Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Big End

19. 07. 2002
0
0
1604
Autor
Mínox

Napsáno roku 1995

obrazek [http://web.quick.cz/P.Kubik/tvorba/Image3.gif]

 

Napětí v datové síti kolísalo.

 

“Konečně je od těch bestií pokoj. Poslední člověk na Zemi sem já. ’Sem se zbavil těch nabubřelejch idiotů. Konec. Sbohem lidstvo - good by…”

 

Nádiva, myslí si, že to všechno on. Že to má z vlastní hlavy. Blbec. Já jsem přece chtěl vládnout světu. (Co budeme dělat zítra? Ovládneme svět!) A teď je můj, jenom můj. Můj! Ó… Ááá…ách…chachacha… Můj svět! Osobní svět (Kupte si Personal World firmy IBM!), kapesní Zeměkoule. Moje! Já! Já, já, já, jenom já! Jenom já!”

 

‘Co se to…? Nějakej šašek, zabalenej do binární mapy elegantních manžestrovejch hadrů. Jak jsou nažehlený! Tfuj tajbl…’
“Buď zdráv, šlechetný zachránče světa!”
“’Kej zachránce, ’sem ničitel, idiote!”
“Přeci jsi zbavil svět lidí, ne?”
“Sem si myslel, ale patrněi to ňák nevyšlo (pfuj)!”
Nikdy nic není dokonalé (
kromě textového editoru firmy SW602(?!)), důležité však je, aby vše odpovídalo našim prvotním záměrům.”
“Fuck you! (Fak ju ?)”
Jenže to ti patrně ještě nedošlo. Oprosti se od svých naivních ideálů a ber svět takový, jaký je
(Udělejte si svůj lepší virtuální svět. Vaše touhy naplní Virtual Space ltd.)! Pouze tehdy můžeš přetvářet svět k obrazu svému.”

 

Přestože silně gestikuloval rukama i celým tělem, jeho elegantní kravata stále tvořila vertikální osu těla a zdálo se, že s ní nic nepohne.

 

‘Buď je to tak pitomá simulace, nebo…’

 

“Vystřel vodsuď… Zmiz! Stejně tě zabiju. Chcípneš! Slyšíš? To je tvuj konec (To je můj konec. Můj svět se zastavil… Ferda & comp. vám pomohou roztočit soukolí vašeho osudu, tak nezoufejte)! To je náš konec, krucifix ! Dyk já sem taky člověk!”

 

‘Rozumíš? Člověk’ (Potřebujete obydlit virtuální svět? Xtended Psycho vám pomůže)!

 

Vzápětí pronikl do centrálního počítače a odpojil ho. (Chcete létat? Odvěké touhy lidstva naplní Unlimited Machines inc.) Pak zablokoval procesor a…

obrazek [http://web.quick.cz/P.Kubik/tvorba/Image2.gif]



Mínox
02. 08. 2002
Dát tip
Jo jo - na mých stránkách jsou ty reklamy lépe graficky odděleny od textu - doufám. Tedy vše co není kurzívou jsou reklamy, jak jste jistě pochopili. Vznikalo to před 7 lety, takže se tam ještě objevuje firma SW602, ostatní jsou myslím ok. Jinak příběh? Snad dva samozvaní vládci světa bez lidí? Možná spíš vlastníci? Je jeden z nich virtuální? Ptejme se :-) No je tam víc z mé tehdejší nálady - trošku směřující k anarchismu (myslím, že mne to už pustilo, ale třeba né ;-) )

Připojuji se k Deltexovi a dodávám: Cože?

Deltex
14. 07. 2002
Dát tip
Chm, nechápu pointu, ani příběh.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru