Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Manifest solipsismu

09. 06. 2002
3
0
1703
Autor
redscorpion

Chodíte ulicemi, hledáte místa co nejvíce pustá lidstvem. Jen tady jste schopni dojít klidu. Jen sami se sebou můžete být doopravdy šťastní.

Ležíte na posteli v tichém nihilismu a pozorujete špinavě bílé nebe pokoje. Hodinu, dvě, tři. Posloucháte pořád dokola a dokola nějakou hudbu. Proniká vám i do nejposlednějších synapsí té mokré a slizké houby, kterou máte uvnitř hlavy. A myšlenky tečou vašima očima v podobě slané antiseptické vody – slz. Stékají vám po tvářích čekajících na dotyk, který nepřichází. Lechtají vás a téměř by se vám chtělo smát, jenže to už jste zapomněli minimálně před tisícovkou let.

Představy přátel a lásky. Lásky, kterou umíte dávat a máte ji od koho brát. PŘEDSTAVY! Nemáte přátele, nemáte lásku. Nic takového totiž neexistuje. Jenom ve vaší houbě.

Musíte vyjít z pokoje. Ven mezi Ně. Nasazujete si masku, která musí skrýt vaše jediné a skutečné Já. A oni to většinou nepoznají. Je to dobrá maska. Je nás ale více! A my se poznáme. Vycítíme To v sobě. Skrytě POZNAMENANÉ duše!

Míjíme se a díváme se do očí, nebo naopak do Země. A cítíme v sobě porozumění: “ahoj, já vím co jsi, jsem to taky... .”


m11
16. 09. 2002
Dát tip
každej máme tu svoji jizvu...........a i v davu se vždycky poznáme...................

Čolito
14. 08. 2002
Dát tip
taky oceňuju myšlenku!

clovrdik
11. 06. 2002
Dát tip
obsahově je to takový nějaký nijaký ... ale najde se tam pár (tj. dva ) dobrejch obratů - "nejvíce pustá lidstvem" a "špinavě bílé nebe pokoje"

Javert
11. 06. 2002
Dát tip
Nevalně zpracované...

Norek
09. 06. 2002
Dát tip
dobrá myšlenka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru