Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kouzelnice

22. 06. 2002
2
0
2562
Autor
Rena

Na kraji útesu stála kouzelnice.Její černé vlasy pocuchal vítr a ze zelených očí jí kanuly slzy.Nikdo nemohl zastavit smutek,který běžel její duší jako pomatený a splašený hřebec.Vzdala se svojí moci,aby mohla zůstat s mužem a on zradil její srdce a odešel za jinou.Čarodějka už ho nemilovala,avšak ani nenávidět ho nemohla.V jejím podvědomí po něm zůstalo prázdné místo.Nechtěla ho už k sobě připoutat,i když věděla,že by jí znovu podlehl.Vlny moře se tříštily o skálu a ona do nich skočila.Osvobodila se od nesmrtelnosti,od sil,které ji sváděly ke špatnostem,od lásky. V mysly jí vyvstanula poslední myšlenka:Láska je horší než smrt.


j_i_r_i_k
04. 03. 2003
Dát tip
No, pokud se vzdala své moci, neměla do čeho píchnout? A uměla hrát na harfu? Ulovila někdy slona? Dokáže rozeznat všechny druhy papoušků? Je tolik věcí, které se dají dělat a život je příliš bohatý, než aby prostě jen skočila do vln... A pokud ano, dobře jí tak. A basta. A láska není horší než smrt, slovy klasika, kam se hrabe Bitner, TO SE NEDÁ SROVNAT :)...

Kandelabr
11. 01. 2003
Dát tip
jo jo, tak trochu rusalka či malá mořská víla (jak je libo) ad láska vs smrt: no neuvěřitelné věci z vás některých tady vypadávají :) to jsou moudra, asi si to nechám zarámovat :))

pokud na to seženeš rámaře, nech to vsunout do ironického rámečku :-))

Kandelabr
11. 01. 2003
Dát tip
hmmm...možná si to nechám vytetovat na hruď :))

to je dobrej nápad. to skončí se smrtí a do podvědomí se nezavrtá :-))

Kandelabr
11. 01. 2003
Dát tip
no to nemůžu říct...kdoví jestli nebudu ležet v nějakém mauzoleu, kde mě budou za pětikorunu okukovat turisti :))) (pardon za zasvinění místa, už mlčím)

jen nelmč. jednou asi budu vyprávět, že jsem na těchto stránkách komunikoval s významným mužem, jehož mumifikovanou pokožku budou s láskou i nenávistí hladit milióny lidí :-)))

Kandelabr
11. 01. 2003
Dát tip
tak to teda ne! žádný přímý kontakt. trvám na skleněné rakvi (čistota půl zdraví). a nebo at si připlatí :)) (ale ted už vážně mlčím, nahoře se sebevraždí čarodějka a já tady tak bohapustě blekotám)

dobrá, i já končím. ale sebevražda čarodějky ani kohokoliv jiného není důvod k mlčení. oslavujme třeba víkend

LaMouette
11. 01. 2003
Dát tip
ehm.. jen malá poznámečka.. jak mohla vědět že už zažila všechno... ehm.. co třeba mateřská láska.. mno.. tu nepoznala.. a trupinka hnet skáče do vln.. :-)))

Kandelabr
11. 01. 2003
Dát tip
LaMouette: no ono tam toho nesedí víc...

Rena
23. 07. 2002
Dát tip
Nebudu vám nic vyvracet,ale to v "mysly" jo:))

Petula
02. 07. 2002
Dát tip
Souhlas se S, bať... Ale, proboha, proč „v mysly“?

░▒▓-_-▓▒░


S
01. 07. 2002
Dát tip
Z hlediska magie se jedna o absolutne obskurdni smysl. Tak za a) mag NIKDY nevklada svuj osud do jinych rukou, nez do svych. b) mag se NEMUZE vzdat sve moci, jen se muze rozhodnout ji nepouzivat c) samozrejme, že příběh končí takto: V mysly jí vyvstanula poslední myšlenka:Láska je horší než smrt. Její tělo se roztříštilo o skálu ale ani to nemohl být konec. Láska je opravdu horší než smrt - to věděla vždy, protože i tu nakonec překoná. A tak se kouzelnice vrátila, aby znovu začala hrát svou hru - o život, o lásku, o sebe sama. Opravdu není tak lehké mřít a to ani pro čarodějku ne.

ale vždycky je přece do čeho píchnout:-)))

krásná debata se tady rozeběhla. je to neuvěřitelný, ale i já mám svůj názor :-))). že láska i smrt jsou v podstatě stejný? je otázka, jak ke smrti přistupujeme, ale i tak si dovolím tvrdit, že smrt a láska nemohou být stejné protože postata lásky spočívá v oblasti citové a podstata smrti v oblasti fyzické, případně duchovní. pokud je pro někoho přijatelná teorie reinkarnace, pak je možné akceptovat, že zrození i smrt jsou nedílnou součástí téhož karmického kola života a smrti. a láska? ta přece proplétá célé takové pomyslné kolo a neměla by chybět nikdy nikde. a smrt? jak praví jedno velmi staré arabské přísloví: "Musím odejít, abych se mohl opět vrátit." a bylo by krásné kdyby se každý rodil z lásky, ale obávám se, že tomu tak není. ovšem pakliže sex neztotožníme s láskou, což já osobně rozhodně nemůžu. no, a vzít si kvůli někomu život? tady budu možná "křižován" za svůj názor (ale od toho ho mám, ne?), ale to je projev slabosti lidského já - to dělají jen slaboši. Lucinko, no jasně a navíc kvůli nějakýmu muckýmu hehe :-))) no to by byla blbost, když je na světě tak krásně. a ty dobře víš, že já vím o čem mluvím :-)))

LaMouette
28. 06. 2002
Dát tip
mysháku.. no jasnačka.. znáš mne.. jojo je to děsně jednoduchý něco vzdát než se s tím poprat.. a pro mne to je prostě nemyslitelný.. mam se ráda.. a nejsem žádný wořezávátko:-)) a na sětě je úžasně.. i když si sem tam i zabulim.. ale nic lepšího než život mne opravdu potkat nemohlo.. a proto ho žiju a užívám.. a ne přežívám.. bo to je nejvěší blbost na svjetě.. tralallala:-))

Rena
28. 06. 2002
Dát tip
Ona se ale nezabila kvulimckýmu,ale kvuli tomu ze uz zažila vsechno i lásku a zradu a potom,co se vzdala moci,už vlastně fakt nebylo do čeho by píchla:o)))

Carodej
26. 06. 2002
Dát tip
:-)

Rivka
25. 06. 2002
Dát tip
Začátek mi připomíná Scarlett O´Harovou a celkově něco, co jsem četla v červené knihovně už asi 500krát, jenže rozvedené na 150 stránek... Promiň.

Rena
25. 06. 2002
Dát tip
To je pohoda.Jenže v Harlequinkách bys nikdy neskončila,jakožto žena,bez muže.

Rena
24. 06. 2002
Dát tip
No láska a smrt jsou vpodstatě stejný.Z lásky se rodí nový život a když někdo umře,tak se vlastně znova narodí.

Redeemer
24. 06. 2002
Dát tip
Láska smrtí nekončí, smrt koncem lásky ovšem nastává.

Spvrivs
24. 06. 2002
Dát tip
Začátek mně trochu připomíná Rusalku (na které jsem nedávno byl). Ale má to něco do sebe. :-))

LaMouette
23. 06. 2002
Dát tip
...bože přijít o něco tak nádhernýho jako je život kvůli muckýmu??? NIKDY!!!!:-)))

StvN
23. 06. 2002
Dát tip
LaMouette, Ty jsi z Lisboa? Láska je to nejkrásnější co můžeš mít, važ si jí. Ne jídlo, ani voda, ale láska je Tvou energií. Díky ní na život nerezignuješ ve chvíli, kdy si uvědomíš, že jednou zemřeš. Láska je přece smysl bytí.

LaMouette
23. 06. 2002
Dát tip
StvN.. ehm pročpak? ne ne e.. su momentálně z Jáchymova:-))

Dabi
23. 06. 2002
Dát tip
StvN: ach! to jsi řekl moc krásně:o) Hm, běžím na Tebe kouknout:o)

Michelle
22. 06. 2002
Dát tip
přidala sem si to k nejoblíbenějším-opět smutné:-) ,dojemné a hezké

Dabi
22. 06. 2002
Dát tip
Láska je horší než smrt? Pro ni snad...

Marco
22. 06. 2002
Dát tip
Láska je láska a Smrt je smrt...

Dabi
22. 06. 2002
Dát tip
Tak nějak jsem to myslela...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru