Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Iluze

09. 06. 2002
1
0
1161
Autor
Hugo

Dostala nabídku k sňatku…ten den byl něco jako průlom …krok do něčeho nezpoznaného …řekněme nového…byla si jistá a věřila ve vůni růží,v omamnou vůni 15 rudých květů ,které jí přislíbily nimbus věků příštích…Snažila se nebýt ukvapená a přeci veškerá rozhodnutí pokulhávala alespoň o jeden krůček za reflexí…byla to věc citu ..záležitost přírody…tak samozřejmá jako mateřská láska,tak nezištná jako matčin prs a tak důležitá jako jeho obsah…jaký by to byl býval svět, nebyl- li by  zde chtíč…kam by  se schoval tento prapůvodní zakódovaný algoritmus…jaký by to byl býval svět nebýt té internalizované potřeby hřejivých růžovoučkých pocitů …věda toho že na tenhle sajrajt není člověk sám…jaký by byl býval svět kdyby vlastně nebyl…Kolikrát už slyšel …no teda…to bych do něj / ní nikdy neřekl/a…Pohled na člověka stojícího opodál ať už trvá minuty nebo desetiletí je pohledem na naší iluzi o něm….Jsme líní střádat střípky a lepit si broušené mísy…chlastáme z laciných sklínek tu vopravdickou realitu …No néééé?  Max Vážný kdysi nakreslil obraz na němž  Madona mlátí Ježíška  před třemi svědky….svatozář se mu skutálela do levého dolního koutu obrazu,zadeček měl celý rudý a svědci byli prázdní…skrze oči jim prosvítala modrá obloha…Jojo to nám ta láska Boží dostává pěkně na prdel..poznamenal.
*****

gd
10. 06. 2002
Dát tip
Ten obraz bych chtěl vidět. Jinak trochu neuspořádaný shluk myšlenek... Těžko se v tom orientovat, v pondělí ráno teprve.

Hugo
10. 06. 2002
Dát tip
tak tenhle obrazek jsem videl jenom jednou a sice v Ludwig Museum v Koline..a musim rict ze jsem se i trochu pousmal ale bylo to takove to mrazive sarkasticke pousmani...Po certech jej shanim a zatim jsem nemel stesti.Jsem rad, ze v tom spatrujes neusporadanost ..nicmene kdo hleda ten zpravidla nachazi...ma to svoje Leitfaden....Hezky den

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru