľstva sa stala láska a sú šťastní, verím, že navždy...


Co si napíši, to vím. Dnes už mám notes, jinak bych byla v ....


Benetka
14. 01. 2023
Dát tip Alegna, Zeanddrich E.

Páč trpím sklenkorózou tak si všechna hesla píšu. A když jsem nucen ho nedejPane změnit tak přepisuju. Takže bych mohl pokračovat tam kde jsi Ty skončil. Ovšem nevím jestli by to bylo co platné. Věřím že to co se má stát se i stane...


APodezDívka
14. 01. 2023
Dát tip Benetka

NIC nejde vrátit zpátky.


Aru
14. 01. 2023
Dát tip Benetka, Alegna, geminy

:D

geniální jak jsi to zakončil zacyklením, jako potrvzení toho co se odehrálo, skvělý, takhle to bylo postavený i v serialu Ruská panenka, jestli znáš ;)

v podstatě i kdyby ta možnost nakrásně byla, samu změnu bychom nepoznali, neboť ta změna by změnila vše v časové ose a tím bychom si tu změnu prožili, jako už přepsanou změnu, ještě před tím, než bychom ji změnili, což si defakto taky napsal :)


srozumeni
14. 01. 2023
Dát tip

Pěkné...***


Diana
14. 01. 2023
Dát tip Alegna, Zeanddrich E.

Dobře napsáno. kdo by to neznal? *


Kočkodan
14. 01. 2023
Dát tip

Teď to chce jediné – vyhrát souboj s pamětí.


blacksabbath
14. 01. 2023
Dát tip Zeanddrich E.

krucipísek....ta hesla.....


stromeček
14. 01. 2023
Dát tip Zeanddrich E.

Dannny

Jo promáchnout a ještě propadnout sebemrskačství. to bohužel nezachrání ani druhá šance v rovině snů.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru