Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Autorské čtení Lenka Nehybová Včelí války

23. 01. 2023
15
12
749
Autor
Lnice

Srdečně zvu do Café Práh v Brně. 

Autorské čtení ze sbírky Včelí války, Lenka Nehybová | Facebook 

 

Jako hosté vystoupí:

Vlado Šimek - vydal tri knižky Spam a iné,  Modlitba za Felvidék a Manželská poézia. Všetky tri vyšli v Nakladatelství  Petr Štengl. Tú poslednú napísal spoločne s manželkou Ivonou Pekárkovou.  

Ivona Pekárková - Spolu s manželom Vladom Šimekom napísala básnickú zbierku Manželská poézia, ktorú vydalo Nakladatelství Petr Štengl v roku 2018. V OZ Brak jej v roku 2019 vyšla zbierka básní Lepšia verzia seba a v roku 2022 knižka Možnosti neúspechu.

Lucie Kubalíková - vystudovala fyzickou geografii, což se stalo osudným jak jí, tak její básnické tvorbě. V roce 2021 jí v nakladatelství Dauphin vyšla básnická prvotina A spánek je ztráta času. V současnosti žije v Brně a pracuje na Akademii věd ČR, kde se věnuje zejména geomorfologii a ochraně neživé přírody.

Zdeňka Pospíšilová - debutovala sbírkou Luz adentro (Literární salon, 2021). Uspěla v několika literárních soutěžích: Hořovice Václava Hraběte (2012), Literární Haná (2012), Literární soutěž Františka Halase (2016), Seifertovy Kralupy (2019). Její básně se objevily v Nedělní chvilce poezie a v Jedné básni. Je členkou divadla hudby a poezie Agadir.

Olga Žůrková - pochází z Přerova, v Brně žije již přes 20 let, od doby studia na VUT. Hudbě se věnuje od dětství, kdy hrála na klavír a později začala hrát i na kytaru. Její velkou lásku je příroda, procházky po lesích, houbaření a zahrádkaření.

 

 


12 názorů

Luzz
04. 02. 2023
Dát tip Lnice

moc fajn akce.

a ty davy, co si nás přišly poslechnout!


Silene
04. 02. 2023
Dát tip Lnice

Lentikular, ano, ano, o něj mi v mé reminescenci šlo. 

Hovořil-li pán v šusťákovce o dvou autorkách z písmáku, jedné z Moravy a druhé z Čech, vím, o koho se jednalo. Doslova živoucí legenda. 


Lnice
04. 02. 2023
Dát tip

Ale kráječ na vajíčka byl přece na přebalu sbírky!? Všechno to do sebe zapadá. Jen jednoho člověka jsem nerozkličovala, pána v šusťákové soupravě...záhadný muž,  pravděpodobně ten úplně ale úplně nejdůležitější, jehož identitu nikdy nezjistíme. Že by skutečný papouch. Nebo Jan Otčenášek? A co Jan Tleskač? Díky!


Silene
04. 02. 2023
Dát tip Lnice

Tak to je dobrá zpráva. Důležitější než papouch... může být leda kráječ na vajíčka. 


Aššurballit
04. 02. 2023
Dát tip Lnice

majaks sa asi nedostavil. kazdopadne bolo to fajn. dosla aj ta co je historicky dolezitejsia ako zbora. vsetci sme boli historicky dolezitejsi ako zbora. niektori viac ako lyryk dokonca sa tam nasiel clovek ktory bol dolezitejsi ako papouch


Silene
03. 02. 2023
Dát tip Lnice

Příjemný večer.


Lnice
30. 01. 2023
Dát tip

Děkuji všem a těším se na setkání v pátek nebo někdy příště! Lenka 


atkij
24. 01. 2023
Dát tip Lnice

Parádní plakát. A hvězdná sestava! O to víc mě mrzí, že nemůžu dorazit...ale už jsem se slíbila jinde. Ach jo...

Přeji, ať se akce vydaří a poezie povstane z popela.


Trošku z ruky. Jinak bych ráda.


Danny
23. 01. 2023
Dát tip Lnice

možná přijdu


Silene
23. 01. 2023
Dát tip Lnice

(Zatraceně, doufám, že se Majaks konečně dostaví.) 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru