Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 80.

20. 03. 2023
7
6
200
Autor
Benetka

https://www.youtube.com/watch?v=9enOd3Z7vcY&ab_channel=QueenOfficial

Slávek si poctivě odpil svůj víkendový příděl piv na den (čili 10) a jal se jít do Hajan. Bylo 9 hodin večer. Odespal si své poctivé čtyři hodiny a: Budíííčeéék!!! Tedy 1 ráno. Potom 2. Z boku na bok. Otevřel okno dokořán dokud jej neroztřásl chlad klidu noci. Za pět 3 mával z okna sousedovi který s kamionem právě vyrážel na cesty. 4. A... Ejhle! Nakonec se ještě propadl do spánku a to až do R.E.M. A tedy až do snu. Když procitl bylo 5. A tolik tolik se chtělo spát! A tolik tolik tolik se nechtělo vstávat!! Asi půl hoďky s tim zápasil a pak nakonec přeci jen nerad vstal. Odjezd: 6.

A ráno raničko panna vstala a Slávečkovi koláč nachystala a ještě než odbilo 7 a tudíž počátek pracovní doby jemu do skládečku jej přinesla. Nádherná celičká. 

I Slávek včera pekl. Furt a stále hledá a zkouší nové recepty. V lednici mu zbyla vanička tvarohu a tak to nakonec vyhrála Citronová buchta s tvarohem. Vynikající! A jelikož minulý weekend Slávek kuchtil svíčkovou tak koupil bio citrony což znamená nádherně voňavá kůra bez chemického ošetření. Do tohohle koláče jako dělané. No... Třetinu Slávek sežral ještě za tepla... Potutelný smajlík.

A dnes během dne Jí ho dvakrát marně nabízel... Ví - mléčné jí nedělá dobře... Chjó...

Když přišla podruhé... Stále krásná celičká! Ach...

Stojí cca 50cm od něj. Tak blízko. A přitom tolik vzdálená. Dívá se Jí do oříškových očí a říká: Dnes se mi o Tobě zdálo! Ale neřekne Jí obsah toho snu. A ani neudělá nic co by bylo jakkoli nad rámec korektnosti. Což je k zlosti - ne?! 

Stojí velmi blízko sebe a povídají si. Energie si krásně proudí mezi nimi sem a tam. Nakonec se ZLATOHNĚDÁ usměje nakloní se k Slávkovi a políbí jej na tvář. On je sice překvapen ale na oplátku se nakloní k ní a polibek na tvář Jí vrátí a ona neucukne........ Dívá se Jí do očí a ty jsou nádherně bleděmodré.

Dnes se mi o Tobě zdálo. Měla jsi bleděmodré oči. Usměje se a řekne: To je zvláštní!

Nicméně! Překvapí jej když dodá: Já měla dnes taky sen:

Na světě je nějaká nová choroba. Lidi grcají obsah svého těla. A když to vidí vědí že umřou. Aj ja som grcala. Vedela som_ Boli to játra. Pekne červené.

Je kouzelná. Celá celičká. I tím jak mluví československy. Žije tu už poměrně dlouho a slůvka a věty mixuje... No... Skoro ako súdruh Gustáv Husák. Smajlík vysmátý jak lečo! A jak už umí krásně říct Ř!!! 

 

Jak.

Jak?

Jak!

Jak rád by přistoupil k ní ještě blíž a udělal ze snu realitu!?

 

MISSION: IMPOSSIBLE


6 názorů

APodezDívka
24. 03. 2023
Dát tip Benetka

Přestože vesele (vtipně) napsáno přesto smutné čtení. :(


Evženie Brambůrková
22. 03. 2023
Dát tip Benetka

Konečně trocha optimismu.


Alegna
20. 03. 2023
Dát tip blacksabbath

Koláček byl, polibek na tvář, to ten týden pěkně začíná :)


Kočkodan
20. 03. 2023
Dát tip Benetka

Kdybych si měl vybrat – grcať nebo lícopocelovat, nejspíš bych zvolil to druhé.


8hanka
20. 03. 2023
Dát tip Benetka

https://www.google.com/search?channel=fs&client=ubuntu-sn&q=youtube+trapim+ase+trapim#fpstate=ive&vld=cid:7c24b1f8,vid:I-jf9MxqI5E

trápím se, trápím...

jen jednu dívku mám zoufale rád, s tou  chtěl bych žít, s tou  chtěl bych se smát...

 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru