Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Oběd

09. 02. 2023
17
25
389
Autor
Alenakar

 

 

V kočičí misce

granulí neubylo -

Křidélko z vrabce

 

 

 


25 názorů

Alenakar
16. 02. 2023
Dát tip

Radovane,

měli jsme kdysi kocoura, kterého se báli i psi. Samozřejmě tak od jezevčíka po středního knírače. Na brazilskou filu, kterou měl soused, už si netroufl.


Alenakar
16. 02. 2023
Dát tip

Rhodesie,

naše kočky sice do restaurace nechodí, ale dobře vědí, že není nad moravského vrabce.


Lidi mají zkušenosti většinou s bytovými kastráty. Ale na dědině je to šelma.


Alenakar
13. 02. 2023
Dát tip

Když jsem byla hodně malá, taky jsme měli kočku, co lovila potkany. Dokonce měla nad okem jizvu po potkáním kousnutí. Někteří lidé, kteří znají kočky jen jako bytové mazlíčky, takovým věcem nevěří. Nevěří ani tomu, že některé kočky otevřou dveře tím, že se pověsí na kliku.

Babička dávala koťata jedné známé v dost vzdálené vesnici a já jsem se jako dítě vždycky smála, když byla koťata na druhý den zase zpátky doma.


Náš kocour u babičky lovil potkany (těch se kolikrát bojí i pes). Někdy měl ráno na náspích výstavku, kolik jich za noc dostal. Hezky vedle sebe vyskládané a chodil okolo nich a naparoval se. Vždycky dostal odměnu.


Alenakar
13. 02. 2023
Dát tip blacksabbath

Blackie,

mám tady kdesi podoné haiku i o kanárkovi. Kočky mají sice výborný sluch, ale pro ptačí zpěv asi zrovna nemají pochopení.


Alenakar
13. 02. 2023
Dát tip

Radovane,

mezi kočkami jsou velké rozdíly jak v iteligenci, tak v loveckých schopnostech. Jen málokterá kočka se naučí lovit ryby, ale když v tom některá získá rutinu, je schopná vytahat všechny ryby v zahradním jezírku a to i tak velké jako je sama. Mezi lidmi panuje mýtus, že kocouři neloví, že loví jen kočky. Občas je ale nejlepším lovcem kocour. Měli jsme dva, kteří uměli chytat veverky. Jako na běžícím páse.


Rhodesie
12. 02. 2023
Dát tip

Skvělá mini.

To mi připomíná,  že jsem byl kdysi s kámošem ve vegetariánské restauraci,  vůbec mě to neuspokojilo, tak jsem si chytil vrabce (Šel jsem si naproti dát řízek...).


au....tip


... kočkám jsme moc žrádla nedávali, aby je to vedlo k lovu myší, dělaly to skvěle, ale občas nějakej ten pták taky uvízl v drápech


Alenakar
10. 02. 2023
Dát tip

Phil,

my krmíme nejen sousedovic kočky, ale i všechny ježky v okolí, kteří za sebou trousí černá hovínka.


Alenakar
10. 02. 2023
Dát tip

Čudlo,

díky za hvězdičku.


Alenakar
10. 02. 2023
Dát tip

Kočkodane,

whisky? Taková drahota? Zkus výčepní líh.


Alenakar
10. 02. 2023
Dát tip

Poe,

ještě stručnější bývá "freeform" haiku. Ta ale píšu málo. Myslím, že lidi si zaslouží svých standardních 17 slabik.


Alenakar
10. 02. 2023
Dát tip

dievča,

ano. Bio je bio.


Philogyny
09. 02. 2023
Dát tip

Toto mne štve. Ráno se probudím a v krmítku už číhá sousedovic kočka s obojkem. Kdybych mohla, tak ji vyzmizíkuju...asi tak.  :)


Čudla
09. 02. 2023
Dát tip

/*


Kočkodan
09. 02. 2023
Dát tip

Podleh jsem whisce

fakt moc – málem se blilo

stud nejen krátce


krásný stručný popis něčeho hezky všedního, děkuji



potrebuje zdravú výživu***


Alenakar
09. 02. 2023
Dát tip

Janino,

příroda je příroda. Já jsem našim kočkám nesmírně vděčná za to, že zlikvidovaly na zahradě krtky. Nevím, jak jinde, ale u nás je v posledních letech všude na loukách, zahradách a polích "krtčí kalamita": krtinec vedle krtince. Před dvěma lety jsem utratila za různé "zaručené" prostředky na likvidaci krtů tisíce a - bezvýsledně. Pak se jedna kočka, ani nevíme, která, naučila krtky chytat, objevovali se zakousnutí hned tam, hned onde, protože kočky krtky nežerou. Dnes už je zahrada "čistá" - bez krtků.


Janina6
09. 02. 2023
Dát tip

Jo, tvrdá realita.


Alenakar
09. 02. 2023
Dát tip

Jam, tohle haiku je reálné. Sestra má dvě kočky a když něco chytí, jdou si to sežrat tam, kde jsou zvyklé - k miskám. Z vrabečka zbudou letky a ocas a chomáček prachového peří.


Jamardi
09. 02. 2023
Dát tip

Ach jo, chudák!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru