Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Opět zničující BULIMIE

19. 06. 2002
4
0
2114
Autor
Meggie

...opět stejné téma, ale...je to nutné :o(

Bulimie

Žádná dieta nedokáže to, abychom hubly tak rychle, jak chceme. Možná tě napadne způsob, který už hodně z nás zkusilo a který by nám mámy neschválily - bulimie. Bulimie sice nepatří mezi diety, ale bezprostředně s touhou zhubnout souvisí, proto se o ní chci zmínit.

Bulimie je chybně označována jako civilizační nemoc. Nejdřív je to spíš spása. Není možné být tlustá, ne v dnešní době, ne v tomhle věku... Bohužel si volíme \"dietu\" životu nebezpečnou - kdo se dosud nepředklonil nad záchodovou mísou, neví, o čem mluvím.

Je strašné strčit si prst do krku a dívat se do záchodové mísy na snídani, kterou jsi právě dojedla. Žaludek se bolestivě sevře, jako kdyby upozorňoval, že neděláš správně, ale zanedlouho to děláš po každém jídle. Není to jednoduché, tvé tělo je už pak vyčerpané a dává ti to najevo slzami. Nejsou to slzy smutku, ale slzy zoufalství a fyzického vyčerpání. Kutálejí se po rudém obličeji. Říkáš si, co to k čertu dělám? Ale pak umyješ obličej i záchod a za dvě hodiny to celé zopakuješ.

Proč? Protože kalhoty začnou tvé tělo nemilosrdně obepínat. Čím víc hubneš, tím víc se utvrzuješ, že to není takové zlo. Bulimie ze začátku bolí, spíš na duši než na těle. Ale časem se ukáží následky: začnou padat vlasy (ráno se bojíš učesat), lámat nehty... Samozřejmě kvůli nedostatku vitaminů a minerálů. Ale nejbolestivější jsou křeče. V noci stačí jen natáhnout nohu a je tu strašná bolest, prostupuje celou nohou, vůbec s ní nemůžeš pohnout. Když tě to pak potká několikrát za noc, bojíš se usnout. Při rodinné večeři se ti třeba nahrnou zvratky do úst. Tak se žije s bulimií...


Krel
05. 08. 2002
Dát tip
uf...

Damik
24. 07. 2002
Dát tip
Souhlasím s Monthy_Pythonem....není co dodat

Čolito
17. 07. 2002
Dát tip
ANo, tak se žije s bulimií... Je to peklo do kterého jsme dobrovolně vkročili aniž bychom tušili, že není návratu zpět. Je to naše druhé já, které nás řídí...trestá, poroučí a my se mu podřizujeme. Je to zlo, které máme v hlavě a které nás hltá po kusech a ke konci se modlíš...ale žádná modlidba ti zdraví nevrátí... Pro všechny holky , které se chystají držet dietu:Ne! Tenhle zápas se nedá vyhrát." Čolito! TIP*

Možná je dobré občas se zamyslet nad tím, jak dalece se MUSÍME nechat ovládat nějakými nesmyslnými "trendy"; protože dříve nebo později zjistíme, že se tím nemusíme nechat ovládat vůbec. Současná doba od nás přímo vyžaduje, abychom sami sebe nenáviděli, neboť osoba nespokojená se sebou samou je nejvhodnější spotřebitel - je nám vnucováno, že celulitida je hnusná, abychom si koupili drahý a venkoncem zbytečný krém, že je fajn mít ňádra dmoucí, abychom pustili chlup v ordinaci plastického chirurga, a že mít pár kilo navíc je odporné, nechutné, hnusné... protože někdo si přece musí kupovat všechny ty dietní nápoje, po kterých Jana Smutná zhubla 15 kilo (a pořád vypadá jako hrošík liberijský). Jenže nikdo z nás se tomuhle pitomému a zdravotně závadnému diktátu podřizovat NEMUSÍ. Vím, že v patnácti, šestnácti letech je těžké dobrovolně se vyčlenit z kolektivu slepičích mozků, které přesně TAKHLE žijí, ale rozhodně je to zdravější; fyzicky i psychicky. Protože jednou nám bude padesát, šedesát... prsa už nepozdvihne ani pytel silikonu, celulitidu nevyhladí ani žehlička Moulinex, na ulici se za námi ohlédne leda lupič kabelek... a co potom? Jak "smysluplný" život asi vede šedesátiletá madam, která celý život strávila střídavě v salónu krásy a střídavě na záchodě s prstem v krku? Ostatně nejvýstižněji to stejně řekla liška z Malého prince: Správně vidíme jen srdcem... co je důležité, to je očím neviditelné. Asi tak. *

horák
20. 06. 2002
Dát tip
Je to pěkně napsané, ale pokud to má být prezentováno, myslím, že by to chtělo kapku učesat. Lidsky to na mě působí děsivě. Brrr! Ještě, že mám syny, budou mít jiné problémy.

Carodej
20. 06. 2002
Dát tip
Neměl jsem u toho svačit:_(

Norek
19. 06. 2002
Dát tip
nemám s tím zkušenosti, ale napsané je to dobře *

čím víc se o tom mluví, tím více to funguje jako stoprocentní a jediný návod jak zhubnout -- osobní zkušenost

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru