Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ať žije tzv. organizace práce

08. 06. 2002
2
0
1819
Autor
clovrdka

člověk nestačí zírat, jakým způsobem si někteří asistenti na VŠ dokáží organizovat své konzultační hodiny...

Občas si na téhle škole připadám jako v Kocourkově. Nejenom, že nám nutí předměty, které mají do technického zaměření hodně daleko, ale zaráží mě i fakt, jakým způsobem si jeden nejmenovaný skoro doktorand organizuje své konzultační hodiny.

 

Už od prvního cvičení mi připadal jako "pan někdo", namyšlený a kapánek s nosem nahoru, že by ho ani slunečník nezachránil od pořádného deště do nosu. A navíc ten jeho přezíravý a nafoukaný výraz mě pokaždé dokáže pořádně naštvat. On je ten nejchytřejší, on ví vše nejlépe.

 

Jednou opraví rys tak, jak se mu zlíbí a jak má zrovna náladu. Pak k němu člověk přijde s opravou a on seřve ho za to, co mu před tím sám poradil. Jednou to má být tak a podruhé onak. Člověk u něj nikdy neví a záleží, jakou nohou "pán" zrovna vstane z postele.

 

Zatímco ostatní skupiny, které - naštěstí pro ně - mají někoho jiného, získají zápočet skoro zadarmo, u nás je tomu přesně naopak. Každého prudí (a mě obzvlášť), pokaždé si vymyslí něco nového.

 

Pokud má člověk zájem dostal zápočet a mohl na zkoušku, musí odevzdat montážní jednotku, kterou bude po správném dvouhodinovém napsání testu obhajovat u zkoušky. Abych to uvedla na správnou míru - bude obhajovat škrtance propiskou, které měl původně na výkresech špatně. Dost nelogické, ale budiž.

 

A teď se konečně dostáváme k organizaci jeho konzultací. Na zkouškové období letního semestru je má vypsané poněkud zajímavě. Během prvních dvou týdnů v červnu má tři konzultace týdně od 10 do 11. Pak tu zbytek června není, poté má pár kozultací v prvním týdnu v červenci a pár v září v čase jako na začátku června. Zádrhel je však v tom, že při jeho prudění při kontrole montážních jednotek je skoro nemožné se dostat vůbec na řadu. Je sice pravda, že konzultace začínají až v deset (krásný čas, že?), nýbrž lidé tam chodí stát frontu již na šestou ráno. Člověk aby málem v té škole ještě přespával...

 

Chudák se pak diví, že lidí je na konzultacích stále mnoho. Každého opravuje v  lepším případě tak 15 minut, přičemž vám to tak sedmkrát, osmkrát vrátí k opravení.  A když se vás tam sejde na jednu konzultaci přes třicet, je jasné, že za tu jednu hodinu na konzultaci všechny nezvládne. Sice občas konzultuje déle - asi dvě a půl hodiny s hodinovou pauzou na oběd, ale i tak vás dokáže tak otrávit, že si snad stokrát řeknete, že to snad ani nemá smysl.

 

Je s podivem, jak si někteří dokáží svůj pracovní čas zorganizovat. Doufám, že jednou se setká s podobným, přehlíživým a někdy ponižujícím jednáním, aby si konečně uvědomil, jak vůbec tráví svou pracovní dobu. Pokud mu to ovšem někdy dojde...

 

8. 6. 2002


"Srážka s blbcem" je životní katastrofa. Počítám, že nejlepší (ne-li jediný) způsob, jak všechny životní katastrofy přežít, je dělat si z nich legraci. Aspoň u mně to funguje - ještě žiju... no dobrá, přežívám :-)

Blaznivkaaa
12. 06. 2002
Dát tip
! Nemám ráda učitele, ale Tobě aspoň pro útěchu!*

clovrdik
10. 06. 2002
Dát tip
TIP za člének skorem novinovej :-)) a zařazuju do klubu, anóbrž je to fakt hnus :-)

clovrdka
09. 06. 2002
Dát tip
Norku ...nevím, jestli bych měla...nevím totiž, jak je to na ostatních fakultách a na jiných školách (ale všude vždycky někdo najde, že? záleží dost na tom, jaké má člověk štěstí, o čemž studium na VŠ i je)...je to ČVUT...můj pocit, že p(P)ražáci (s prominutím všech, kteří jsou z Prahy) jsou nesnesitelní, mi tenhle chlap dost dobře potvrdil...netvrdím však, že takoví jsou všichni obyvatelé naší metropole, ale když se s tím člověk setkává dost často, tak na to něco je, že? :-)

clovrdka
09. 06. 2002
Dát tip
Amando a ty jsi kde?

Norek
09. 06. 2002
Dát tip
já teď na VŠ teprva jdu, tak uvidíme

clovrdka
09. 06. 2002
Dát tip
Norku a na jakou?

Norek
09. 06. 2002
Dát tip
na FEL do Plzně

Amanda
09. 06. 2002
Dát tip
Ja jsem na Palackeho v Olomouci fakulta zurnalistiky a taky to neni zadnej med (teda u vybranych MaGoRu :-))) )

Norek
08. 06. 2002
Dát tip
sou to holt blbečci. smim se zeptat jaká je to škola?

Amanda
08. 06. 2002
Dát tip
Na to se da pouzit jen jedna veta: "Nejhorsi je srazka s blbcem" bohuzel na VS jak zas ten rok poznavam celkem casto je tento vyskyt vice nez nevyhnutelny (bez urazky)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru