Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc u řeky

12. 07. 2002
4
0
1692
Autor
tloudev

Úsměv, prosím..

Když měsíc voko zakreje a noc svý spáry zareje do ulic města na řece.. no tak, brácho, netřes se. Možná ještě vzpomínáš jak si mi dal první ránu. Dobrou paměť - to ty máš. Prasklo srdce z porcelánu. Celá naše historie nesla tenhle starejm stín. Nevim proč. Čas všechno smyje. Tmy se dávno nebojim. Tehdy bylo všechno jiný, já jsem všude viděl stíny.. Tys mi kdysi vyprávěl - vzpomínáš si? Určitě jo - jak si ve snu uviděl v řece plavat svoje tělo. Nebo jak jsme jako děti rajtovali na praseti - jak sis prvně zlomil palec, zjistil si jak chutná bolest. Jo, to už je dávno v prachu - vzpomínky se překrejvaj - voba dva jsme četli Máchu. Romantika, básně, máj.. No tak, brácho, proč se bojíš? Nekul na mě vočima. Dyťs mi dycky bejval poblíž! JÁ se bál, když byla tma! Chápu, role vobráceně, dětství dávno v prdeli.. Co se má stát, to se stane! No tak, brácho! Příteli! Stojíme tu proti sobě, vidim ti strach ve vočích. Ale proč? Snad kvůli době, kdy má černou barvu sníh? Doteďka mi ještě hlavou jede fůra příběhů.. jak ses plížil s lukem travou, říkali ti Vinetů :-) Sakra, pořád ty tvý voči - strnulý a dokořán! Koukáš mi až do žaludku? Tenhle pohled dobře znám.. Za poslední dva, tři roky, zřel jsem hajzly, dobráky - nečekal jsem že uvidim tenhle pohled vod bráchy. Aspoň mrkni! Tohle bolí! Proč mě tejráš? Přestaň už! Probůh - nebo pro cokoli.. No, tak držim v ruce nůž. To si nikdy neviděl snad chlapa s kudlou od krve? Nikdys nebyl u řezníka? Je to dneska poprvé? Tak už sakra zavři voči, já vim že se nemodlíš. Holts mě potkal dneska v noci. Teď tě bodnu. Vždyť to víš.

Heulwen
03. 11. 2003
Dát tip
Au. Hezký rýmy.

Semeno
29. 07. 2002
Dát tip
Drsný. ...jak jinak.. Hodně silnej zážitek, ehm...takový HODNĚ ZE ŽIVOTA. Prostě se mi to líbí, i když líbí neni to správný slovo, tak možná: DOSTALO MĚ TO,to sem nečekalo.

tloudev
13. 07. 2002
Dát tip
nasrat

houmles
13. 07. 2002
Dát tip
dobrý? to je G.E.N.I.Á.L.N.Í! Sám bych to takle hustě nenapsal. Tloudev vole máš u mě pivo jak víno! BTW ty máš bráchu? :-)

tloudev
13. 07. 2002
Dát tip
Ne, nemám bráchu a ty asi nemáš fantazii. Ale na pivo se rád pozvu. Najdeš mě na křížku.

mmm444
12. 07. 2002
Dát tip
No smát se asi nebudu, neb je to celkem působivé. Má to zvláštní rytmus, šlape to. Rapovat by to šlo?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru