Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výbuch v Zemi zaslíbené

Výběr: Lyryk, Print
15. 07. 2002
10
0
7214
Autor
Danny

Země zaslíbená komu?

Národ vyvolený k čemu?

 

Vrah na jedno použití

Ráj za smrt

 

Alláh akbar, vole.


klipeto
15. 12. 2004
Dát tip
jo *

Zunka
19. 04. 2004
Dát tip
vrah na jedno pouziti.. yo

Keba
30. 07. 2002
Dát tip
astala vista.....

MM
29. 07. 2002
Dát tip
hm. tak neco dannymu: to sedi. a vy diskutanti jste myslim trochu mimo misu. aspon v kontextu tohoto dila.

Petula
22. 07. 2002
Dát tip

:o) ░▒▓~_~▓▒░ (o:



Fantomáš
20. 07. 2002
Dát tip
NAOPAK, STANU SE SIONISTOU A FEMINISTKOU, A MůŽEŠ ZA TO JEN TY!!!!!

Fantomáš
20. 07. 2002
Dát tip
Nebo že bych zůstal jen u FEMINISTY a poloSIONISTY????

Fantomáš
19. 07. 2002
Dát tip
Udolalas mě!

Petula
19. 07. 2002
Dát tip
Ale neudolala... Jen jsme došli k rozdílným názorům... ;c) To je normální, ne... :o)
░▒▓~_~▓▒░

Fantomáš
18. 07. 2002
Dát tip
Islám dozraje? Víš, co říkáš? Dozrát by měl někdo úplně jinej.

Fantomáš
18. 07. 2002
Dát tip
Takhle nějak vidí každý normální Palestinec Žida, Amika, sebestřednýho Evropana a podobný nepřirozený tvory...

Fantomáš
18. 07. 2002
Dát tip
Da tempi remoti gli Arabi abitavano questa terra arida e immensa. Terra grande come un terzo dell'Europa, ma poco popolata e in parte desertica a causa della scarsità delle piogge. Gli Arabi impararono a cercare l'acqua in profondità scavando pozzi, ma quando questa talvolta sgorgava da una sorgente, allora appariva l'oasi, stupenda di verde.

Fantomáš
18. 07. 2002
Dát tip
L'Islam contrariamente al paganesimo si rivolge a tutte le collettività della terra attraverso un'unità spirituale. Dopo la celebre battaglia di Badr, ci fu quella di Ohod in cui il Profeta fu ferito, ma i meccani indeboliti e sconcertati, avevano accettato il fatto compiuto. Nel 628 firmarono con i Musulmani un armistizio che permise al Profeta di ritornare nella sua città natale. Molte tribù fino allora relativamente neutrali abbracciarono la nuova religione. Nel 630 Muhammed entrò trionfalmente alla Mecca alla testa dei suoi seguaci. Rivolgendosi alla folla Muhammad dichiarò: " La sola aristocrazia sarà ormai quella della pietà ".

Aki
18. 07. 2002
Dát tip
hele, Fantomáši, jako vtip ta ruština byla fajn, ale začínáš s tím docela lízt na nervy... a myslím, že nejen mě, všeho moc škodí...

Fantomáš
18. 07. 2002
Dát tip
Když mě to tak baví, nu což, odmlčím se...

Bacil
18. 07. 2002
Dát tip
Jako obvykle věci nejsou černobílé. Dá se rozumět tomu, co jsem zaslechl - že totiž islámskému světu nevadí na Evropě křesťanství, ale spíš "bezbožné" upadnutí do konzumu, a v tom by se s nimi snad dalo v jistém smyslu i souhlasit. Na druhé straně, takové myšlenky se dají (a mají) prosazovat jinak, než mezinárodním terorismem a vraždami nevinných lidí.

Fantomáš
18. 07. 2002
Dát tip
Jasně, dobřes to zhodnotil, seš pašák!!!

Petula
18. 07. 2002
Dát tip
Fantomáši! ► A jak tedy vystoupí islám proti konzumní společnosti v Evropě a Americe? Bude nás snad trpělivě přemlouvat, abychom uznali, že žijeme v bludu??? (Ano, částečně žijeme, vím...) ► A co je islámskému světu do toho, jak zde žijeme? (O boji proti ohrožování životního prostředí naší kulturou nic neříkají...) My se jim do jejich (bigotního) života taky ne... Ačkoliv bychom měli, už jenom kvůli tzv. „ženské obřízce“, což je jen eufemismus pro doživotní zmrzačení a trvalé odepření velmi důležité části pocitů a prožitků, často spojené s ohrožením života a vždy s velkým utrpením!!! ISLÁMSKÝ HNUS! V současnosti je na tom islám pbdobně, jako křesťanství před 600 až 800 lety. Také dozrálo a obrousilo si hrany. Doufám, že islám také dozraje, pokud ovšem předtím nevyvraždí jeho „takyhlasatelé“, kteří se islámu šplahají po zádech do svých koryt, celý svět... Nebo si opravdu myslíš, že náboženství a filosofie, které se tak lehce dají zneužít pro militantní a diktátorské cíle jsou vyzrálé? Byl vyzrálý fašismus? Komunismus??? Bylo vyzrálé křesťanství, které se šířilo mečem a ohněm (a mělo z toho hmotné prebendy), které později pod rouškou „boje proti zlu“ upalovalo tisíce lidí... (jejichž statky opět propadly...). Je to kolem dokola stále stejné, jen modla se mění. Každá modla se dá zneužít. jistě. Ale modla, která je HROMADNĚ a PLOŠNĚ zneužívaná je mnohem nebezpečnější a dle poučení z dějin i nevyzrálá – bez ohledu na svůj věk!!!
░▒▓~_~▓▒░

Fantomáš
17. 07. 2002
Dát tip
Президент США Билл Клинтон за свой первый срок президентства так и не решился пересечь Рио-Гранде и ступить на латиноамериканскую землю. Ему это было не нужно. Гегемония Соединенных Штатов как единственной супердержавы мира стала очевидной после войны в Персидском заливе и экспансии новой экономической политики.

Bacil
17. 07. 2002
Dát tip
Islám, coby náboženství trvdých lidí z pouště, je náboženstvím tak trochu brutálnějším, méně laskavým než některá jiná. Nicméně vraždí vždy lidé, nikoli víra, zneužití víry k vraždění je odklon a dezinterpretace. Hegemonie USA je logickým důsledkem historického vývoje v Evropě a ve světě. Ostatně sledovat dění v Latinské Americe lze i bez toho, aby tam byl člověk osobně přítomen. Jinak ovšem hodnocení toho, zda hegemonie USA přináší dobro či zlo, nemůže být nikdy černobílé. Nicméně dobra bych v ní viděl víc, už jen to, že te to jediná doopravdy fungující hráz pro výše zmíněné fanatické pokusy dezinterpretovat víru (jakoukoli, leč islámskou nejvíc).

Fantomáš
17. 07. 2002
Dát tip
ИЗРАИЛЬ И АМЕРИКА, РАЗЖИГАЯ ИРАКСКИЙ КРИЗИС, СОЗДАЮТ УГРОЗУ ДЛЯ ИРАНА Член ученого совета университета имама Хосейна Аллахкарим заявил, что Шарон проводил всеохватывающую политику сдерживания в отношении Ирана. В интервью корреспонденту ИСНА Аллахкарим отметил, что последние агрессивные заявления израильских властей в адрес Ирана имеют отношение к новому видению американцами положения на международной арене после 11 сентября в США. Американские политики поделили мир после упомянутых событий на две части: сторонников терроризма и его противников. «Каждый, кто с нами, – против терроризма, кто не с нами – террорист», – заявил президент Буш. В этом отношении пример Израиля весьма показателен. Шарон старается воспользоваться сложившейся в мире обстановкой. Он говорит, что если в Афганистане был центр терроризма, то Иран и Ирак являются покровителями террористов. После Афганистана удар следует нанести по этим странам. По словам Аллахкарима, Израиль стремится через сионистское лобби в американском конгрессе оказать давление на администрацию США с тем, чтобы были предприняты шаги против Ирана и Ирака. Принимая во внимание то, что в американское правительство входят такие политики, как Рамсфельд и Райс, израильтяне, используя влияние этих политиков в администрации и в органах исполнительной власти, стараются еще больше усилить свое давление. Как сказал Аллахкарим, взгляды, распространенные в Америке в связи с противостоянием терроризму, явились основным предлогом для действий Шарона.

Petula
17. 07. 2002
Dát tip
► Prosím, Fantomáši, bylo by možné, abys své polemiky psal česky? Ne, židličkové písmo mi fakt nevadí, ale přecijen se jedná o dosti závažný text, který opravdu lépe pochopím česky (i tak budu mít problémy...) ► Obecně k Tvému předchozímu vstupu: Pokud jsou USA v pozici velmoci, která ve své mezinárodní politice vystupuje mj. (ať již dobře či nikoliv) též jako „záštita a ochrana svobody a demokracie“, pak je jasné, že vazba Izraele je taková, jaká je. Po desetiletích sporů na Blízkém východě a v pohledu eskalace, jak výše připomíná Bacil zneužívání i tak dosti militantní víry, se jeví velké části (proamerického) světa, tj. především oblastem žijícím v kultuře křesťansko-židovské, čili euro-americké, islámské země vemli nebezpečné. Nakonec, není to názor prezentovaný jen oficiálními politickými kruhy USA a Evropy! Podobné problémy s Islámem jsou i v jiných částech světa, o kterých se normálně člověk z tisku nedoví, protože dokud tam nezačal rádoby náboženský konflikt, tak se tam nic světového nedělo... Domnívám se, že obecně dochází k militarizaci islámské myšleky ve světě. Důvody neznám, však nevězí za tím (jen) víra, ale (především) prachy. Stejně, jako za křižáckými taženími v ranném středověku, kdy zase bylo militantní křesťanství... Až Islám (opět?) dozraje a uklidní se, bude znovu jako náboženství a jako filosofie použitelný – zvláště v oblasetch, kde je takový (obtížný) život, jako na Blízkém východě. Nyní je Islám však především zneužívaný! Nyní se stává synonymem fanatismu... Bohužel, tím pádem dochází i k problémům při „boji s terorismem“, který zákonitě z fanatismem souvisí... Protože najít hranici mezi tím, kdo je zfanatisovaný prosťáček, kdo již žoldák své (státní) doktríny a kdo fanatik je tak těžké... Na všech úrovních, tedy i na úrovni mezinárodní politiky. V současnosti je potřebné se rozmáhajícímu fanatismu bránit, dokud je čas. Hitlera i Stalina (a jejich země) také nejdříve svět nechal „demokraticky“ rozrůst a zesílit a pak trpve...
Ahoj ///°-°\\\ Petula P.S. Prosím, chcheš-li mi odpovědět, tak cizojazyčně jen krátce, jinak česky. Jsem málo vzdělaná. Děkuji.

Print
16. 07. 2002
Dát tip
***!!!

Aki
16. 07. 2002
Dát tip
a mně se ten vůl líbí úplně nejvíc, taková třešnička na dortu :o) bez něj by ta miniatutra byla poloviční... tip jako prase :o)

ikarka
16. 07. 2002
Dát tip
...jo..*!

Spvrivs
16. 07. 2002
Dát tip
Někteří muslimi (a ne jenom ti) jsou fakt volové (jinak se to říct nedá). Vždyť to co tady takoví dělají odporuje Zákonu (ze kterého všichni čerpáme) i zdravému rozumu. Když už dejmetomu přijmu ideu "al-jihadu", tak je zlomyslné nevěřící vraždit (a tím je posílat doporučeně rovnou do Pekla) - jestli to vychází z B_ha, tak jde jednoznačně o šíření (předávání) víry a ne šíření (roztahování se) věřících. Těm vrahům bych vzkázal, ať se dou vycpat. Ještě jim teď budou vadit speciálně cvičení psi. Ať přestanou dělat b... a pak nebude zapotřebí psů; nehledě na to, že pes není nečistý, ale naopak symbolizuje ty správné vlastnosti, které by měl i člověk mít. Čím víc se o islámu dovídám, tím víc v něm vidím Ďáblovu pomstu. Šemaha, šemaha, al-Lahu Akbar wa al il-Laha illa 'l-Lah, ale Mohamed to měl trošičku popleteny. +

Kami
15. 07. 2002
Dát tip
Na první pohled to vypadá jako cvičení z češtiny :o), ale na ten druhý... (*)!

Bacil
15. 07. 2002
Dát tip
Ježkovy voči...

xtermik
15. 07. 2002
Dát tip
Hrubý !! Drsný, avšak krásný :-)!!

Armand
15. 07. 2002
Dát tip
drsný....spravedlivě

Petula
15. 07. 2002
Dát tip
Jsem zmatená, proč je tam to poslední slovo („vole“). Bez něj bych to brala jako (pro mne) jednoznačně dobrou a TiPózní záležitost, leč... Nevím co s tím volem? ░▒▓-_-▓▒░

Danny
15. 07. 2002
Dát tip
Petula: to je metaodkaz na moje drama "good times, bad times", které začínalo "šabat šalom, vole"

Astalavista
15. 07. 2002
Dát tip
Tý vole, to je super!!!*

Lyryk
15. 07. 2002
Dát tip
!!! co k tomu dodat, ale otázkou zůstává všechno .-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru