Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak vznikla žlutá barva

20. 02. 2023
0
1
124

Před mnoha lety, když lidé teprve objevili cestování vesmírem, se loď Horizon vydala na průzkumnou misi na planetu, kterou astronomové nazvali Sigma Tau Alfa. Na této planetě se vyskytovala podivná rostlina s neuvěřitelně živými barvami, která byla úplně jiná než všechno, co lidé kdy viděli. Jeden z členů posádky, vědec jménem Jeroným, se rozhodl prozkoumat tuto rostlinu blíže.

Po několika týdnech výzkumu a experimentování Jeroným zjistil, že rostlina obsahuje speciální enzym, který se dá použít k výrobě nové barvy. Tuto novou barvu bylo možné vidět pouze v ultrafialovém spektru, takže byla pro lidi zcela neviditelná. Jeroným se rozhodl využít svého objevu a vylepšit lidskou technologii.

Po mnoha dalších letech výzkumu a vývoje se nakonec podařilo vytvořit zařízení, které lidem umožňovalo vidět ultrafialové spektrum. S tímto zařízením bylo možné vidět také novou barvu, kterou Jeronýmův tým pojmenoval "žlutá". Tato barva byla jasná a výrazná, což umožnilo vývoj nových technologií nevídaných možností. Žlutá se stala symbolem nové éry lidské technologie.

Lidé se začali snažit najít nové způsoby, jak využít žlutou barvu. Nakonec se ukázalo, že žlutá barva má schopnost absorbovat energii slunce a přeměňovat ji na elektrickou energii. To byl obrovský průlom v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Díky žluté barvě se podařilo vyvinout nové solární panely, které byly mnohem účinnější než předchozí modely.

Jeroným se stal hrdinou astrofyzikální chemie a byl uznán za jednoho z největších vynálezců své doby. A tak se žlutá barva, původně nalezená na planetě Sigma Tau Alfa, stala symbolem pokroku a inovace celé planety jménem Zemi.


1 názor

Gora
03. 03. 2023
Dát tip

Zajímavá /sci-fi/ myšlenka. Nápad. Spíš bych jej viděla jako součást opravdové povídky, toto je fragment, třebaže /ve svém žánru/ působí možná objevně...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru